bine iz gostilne

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Pusti klientelo.......to je povsod enako. Vedno nekdo štrli ven...pri slovencih ponavadi to ni elita, ampak do včeraj low life white trash. Elita naroda niso ti o katerih se govori, da so. In tudi nikakor ni res, da se ne naješ v dobrih restavracijah. To je le vtis. Primerjanje "po slovensko " z raznimi "napolni si vamp" obrati za nažiranje je neokusno. 4 - 6 členski degustacijski meni z vrhunskim slovenskim vinom v dobrih oštarijah se danes plača do 50EUR po osebi. Ni za vsak dan, je pa za peljat drago ven za obletnico, rd ali pač it uživat z družbo enkrat na vsake kvatre. Sam nisem ne premožen, ne prvatnik in ne iz JU
cool-1.gif

Nazadnje urejeno:

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Citat:
Uporabnik spenstar pravi:
Je pa nekaj, Gordon Ramsay je kralj proti vsem telim kuharskim mojstrom. Ce gledas njegovo umetnije v oddaji 100 recipes se samo cudis prefinjenosti in enostavnosti kuhanja, pa se porcije bi sedle najbolj zahtevnim Alterasom.

Čez 15 let bo tudi Bine "boljši" kuhar
smile-1.gif

Tale téma je butasta. Oz ni tema butasta, primerjave so butaste.
Idi na šnicl in konec.

Da pa je včeraj malo oqrcal onega, ki se mu tisti sprijeti pomfrit ni posrečil, pa nič hudega, povsod je tako. Sicer pa mislim, da ne kuhajo dobro zaradi treme, ker da zadnjič niso znale mehko kuhanih jajc naredit, nisem mogel verjet
smile-1.gif

D best si povedal!!

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Atitude mu je nikakav. Poznam tudi sam vrhunskega umetnika in je daleč od obnašanja zega Gordona.

B81

22. jul 2007
37.748
11.026
113
In kako bi komentiral onega znanega kuharja ki se dere po kuhinji pa ravno toliko da jih ne začne pretepat tam.... ?

Pač pričakuje da se ne prijavi vsak lolek tja ampak nekak vsaj malo samozavestni kuharji, ki imajo nekaj izkušenj.

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Kuhna, vojska pa še kje......it comes with the job!!!! Pač ni prostora za napake.....to so sicer showi, samo če je tukaj kdo iz teh poklicev verjetno lahko pove, kako je na začetnih stopnjah. Verjetno se večkrat počutiš kot zadnji drek. Sej verjetno kakšen mojster tudi nič ne vpije, pa je še huje.

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pisal sem o tem kuharju. Če nečeš ološ ga izločiš takoj na avdiciji ali pa pogoje prijave drugače definiraš. Itak pa je v ozadju denar pri takih šovih in za dober honorar je folk pripravljen delat opico iz sebe...

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik spenstar pravi:
Je pa nekaj, Gordon Ramsay je kralj proti vsem telim kuharskim mojstrom. Ce gledas njegovo umetnije v oddaji 100 recipes se samo cudis prefinjenosti in enostavnosti kuhanja, pa se porcije bi sedle najbolj zahtevnim Alterasom.
ah jaz tistega njegovage nadiranja ne morem prenašat 5 minut. saj je vse samo šov... ampak vseeno. tega bineta pa ne poznam tkda tega ne bom komentiral.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Atitude mu je nikakav. Poznam tudi sam vrhunskega umetnika in je daleč od obnašanja zega Gordona.
odvisno kater sov omenjas. v F wordu in ostalih je umirjen in car. V ameriskemu krepu, mu pa pac producenti postavljajo pravila...

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
KSZ.

Vrhunska kuhinja je umetnost, torej nima veze s primarno dejavnostjo kuhanja (=zadovoljitev človekove potrebe po hrani) ampak je več od tega (ali pa manj, kakor vzameš, vsekakor je drugačna).

Primerjat domačo gostilno z mega dunajcem in pomfijem z vrhunsko kuhinjo je enako kot bi primerjali kaj vem wc papir s Sartrovo literaturo. Z slednjo si namreč težko in nekvalitetno obrišeš rit, kar pač alter poenostavljeno pomeni da je zanič!
tongue-1.gif

Glede umetnosti hrane je pa tudi res da je tu veliko snobizma kot pač povsod kjer se nabere smetana. Noben mi ne bo rekel da se plebejec (povzeto po izrazih v tej temi) ne more spoznat na hrano bolje od elite. Pa dejansko kdor ceni vrhunsko hrano pri nas ima vse možnost da gre v vrhunske restavracije tudi če ne spada pod ekonomsko elito. Verjamem pa da je povprečnemu plebejcu težko dat 50EUR za meni od katerega se ne naješ, vino zraven ti pa računajo po ceni suhega zlata. Ampak enako je tudi z obiskom kaj vem opere. Skratka tisti ki res čutijo to kot užitek bodo šli ne glede na to koliko stane. Po drugi strani pa v takih restavracijah (in tudi operi) dobiš snobistično klientelo, ki ni sposobna ločiti brokolija od postrvi, in taki potem delajo tudi večino prometa v elitnih restavracijah.
sorry ampak povprecni gledalc pop tvja z umetnostjo nima blage povezave. da se bine potem spusti tako nizko.
hysterical-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
odvisno kater sov omenjas. v F wordu in ostalih je umirjen in car. V ameriskemu krepu, mu pa pac producenti postavljajo pravila...
se pravi, je vse skupaj show. no to sem hotel slisati. ok potem nima veze. ne bom mu sel teziti. da je pa 16h na dan delal in se uveljavljal, da sedaj na pop tv ocenjuje pofl od hrane pa nisem jaz kriv. ni to bas neki top chef. se prevod je plebejski, kot, da ne vemo, da chef ni isto kot sef.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
elita naroda, ja, ki potem seksajo s psom. to je res elita. hvala lepa.
uf-1.gif
elita jarega gospostva. to pa, ja.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.149
113
Itak da nima veze, je pa po eni strani potrebno razumet da ima tudi kuhar ki "špila idiota" v teh odajah (poleg plačila) nekaj koristi. Poveča se povpraševanje po "vrhunski kulinariki", po drugi strani pa mogoče kakšnega mulca začne celo zanimat "kuharija". In na koncu so take odddaje win-win situacija za vse.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
profesionalci si kruh zal ne sluzijo s tv showi. to je spet razmisljanje mladilh povzpetnikov. rojenih tam po osamosvojitvi slovenije.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
A to ti v slovenskih al svetovnih sefih govoris? Ker ogromno izjemno uspesnih svetovnih kuharjev (robuchon, ramsay, heston, itd itd) ima svoje oddaje... Pa so bili ze pred tem miljonarji...

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
Ne razumite me narobe da Bine ne ve kaj bi rad v tem šou gostilne, vendar komplicira z nekimi jedmi katere ti smrtniki na avdiciji ker so večina amaterji res ne morejo pogruntat kaj bi rad bine videl na krožniku, mislite da njemu vse uspe v prvem poiskusu'in to me jezi, če hoče deliti svoje znanje in jih nekaj naučiti potem je ta njegova metoda izbiranja kandidatov sramota ker jih namerno ponižuje , seveda on točno ve že od prvega srečanja z kandidati kateri je za kaj sposoben vse ostalo pa so farse in to je potem samo igra za denar ne za znanje, zame osebno je bine modrec z napako.

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
V tujini na šov sprejemajo neke že izkušenejše kandidate, v Sloveniji pa "men so rekl da znam, pa sem se prjavu/la....odebke". Vsakemu svoje in dobro je za koga je.

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
elita naroda, ja, ki potem seksajo s psom. to je res elita. hvala lepa.
uf-1.gif
elita jarega gospostva. to pa, ja.

Ti maš problem.....od Bineta prideš na Baričeviča. Pa še kr goniš svojo...... WTF?!?!?!?!?!?
cry12bpy.gif

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
mistique, tebe je pa težko razumeti, a si sploh pismen?

Drugače pa ... 24/7 in 30 kamer? Pa to ti je isto kot big borther pa kmetavzarija ... Kaj pa veš, mogoče bodo še kaki posnetki prišli kako seksajo.
wink-1.gif
No, ena je tam, ki mi je dokaj všečna. :p

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Ja no, saj se nisem nič motil ... vklopim vojo, pa že tam en govori o orgijah, drugi pa ono kravžlasto sprašuje "v kateri sobi boš ti že spala" itd ... Erotična kuhinja?
wink-1.gif