Bom pa še jaz: Accord, Mazda6 al BMW 3

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ojoj nova oktavija je sranje zase. se vec sparanja kot v prvih oktavijah za visji dinar. pejt enga mb klase C peljat za 25k eur in bos videl razliko med ostalimi avtomobili. pa se svoje avtomatike imajo, ki so bulletproof.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
MBja res nisem se nikoli kaj dosti gledal, audiji mi ne disijo.... Mb pa tudi ne prevec.

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Mazda 6 je med najboljšimi v svojem razredu. Za to ceno ponuja res veliko. Avto je prostoren in kvalitetno narejen. Pojdi probat. Drugače pa imaš prav glede notranjosti. Meni je sicer ok samo radio bi lahko bil nekoliko lepše integriran...

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
audija in vw koncerna se pac izogiba za ta denar. kvaliteta audijev, ki se izdelujejo v gyoru je v podnu (a3, a3 kabrio, tt..). za ta denar kupis mb, da bo zadeva delovala. zal je mb danes najbolj kvalitetno sestavljen avto. opli in fordi so poden. razen nove insignie, faceliftane, ki pa imajo bolj svoh motorje (fiatove, ampak to je tudi vse kar pri fiatu znajo sestaviti). assembly in ruesselsheim.

pri mazdi pa vedno nekaj komplicirajo in tvegajo. ponavadi jim sfali. sorry. ze enaka kompresija dizla in bencinarja s kondenzatorji je ena cudna juha. brezveze kompliciranje. rezervni deli pa kot bi sestavljal titanika.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
... ojoj nova oktavija je sranje zase. se vec sparanja kot v prvih oktavijah za visji dinar....
kvaliteta audijev, ki se izdelujejo v gyoru je v podnu (a3, a3 kabrio, tt..). za ta denar kupis mb, da bo zadeva delovala. zal je mb danes najbolj kvalitetno sestavljen avto. opli in fordi so poden.

A lahko samo poveš o čem točno govoriš? Konkretno me zanima za novo Octavio in Forda,kaj točno je narobe z avtomobili po tvojem,da praviš da so poden? (kot info: Škoda je pred kratkim povečala garancijo pri nas na 6 let, Ford pa dva dni nazaj na 4 leta)

Nazadnje urejeno:

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
moras biti bolj specificen.

na kratko pa je tako, da kvaliteta izdelave ni povsod ista. certifikati gor ali dol.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Ok, pa recimo da pride v izbor še C klasa. Teh res nisem kaj dosti spremljal, kako je z zanesljivostjo, servisi,... kot rečeno, iščem avto za naslednjih vsa 5 let.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.512
10.730
113
Imeli pri koči, W204 a pred faceliftom. Sicer se z njim delalo malo kmjev, ampak brez poblema, tu pa tam kakšna žarnica, in pa redni servisi. Se pa pelje prcej bolje (beri udobneje, tišje,kompaktno itd) kot pa recimo mazda6 in ostali tega velikostnega ranga. Edino kar je, za človeka nad 1,8m rata utesnjen. V glavnem za preizkusit Mora pa bit 220 vsaj (170hp), manj je rahlo žalostno, tudi če nisi dirkač.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.512
10.730
113
Utesnjenest je bolj mišljeno potem na zadnji klopi,kjer zmanjka prostora, ko si voznik naštela po svojem...pač davek na zadnji pogn in ostalo šaro za/pod zadnjimi sedeži. Mislim pa da tile FL modeli so bulet pruff,

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Mazda me odbija zaradi sorazmerno dragih servisov, nadomestnih delov... VSaj tak imam občutek na forumu, svak tudi svojo 3 še kar na pooblaščenega vozi in mastno plačuje za servisiranje "pol izdelka" (zlomljen feder pri manj kot 100kkm, klima, zavore... ). Dokler je v garanciji jo boš najbrž vozil na pooblašečnega

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Kupi MB ali bavarca s čim manj realnimi km, starega 2-3 leta ... jaz bi sicer raje bavarca, po možnosti x-drive ....
cool-1.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Kolega prodaja tega:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.a...DI%20Avantga...

Kilometrov je zdaj ene 10k več, cena pa bi znala biti blizu 25.

Avto je u nulo, voznik največji picajzl kar jih poznam (dela sicer pri Mercedesu), tehnično je tudi tip top, brez praske al ikaršnegakoli barvanja...

Avto je avantgarde (delno usnje), LED+ksenon paket, 7g tronic menjalnik, navigacija, bluetooth, 18col in vse ostalo (cena novega je bila 45jurjev). Kilometri seveda zelo realni (v bistvu se vozi zelo malo, ker ima razne službene avte)

Od novih bi pa jaz za ta denar vzel Leona ST, z FR opremo in 2.0TDi 183 ps motorjem. Lep in kvaliteten NOV avto.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Kolega prodaja tega:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.a...DI%20Avantga...

Kilometrov je zdaj ene 10k več, cena pa bi znala biti blizu 25.

Avto je u nulo, voznik največji picajzl kar jih poznam (dela sicer pri Mercedesu), tehnično je tudi tip top, brez praske al ikaršnegakoli barvanja...

Avto je avantgarde (delno usnje), LED+ksenon paket, 7g tronic menjalnik, navigacija, bluetooth, 18col in vse ostalo (cena novega je bila 45jurjev). Kilometri seveda zelo realni (v bistvu se vozi zelo malo, ker ima razne službene avte)

Od novih bi pa jaz za ta denar vzel Leona ST, z FR opremo in 2.0TDi 183 ps motorjem. Lep in kvaliteten NOV avto.

Hmmm, zanimivo. Bom malo razmislil tudi v tej smeri. Hvala.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
tole zna biti kmalu taka "nepremičnina" kot Croma. Vsaj občutek imam tak. Čez dve leti bo vreden samo še toliko kot punto, čez štiri pa samo še pol punta.