bolečine v križu

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
To je pomoje ravno največji problem, ker nas učijo, da je potrebno tako dvigovat svari, potem pa človek nima ojačanega tega mehanizma in ob vsaki napaki klecne, ker vedno pa tudi ne moreš pazit na pravilno držo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.482
5.023
113
To sem danes dobil FW na mail, če koga zanima (linki so nekam na http://gokhalemethod.com/, verjetno se da preko strani najti, ker se mi ne ljubi tukaj urejati).

Pozdravljeni,

do konca leta bom po Sloveniji izvedla še nekaj brezplačnih delavnic (v LJ že ta teden!), na katere vas lepo vabim! Hkrati vse s težavami v hrbtu vabim na temeljni tečaj Gokhale metode, ki bo zopet na voljo februarja in marca.

Brezplačne delavnice: Kako preprečiti ali odpraviti bolečine v hrbtenici?

Vas kdaj boli hrbtenica oziroma imate napetost v vratu ali ramenskem obroču? Vas zanima kako pravilno sedeti? Vabljeni na enourno delavnico Gokhale metode, kjer se bomo naučili osnov zdravega sedenja, hoje in drugih novih tehnik, ki pomagajo pri odpravi bolečin v hrbtenici in izboljšanju telesne drže.
26. november ob 21:15, LJUBLJANA: Ubrana dvorana, Celovška cesta 55. PRIJAVA
10. december ob 20:00, CELJE: Likovna šola Umbra, Krekov trg 3. PRIJAVA (le še 10 prostih mest)
21. december ob 17:00, NOVO MESTO: RIC Novo mesto, Topliška cesta 2. PRIJAVA

Temeljni tečaj Gokhale metode

Tečaj obsega 6 lekcij po 90 min in vam poda trajna orodja za zdravo držo in gibanje brez bolečin. Delo poteka v manjših skupinah (do največ 8 ljudi), konsistentno tedensko ali intenzivno znotraj vikenda. Tekom tečaja se boste naučili kako sedeti, spati, stati, hoditi, se sklanjati in dvigovati težka bremena na način, ki vašo hrbtenico in sklepe zaščiti in razbremeni. Z nežnim podaljševanjem hrbtenice vpetim v vsakdanje življenje je Gokhale metoda že tisoče ljudi po svetu vodila stran od bolečin v hrbtenici, vratu in ostalih mišično-skeletnih težav.
1. februar ob 18:00 (do 21:00), skupaj tri ponedeljke po 180 min (zadnjič 15.2), MARIBOR, Prijava in informacije
7. marec ob 18:00 (do 19:30), skupaj šest ponedeljkov po 90 min (zadnjič 11.4), LJUBLJANA, Prijava in informacije
intenziven vikend tečaj: 12.-14. februar, 6 x 90 min, MARIBOR: Vetrinjska ulica 30. Prijava in informacije
Termini delavnic in tečajev se sproti objavljajo na uradni spletni strani Gokhale metode

In za konec še...
Če želite svoj izvod knjige "Rešite se bolečin v hrbtenici v 8 korakih" oziroma želite knjigo za praznike komu podariti, lahko svoj izvod naročite na email naslov sabina@gokalemethod.com. Ta bogat priročnik za samopomoč lahko trenutno po pošti prejmete brez plačila poštnine!
wink-1.gif
Cena knjige: 39,90 eur.

Sicer prvič slišim za to...

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Skor 80% vzrokov za bolečine v hrbtenici so visceralnega izvora. Smešna je misel, da lahko vse vzroke popraviš z eno metodo.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Mene je pa danes tok v hrbtu uscipnilo, da sem sele po dveh ketonalih in dobri uri lezanja na tleh, uspel se tok premaknit, da sem se ulegel v posteljo. Ne privoscim nikomur. :S

Pa ni kriz, ampak pod lopaticami, desna stran vretenca

Nazadnje urejeno:

kroja

Pripravnik
4. nov 2008
282
0
16
jaz sem tudi imel kar težave s hrbtom(več let), tudi sedaj nisem čisto okey, ampak se gibam redno, če te upali, nujno čimveč hoje po ravnem(ne asfalt), lahko se tudi kar resno ukvarjam s športom, slikanje rtg sem naredil pred leti (bp), mri nisem šel, brezveze. dokler sem dokaj okey, ne bom hodil več k zdravnikom škoda časa, ker ti itak ne morejo pomagat kaj dosti. preventiva, pravilno dvigovanje, čimmanj pretiravanje z težkimi bremeni in prisilno držo.

meni je pomagala hoja vsaj uro na dan, po kašnih poteh narava, brez klancev gor dol, vaje po potrebi kokr lahko, ko se pa pocajtas, pa se lahko resno ukvarjaš, da se lepo najprej segreješ in delaš vaje za moč in hrbet...kar koli.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
A si lahko ta išiadični živec tudi prehladiš? Sem šel spilat basket s kolegi,pol pa razgret ven na kuhano za dve uri na minus 2.pol je blo dva dni v redu,zdaj pa že štiri dni hodit ne morem.samo ležim lahko brez bolečin.boli z desne strani hrbtenice v predelu križa pa dol v desno nogo. Sedenje je Mission impossible,pa včasih čutim mravljince v prstih desnega stopala ... Kitajska masaža mi malo pomaga, a še kar stiska ... sem na bolniški,ker imam sedeče delo ...

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
pri bolečinah je pomagala še injekcija, pol me je na noge postavil fizioterapevt. opravil sem tudi MR in je diskus hernija. zaenkrat sem na vajah, bomo videli kaj bodo rekli strokovnjaki ... (fiziater, ortoped, nevrokirurg) ... hodim lahko, a občasno še rukne v živec ... stari smo ...

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
Ortoped in nevrokirurg pravita,da se nisem za operacijo. Bom moral pa fejst pazit in pridno delat vaje za krepitev abdominalnega predela.pa shujsat bo treba... ni nam lahko.

B81

22. jul 2007
36.992
10.530
113
Hernija diska? To je tisto, kar dr. Rugole spravi nazaj v vrsto?

andmer99

Pripravnik
11. okt 2007
160
0
16
Po informacijah iz dveh koncev (iz zdravniških vrst) so MR slike s Ptuja slabe kakovosti, tako da sem se ga jaz ognil.

Glede čakanja za samoplačniško v MB, info izpred par tednov: klical dopoldne, slikan naslednji dan zjutraj, izvid v rokah čez tri dni. Pri slikanju na napotnico še običajno čakaš na izvid cca. 2 tedna, kar ti tudi "pozabijo" povedati.

aja, plus preveri kako močan magnet imajo tam, kamor greš. naj bi imel vsaj 1,5T

Nazadnje urejeno: