bine iz gostilne

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Verjetno je tle vec folka, k se ga je v ostariji napilo za vec kot 100 eur v dveh, kot pa jedlo.
smile-1.gif
 

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Tist k šinfa "bine" kjuzin, zih Modrijane posluša k šnicl & funfri žere.

U ti matr, skor se mi je zaletel... Pa ne s pomfrijem..
grin1.gif

Te sploh nebom spraševal, kaj si hotu s tem povedat, ampak vsaj pr enmu si kiksnu
tongue-1.gif


@All : Nism glih vsega prebral, mam pa za vas vprašanje : Kolk od vas si je dejansko privoščilo in peljalo drago na večerjo v restavracijo, kjer je bil račun nad 100€ za oba ?
Vsi, ki še niste; dejte najprej to probat, pa boste mogoče pol boljš razumel GIŠ. Oddaje ne gledam ( lani sem kak del videl), ampak, če sodite samo po temu, kar vidte... Se je mal za zamislt
smile-1.gif
...

Sej vem, kako je... Najlažje je pluvat po Renoju, pa se ga v življenju še peljal ni.. " " sem zanalašč spustil
wink-1.gif



Tisti, v katerem je kanček Gurmana, mu ni problem dobr plačat za dobro hrano.
Samo mogoče nekateri pozabljate, da, ko ješ, ne ješ tolk, da se nažreš, ampak tolk, da nisi lačen. Bistvena razlika, žal.
In v gurmanski restavraciji se pač nažrl ne boš. Vsaj ne z eno porcijo. Nekak je to namen, ane
smile-1.gif
?

lej temu se rece pac afnanje, ko imas polno rit vsega. verjamem, da je to kul tistemu, ki v zivljenju nikoli ni bil lacen, ali pa mu je vamp vodilo zivljenja. in recimo, da razumem to. ne razumem pa kaj imajo s taksnim razvajanjem skupnega zamrznjena hrana? in obdelana tako in drugace. kvecjemu, ce se gre za afnanje kot tako in je samo sebi namen.
 

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
točno.
Sicer pa za 100€/osebo (ali dve) ni problema. Pripravim nekaj, česar še niste jedli (saj tudi ne bi, če bi vedeli kaj je) pa tako malo bo vsega da se še nažret ne bo mogoče. Pravzaprav lahko: za dodatnih 100€ se ga lahko nažrete s kanto (ali pa kar "all you can drink") vrhunskega izbranega vina svetlo rdeče barve. Porekla ne izdam, ker je to pač moja skrivnsot in pridelovalec noče navala, ker že tako ali tako vse proda.
 

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
No hvala. Sem bil v Elementu, http://www.kaval-group.si/KG_SI,,posebne/main# , morda ni tako kul za koga, ampak dosti, da ne stopim vec nikamor. Bil povabljen, mimogrede, ker sam grem raje v menzo na miren obrok, kjer se ljudje vsaj ne nosijo tako visoko. O natakarjih sploh besed ne bom izgubljal, ker narocil sem ribo pa so mi od 400g ribe, sami olupili in izrezali 3x3cm file (pred mano) ostalo pa zavrgli?! Mah...
 

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Se nekaj, z bivsim sefom sva sla veckrat v Sestico v Ljubljani. Ne vem kam spada po vase ta gostilna (zaradi cen zagotovo ne med menze in povprecne picerije), ampak od tam sem vedno sel s polnim zelodcem in dobrim obcutkom.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.176
6.989
113
pri taščici
Če vam ne paše GIS, imate na Planetu Kmetijo. Vsaj kar se hrane tiče je popolno nasprotje.
V 2mesecih se shujša za skoraj 20kg, v kompletu so zagotovo shujšali 100+kg....
 

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Vsi, ki trdijo, da se v top gostilnah ne naješ so ali požeruhi ali pa pač še nikoli tam niso bili. Jaz še nisem šel lačen iz nobene. Seveda se tu štejejejo recimo trije hodi, torej vsaj ena predjed, glavna jed in sladica. Tudi cenovno so šle top gostilne zelo navzdol in dejansko se briše meja med "pravo kmečko oštarijo" in eno vrhunsko kulinarično restavracijo. V neki oštariji pač pljuneš 10 do 15 eur za ogromen kos mastnega zrezka + 5 eur za pomfri in temu praviš zakon večerja/kosilo. Nekdo drug pa gre recimo k Štefelinu na kosilo za 15 eur (trije hodi) in se bo isto najedel. Izkušnja čisto drugačna, plačaš enako.

Seveda pa lahko naročiš tudi več hodov, degustacijski meni itd. kar pa stane x eur več in od tu ta fama o norih cenah.
 

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
145
63
Meni osebno je ena izmed top gostilen na gradu Zemono.
Tole kar pa dela Bine, mi je pa sorry kar nekaj, kreacije gor, al pa dol, najlažje je predrugačit že znane stare slovenske jedi in jim dodati, kakšno malenkost. Oprostite, mogoče se bo komu zdelo pretenciozno ampak naredim esihflajš, ajmoht ali pa cesarski praženec X krat bolje in bolj okusno kot on. Vendar smo žal Slovenci ovce, ki še vedno padamo na to, kar smo videli na televiziji in je kao oh in sploh in.
Aja pa še to, gostilne ne gledam, občasno preberem kakšno na kulinaričnem forumu.
 

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
jaz gostilne sploh ne gledam, tako, da ne vem kaj in kako on kuha. Moj komentar je bil bolj namenjen tistim, ki pljuvajo po gostilnah z višjim nivojem kulinarike, zagovarjajo pa na polno pajzle, kjer dobiš pol tone zrezka in tono krompirja na krožnik. Hotel sem samo poudarit, da cenovno sploh ni več neke razlike, je pa v pripravi in prezentaciji ogromna. In sit si po obeh, razen, če imaš 200kg.
 

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
ksz...
Zakaj vsi poudarjate, da gostilne ne gledate? Smo že enkrat razčistili, da alterjevci ne gledajo nobenih resničnostnih šovov, ne PopTv ne Kanal A, v bistvu televizije sploh ne gledajo. Vejo pa vsi vse....
Čudno, a ne?
grin1.gif
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.176
6.989
113
pri taščici
Da bi še dolgo, redno vozili partnerke, ljubice... na večerje za 100+ evrov v avtih z 200+ konji.
Priznam, težko grem od mize, če ne pojem vsega. Še težje pa se vrnem, če sem šel kdaj lačen od mize.
 

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Lej, eden spuši 100 eur mesečno za cigarete/pijačo/hobi/neumnosti/ali pa jih podari revežu zaradi mene. Drug gre na večerjo. Je sploh važno? Pa za 100 eur večerjo moraš biti že kar priden z vinom zraven. Fora vsega je, da ti je to neka izkušnja, ki se jo zapomniš za dolgo, vsaj smisel je v tem. Zdaj ali si jo zapomniš zaradi majhnih porcij in visokih zneskov ali zaradi dobre hrane in odtrganih idej, ki jih je kuhar imel pri tisti večerji, je pa stvar tebe in gostilne.

Pa nehajte že s tem, da greš iz vrhunskih restvaracij lačen domov, ker ni res.

Je pa nekaj res. Kdor meni, da je vrhunec gostilniške ponudbe pohan zrezek velikosti mize in kg pomfrija s tatarsko omako, ter liter pira, je to pač to. Jest to lahko jem doma kadarkoli in poln kufer imam gostiln, kjer ti za tako hrano računa visoke zneske samo zato, ker je pač gostilna. V top gostilno se gre jest nekaj, kar pač doma ne moreš naredit, da dobiš novo izkušnjo, razširiš obzorja, pokomentiraš vinarja, katerega ponudbo je ravno dobil, pogledaš meni, ki je pripravljen iz lokalnih/sezonskih sestavin, se vprašaš zakaj hudiča bi kdo jedel tole travo, namočeno v čudno marmelado z dodatkom nekega smrdljivega sira...dokler ne daš v usta, ko vse skupaj dobi smisel in je hudičevo dobro.
Seveda kak drug dan sede tudi pohanček, zakaj pa ne.
 

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Car pravi:
ksz...
Zakaj vsi poudarjate, da gostilne ne gledate? Smo že enkrat razčistili, da alterjevci ne gledajo nobenih resničnostnih šovov, ne PopTv ne Kanal A, v bistvu televizije sploh ne gledajo. Vejo pa vsi vse....
Čudno, a ne?
grin1.gif
to kaj je po televiziji se zve v rastavraciji kjer obrok stane 100+€...
 

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.106
1.284
113
42
Citat:
Uporabnik barvica pravi:
. Oprostite, mogoče se bo komu zdelo pretenciozno ampak naredim esihflajš, ajmoht ali pa cesarski praženec X krat bolje in bolj okusno kot on. .

Oprostite ampak kolikokrat je Bine kuhal samo za vas?
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.176
6.989
113
pri taščici
To je pa res. Zato pa lakote ne more biti. Lačnemu na big screenu predvajaš GIS pa bo sit.
Recimo zapomnil sem si neko ”kosilo” na brdu pri kranju. Še dolgo sem imel spravljen (po nekaj letih sem ga našel in se ga najbrž znebil) jedilni list. Cca 3-4 ure smo bili za mizo pa kot vem nas večina ni šla domov ne sitih ne pijanih.
 

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.446
99
48
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
To je pa res. Zato pa lakote ne more biti. Lačnemu na big screenu predvajaš GIS pa bo sit.
Recimo zapomnil sem si neko ”kosilo” na brdu pri kranju. Še dolgo sem imel spravljen (po nekaj letih sem ga našel in se ga najbrž znebil) jedilni list. Cca 3-4 ure smo bili za mizo pa kot vem nas večina ni šla domov ne sitih ne pijanih.



Itak da. Horenci pa to
evil.gif