Citat:
Uporabnik Jado pravi:
tole kdo probal?
http://mo-gy.si/manualna-medicina/
Lumbalgija je posledica sprememb v ledvenem delu hrbtenice, zdravljenje le-te je odvisno od vrste in velikosti teh sprememb. Ker gre za precej širok pojem, priporočam, da pošljete skeniran izvid. Določene oblike je sicer možno pozdraviti z vajami za križ in trebušne mišice, vendar moramo biti pozorni na izvajanje teh vaj kot preventivo, torej nikakor ne v obdobju bolečinskih občutkov v predelu križa ali noge.
Večina oblik lumbalgije za zdravljenje zahteva strokovno pomoč, s tehnikami manualne medicine uspešno zdravimo številne primere.
Jaz sem bil v MB in nekje enkrat do dvakrat na leto ponovim z nekaj obiski. Meni je delovalo skoraj čudežno. Po prvi terapiji sem nenadoma začutil, kako se je peljati z avtom pol ure in izstopiti brez bolečin. Žena je imela bolečine v vratnem delu in ni kaj prida pomagalo. Mogoče za nianso več kot terapije v ZD preko napotnice. Tako da, vsega gotovo ne rešijo.
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ziher se je moralo nekaj zgoditi, iz česa izhaja bolečina, sila redko je, da bi se pojavila kar sama od sebe, mogoče pogostje pri predebelih, ostarelih, ipd, ljudeh?
Po mojih izkušnjah podobnih bolečin..če ne mine nekje v tednu dni, bi se jaz obrnil na zdravnike. Čeprav bo problem, skoraj ziher boš dobil samo tablete proti bolečinam, namesto da bi nekdo opravil prave teste, RTG, MRI, ipd.