bolečine v križu

gr69

Guru
15. dec 2009
11.579
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Korupcija!

tongue-1.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.577
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
Resne težave, bolečine že 1 mesec klub tramalu in kandidat za operacijo...
Je že ortoped napisal na napotnico, da je potrebno narediti magnetno TAKOJ.

Upam, da OP ne bo potrebna...
crazy1.gif

kroja_

Fizikalc
23. mar 2016
183
86
28
Skoraj ziher noben od vaju ne bo šel pod nož - držim pesti da res ne bo kaj resnega. Je pa problem če imas tako sluzbo, kjer hrbet trpi. (dvigovanje težkih bremen)

To ti nobena dohtar ali operacija nemorete rešit. Problem se bi ponavljal tudi naprej.

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Kakšne so še druge rešitve pri herniji? Filanje s protibolečinskimi tabletami dokler ne mine, operacija, kaj še?

Nekateri poročajo o čudežnih popravkih kiropraktikov ali manualnih terapevtov. Nisem še naletel na tekega. Če kdo najde dobrega mađioničarja naj sporoči tukaj?
aplauz.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Jaz sem odprl to temo in ti lahko povem kako je sedaj. Aprila me je oreng usekalo po kakšnem tednu začelo popuščati vendar ni popustilo do konca tako da sem kar vsak drugi dan vzel kakšen ketonal. Julija me je spet orng usekalo in je držalo dober mesec. Popustilo je šele po fizoterapiji. MR pokazal hernijo vendar zaenkrat še ni potrebna operacija. Delam isto kot prej tudi težka dela vendar bolj previdno. Občasno me hoče malo uščipnit in sem stalno v strahu vendar zaenkrat je ok.
Ko sem ortopedu povedal da rekreativno hodim v fitnes in če se moram katerim vajam izogibat je rekel da mi bo že telo povedalo, če mu katera vaja ne paše
confused-1.gif
Pač delam previdno in nisem v fitnesu nikoli začutil kakšne bolečine, doma ob gospodinjskih opravilih me pa hoče malo uščipnit. Recimo zadnjič sem dal piksno pira v hladilnik pa sem se samo usedel. Ampak sem imel srečo se je zadeva po dobri urci umirila.
Pač nek strah je stalno prisoten, ker me zadeva skozi nekaj opominja in se bojim dne ko me bo spet orng usekalo.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.577
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
Čakam izvide MR, me pa peče v celi nogi do podplata. Zjutraj in zvečer tramal 100 in se mi zdi, da nič kaj extra ne prime. Ponoči se zbudim ob 4:00 in potem ne spim več. Je pa že 1 mesec tako... Se prmikam od postle do kavča, v kuhno in nazaj na kavč, jem stoje ker ne morem sedeti.... Mam že poln organ tega sranja z bolečinami....

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Tako je bilo pri meni po drugem rukarju. Drzalo cca 1,5 meseca nato v parih dneh popustilo. Morda je res pomagala fizioterapija. Bili sta ene dve vrsti elektroterapije. Bolečina je šla od križa čez ritnico po nogi do palca. Najhuje je bilo ponoči proti jutri. Ne moreš ne stati ne ležati samo po pojstli se v bolečinah počasi valjaš. Ko sem pa vstal in se razhodil je bilo pa po kakšni urci kar v redu. ja najbolj sem se bal noči

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Čakam izvide MR, me pa peče v celi nogi do podplata. Zjutraj in zvečer tramal 100 in se mi zdi, da nič kaj extra ne prime. Ponoči se zbudim ob 4:00 in potem ne spim več. Je pa že 1 mesec tako... Se prmikam od postle do kavča, v kuhno in nazaj na kavč, jem stoje ker ne morem sedeti.... Mam že poln organ tega sranja z bolečinami....

Jaz sem bil še malo na hujšem dobrih 5 let nazaj,peklo me je do prstov na nogi,celo nogo sem hladil s Perskindolom,ker me je pekla kot bi bila na žaru.Pa nisem se mogel niti zravnat,hodil sem kot grbavec
frown-1.gif

Na koncu ni šlo drugače kot da grem na operacijo,sem pa pred tem ležal 14 dni na ortopedski in kljub konjskim dozam tablet ni bilo izboljšanja! Sam se odloči,če te bo operiral dober kirurg,boš istega dneva odrešen bolečin...jaz sem bil operiran decembra tik pred novim letom,junija,torej čez pol leta,pa sem že prevozil velik maraton Franja
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.482
5.023
113
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:Recimo zadnjič sem dal piksno pira v hladilnik pa sem se samo usedel.
Čudno. Verjetno po teh izkušnjah delaš nekaj za ogrevanje zjutraj v postelji in takoj ko vstaneš?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Hrbtne mišice je potrebno jačati, da ob neprimernih gibih, katerim se človek enostavno ne more izogniti, ne pride do kolapsa strukture in posledično zdrsa, ipd.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.482
5.023
113
Seveda in vsako jutro previdno ogreti in raztegniti, ko so že problemi ter poskrbeti za dobro posteljo. Žal te nobeno jačanje mišic v resnici ne vrne 20 let nazaj, ko še ni imel nobene obrabe. Čeprav se po drugi strani problemi s hrbtenico zgodijo tudi mladostnikom.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Ko smo že pri postelji..kaj bi naj bila primerna, tega mi še nihče do zdaj ni uspel absolutno odgovoriti
smile-1.gif

Včasih so priporočali za take ljudi da spijo "kar na tleh", zdaj pa že vse neke spominske pene in latekse naprej mečejo...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.482
5.023
113
Jaz imam sedaj trši jogi iz neke pene, prevleka okrog jogija je iz volne. Po začetnem privajanju mi ustreza. Pomeni pa že malo bolj pomečkana rjuha zjutraj bolečine v križu.

B81

22. jul 2007
36.992
10.530
113
Citat:
Uporabnik Katunga pravi:
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Kakšne so še druge rešitve pri herniji? Filanje s protibolečinskimi tabletami dokler ne mine, operacija, kaj še?

Nekateri poročajo o čudežnih popravkih kiropraktikov ali manualnih terapevtov. Nisem še naletel na tekega. Če kdo najde dobrega mađioničarja naj sporoči tukaj?
aplauz.gif

V sobotto sem dal drugo terapijo cez pri Rugoletu.
Prej sem opravil rentgen cele hrbtenice (Mudnic, Ptuj, 62 eur).

Imam kifozo na nekaj vretencih in hondrozo na vecini v sredini in spodaj.
Ze masaza pred tem je odlicna zadeva, on pa ti vsako vretence posebej spravi v vrsto, kot mora bit. Po terapiji prides komot z rokami do tal, celega te nekako pretegne.
Obvezne so vaje za spodnje hrbtne misice, plavanje samo hrbtno in ravni polozaj v avtu in spanju.

Zdaj me vec ne boli stegno ponoci, ko sem se vsako noc zbujal zaradi tega, imam se eno terapijo. Kupil sem vlozke za cevlje in ene še dobim. Rugole pravi, da z leti hrbtenica leze skupaj in jo je treba redno pretegovat, ce imas pa se sedece delo, pa je hitro problem.

Sem ze pisal, da je fotra vsekalo v krizu da je komaj v avto prisel, od tam domov pa je on vozil, ko mu je naravnal...

Gledal je slike in mi kazal, kje je utesnjeno in kateri zivec gre tam skozi... v glavnem, masaza je 16 eur in on vzame 35, kar se mi ne zdi toliko oz. minimalno v primerjavi z ostalimi pregledi.

Tak, malo sem ti napisal,ko ze ravno sprasujes
grin1.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.577
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
Ortoped postavil diagnozo na osnovi MR -

L5-S1: koncentrična, levo-stranska herniacija, ki se širi levo kavdalno za cca 13mm. Utesnjen levi lat. recesus. Odrinjena duralna vreča s sprednje leve strani.
Hernia disci LV z radikulopatijo LV v levo.

Pa še obraba in znaki degeneracije drugih diskov...

Za enkrat se izognil operaciji ker se je stanje malenkost izboljšalo.
Prepoved dviganja teže in bremen, izogibanje dolgemu sedenju in začetek s fizioterapijami.
crazy1.gif

To pa lahko začnem šele proti koncu junija?!
shocked-1.gif