Bolha pacienti!

nik88

Pripravnik
28. maj 2015
231
0
16
Kupec ni kralj, mora pa dobiti občutek da je kralj.

Kar se pa tiče barantanja - ne gre za nikakršno srednjeveško zaostalo metodo kot je nekdo omenil, ampak barantamo vsak dan nezavedno - pri nakupih, pri delovnem mestu, pri plačah, napredovanjih, v pogovoru, barantamo z otrokom kaj bo dobil če bo imel lepe ocene, barantamo z ženo ko ji nekaj kupimo in od nje nekaj drugega pričakujemo, barantamo s poslovnimi partnerji,na nivoju EU barantamo z begunci kako koliko pa kam, baranta se na borzah,bankah za kredite....nič od naštetega ni fiksno določeno z eno številko, ampak se določi od ponudbe/povpraševanja skozi barantanje.

Tudi sam dosti prodajam in kupiujem po bolhi, seveda vedno ponudim manj od napisane cene, ko pa prodajam pa poskusim iztržiti čimveč. Tudi ko grem novo stvar kupovati v trgovino, se vedno pogajam s prodajalcem. Izjema so živilske trgovine, tam trgovka nima moči prilagajati cen. To nima nobene veze s šparanostjo ali škrtostjo, ampak gre za trgovski proces - barantanje. Pregovor kdor jezika špara, kruha strada je še kako na mestu.

mii

Pripravnik
29. sep 2007
126
8
18
Citat:
Uporabnik nik88 pravi:
Tudi ko grem novo stvar kupovati v trgovino, se vedno pogajam s prodajalcem.

A to misliš trgovine z recimo oblačili, tehnično robo? V koliko % pa ti znižajo ceno?

nik88

Pripravnik
28. maj 2015
231
0
16
Citat:
Uporabnik mii pravi:
Citat:
Uporabnik nik88 pravi:
Tudi ko grem novo stvar kupovati v trgovino, se vedno pogajam s prodajalcem.

A to misliš trgovine z recimo oblačili, tehnično robo? V koliko % pa ti znižajo ceno?

Pri tehnični robi se ponavadi zmenim za okoli 5%, v zameno dam celotno gotovino takoj. Če plačaš s karticami to prodajalca stane.
Prodajalec ima tja do 10% možnosti da spusti ceno, ampak zažira sebi v maržo. To govorim za ala Big Bang in podobne. V takšnih trgovinah ponavadi imajo cene nastavljene tako, da trgovec doda svojo maržo na to maržo pa pride marža še zaposlenega prodajalca.

Pri ploščicah isto rečem za gotovino in vprašam če bi dobil kaj popusta pri malo večji količini. Dobim do 10%.

Na tržnici kupim dvakrat letno večjo količino čebeljega voska, pa mi da kakšnih 20% zraven gratis.

Cote in večje količine živil hodim kupovati na jug.

I

Izbrisan uporabnik 3287

slabo se ti to menis za gotovinske popuste. 5% ti dajo v bb, ce kupis stvar drazjo od cigumijev. ploscice? ja, to pa kupujem vsak teden. kaj je zate jug?

nik88

Pripravnik
28. maj 2015
231
0
16
Citat:
Uporabnik smt pravi:
slabo se ti to menis za gotovinske popuste. 5% ti dajo v bb, ce kupis stvar drazjo od cigumijev. ploscice? ja, to pa kupujem vsak teden. kaj je zate jug?

Tržnice in trgovski centri v Bosni.

I

Izbrisan uporabnik 3287

po hrano hodis dol? resno? se ti splaca? mislim, glede bencina, casa,....

nik88

Pripravnik
28. maj 2015
231
0
16
Seveda ne hodim po kos kruha dol. Ko grem na obiske ali na morje, se sprot ustavim na meji in napolnim avto.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.499
5.790
113
Citat:
Uporabnik mii pravi:
Kaj tolk jamrate. Če ne želite polno klicev za nižjo ceno, lahko že v oglasu napišete, kako je s ceno.

To ni res. Gre se, da maš neko spoštovanje do prodajalca. Če si normaln človek boš to razumel. Če si pa na nižjem nivju ti je pa valda zbijanje cene s prve brez da veš kaj kupuješ itak normalno

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
Jaz marsikomu napišem, da vzamem za pol cene, kot je oglaševal. Ker vem koliko je ralna cena in koliko bi še bilo zanimivo. Ne vem zakaj huda kri. Ponavadi kekci potem še petkrat spustijo ceno in potem je hito blizu tiste, ki jim prvo ponudim.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.467
1.929
113
Meni ni jasno zakaj si nekateri tako k srcu ženete, da nekdo ponudi premalo za vašo kramo. Pač rečeš ne/ignoriraš/napišeš zadnja cena, pa bo mir. Sploh ni težko.

mii

Pripravnik
29. sep 2007
126
8
18
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Uporabnik mii pravi:
Kaj tolk jamrate. Če ne želite polno klicev za nižjo ceno, lahko že v oglasu napišete, kako je s ceno.

To ni res. Gre se, da maš neko spoštovanje do prodajalca. Če si normaln človek boš to razumel. Če si pa na nižjem nivju ti je pa valda zbijanje cene s prve brez da veš kaj kupuješ itak normalno

Vem iz izkušenj, da je res. Jaz na oglase v katerih napišem, da je zadnja cena, večinoma ne dobivam ponudb z nižjo ceno in tudi obratno, če v oglasu piše zadnja cena, niti ne kličem, če mi je previsoka.

mii

Pripravnik
29. sep 2007
126
8
18
Najbolj na živce mi grejo pa taki, ki rečejo, da pridejo čez recimo 2 uri iskat zadevo, potem jih pa ni in se nikoli več ne oglasijo. Niti odgovorit se jim ne da.

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
Najcenejši ravno ni bil, realna cena če se ga hočeš hitro znebit je pomoje tam 40-50 eur. Jaz sem ga prodajal za 60 eur (kupljen nov, po dveh otrocih nekje srednje ohranjen, s par praskami). Prvi trije bi ga imeli za 40 in da ga pripeljem na drug konec Slovenije. Nazadnje je šel za 50 eur, pobran pri meni doma. Čez en teden sem kupil drugega za 35 eur. Kot nov, cena 40 eur, zmenila sva se za 5 eur sconto ker sem se peljal 20 km daleč.
d055.gif

Menjal sem ga zaradi barve (roza za neroza).

nik88

Pripravnik
28. maj 2015
231
0
16
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Meni ni jasno zakaj si nekateri tako k srcu ženete, da nekdo ponudi premalo za vašo kramo. Pač rečeš ne/ignoriraš/napišeš zadnja cena, pa bo mir. Sploh ni težko.

nahrung002.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.191
3.588
113
Marlbor
Verjetno imajo oskrunjen ego, ker nekdo ne ceni te njihove krame tako močno, kot so sami prepričani da je to njihov bogastvo vredno.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.267
7.049
113
ksz, da si sposodim temo...

Kaj bolha omogoča, da si nastaviš "trigger word" in ko bo nekdo oddal oglas s to besedo, te obvesti o tem, tako kot recimo ebay?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
A ti to deluje? Jaz sem nastavil že leta nazaj, pa sem v vsem tem času dobil točno eno obvestilo.