bine iz gostilne

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
KLIK !
A zdej bo šlo?

P.S.: Aja, da se razumemo... Tudi meni ne sede preseravanje pri pripravi hrane, pa razne "kreacije", "doživetja", "harmonije okusov", "prezentacije" in podobne new age fore s katerimi za drag denar prodajajo v precejšnji meri meglo.

Ampak dopuščam pa brez nadaljnjega, da se zaradi mene kdo prehranjuje izključno tako, da vsak dan, magari trikrat, za 50+ EUR odide iz oštarije lačen.
Ko voli, nek izvoli! Mene to ne tangira.

Se mi zdi pa skrajno bedasta trditev, da krožnik mora bit poln.
Ja, za nekoga res. Za drugega pa ne. In v tem je lepota.
Me prav zanima, kaj bi rekel taisti, če bi nekdo drug od njega zahteval, da mora biti po obroku lačen.
Najbrž bi znorel. Upravičeno.
Jaz bi ga pa pri tem podprl.
 
Nazadnje urejeno:

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Imaš gostilne, kamor se greš nažirat - ogromne porcije za malo denarja, in imaš gostilne, kamor greš uživat - večhodni meni z majhnimi porcijami in odklop kombinacijami okusov.

Vsak se pa sam odloči, ali bo šel na župo, pohano in pomri za 5 € ali pa na 6-hodno večerjo za 100€.
rolleyes-1.gif
 

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Kaj a on ni strokovnjak na svojem podrocju? Ti in ostali k pluskajo cez njegovo znanje o kulinariki preprosto o kuhi nimaze pojma tko kot vecina ljudi.
 

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ne in ne, tele gostilne za kao prefinjene okuse so za postavljace. a ti povem zakaj?

kao bogatuni morate biti vedno "boljsi" od nas plebejcev. in to vkljucuje metanje hran proc in delanje norca iz nje, pac kontra nam. sem bil dve leti nazaj v taksni gostilni, prvic zadnjic in nikoli vec. narocil ribo, natakar jo cez 1 uro prinese in "strokovno" razreze pred menoj 2x3cm velik kos, da na talar, ostalo je vrgel proc (!)....
ok hocete biti drugacni. in se kao preseravate s to hrano po high gostilnah. greste domov potem na kebab oz. se ustavite na kebabu. jaki gospodje ste.... kebab, resno?
to me spominja na primer bericevic, se se spomnis? high druscina iz murgelj. za katere se je potem izkazalo da doma natepavajo pse. a te asociacija na kebab kaj spomnija?

groza kje jaz zivim. no saj ne bo dolgo, ko boste prosili za pest riza. lacen danes itak noben vec ne zna biti oz. ne ve kako je.
 

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
ne in ne, tele gostilne za kao prefinjene okuse so za postavljace. a ti povem zakaj?

kao bogatuni morate biti vedno "boljsi" od nas plebejcev. in to vkljucuje metanje hran proc in delanje norca iz nje, pac kontra nam. sem bil dve leti nazaj v taksni gostilni, prvic zadnjic in nikoli vec. narocil ribo, natakar jo cez 1 uro prinese in "strokovno" razreze pred menoj 2x3cm velik kos, da na talar, ostalo je vrgel proc (!)....
ok hocete biti drugacni. in se kao preseravate s to hrano po high gostilnah. greste domov potem na kebab oz. se ustavite na kebabu. jaki gospodje ste.... kebab, resno?
to me spominja na primer bericevic, se se spomnis? high druscina iz murgelj. za katere se je potem izkazalo da doma natepavajo pse. a te asociacija na kebab kaj spomnija?

groza kje jaz zivim. no saj ne bo dolgo, ko boste prosili za pest riza. lacen danes itak noben vec ne zna biti oz. ne ve kako je.


Par popravkov:
Baričevič - ne e ampak z A
ne iz Murgelj, ampak z Viča;
pa tudi če bi bil - so Murgle, brez J

Sicer pa ne vidim razloga, da se razburjaš.
Razen če smatraš, da je nesprejemljivo vse, kar ne sede v tvoj kontekst skromnosti?

Pa še nečesa ne razumem... Kaj te moti, če se nekdo vsede v lokal kamor tvoja noge ne bo nikoli stopila, in si naroči tri liste solate za 100 EUR?
A ti potem ti bogatuni račune kažejo, se ti posmehujejo, s prstom kažejo za tabo, te zmerjajo z revežem, al kaj?
 

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
oho spet se jara gospoda oglasajo. si pozabil, da so bili tudi tvoji starsi navadni kmetje, zdaj, ce se sramujes svojih kmeckih korenin in se gres na silo gospoda ti gre delo slabo od rok. navaden pezde si, zapomni si to.

LOL, kaksne ima to veze, da je tvoje razumevanje kuhanja omejeno na potesitev lahkote
priden.gif


sicer pa me ne poznas, kamokoli mojih starsev
ne-ne-1.gif
 

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.107
1.286
113
42
KSZ

Jaz in moji prijatelji smo jedel stvari ki jih je on naredil za nas ker smo pac druzba in je bilo odlicno. Kaj ma velikost obroka veze z okusom? A mislis da Bine na zna nardit goveje juhe al pa dunajca? Samo ima pac nek svoj stil, kar se ne pomeni da ne zna kuhat.

Bine sicer nikjer ne kuha ker snemajo gostilno.
 
I

Izbrisan uporabnik #488

Stanje na alterju je alarmantno...
Kolko vas šele gleda kmetijo? 😈
 

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Je pa nekaj, Gordon Ramsay je kralj proti vsem telim kuharskim mojstrom. Ce gledas njegovo umetnije v oddaji 100 recipes se samo cudis prefinjenosti in enostavnosti kuhanja, pa se porcije bi sedle najbolj zahtevnim Alterasom.
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
ne in ne, tele gostilne za kao prefinjene okuse so za postavljace. a ti povem zakaj?

kao bogatuni morate biti vedno "boljsi" od nas plebejcev. in to vkljucuje metanje hran proc in delanje norca iz nje, pac kontra nam. sem bil dve leti nazaj v taksni gostilni, prvic zadnjic in nikoli vec. narocil ribo, natakar jo cez 1 uro prinese in "strokovno" razreze pred menoj 2x3cm velik kos, da na talar, ostalo je vrgel proc (!)....
ok hocete biti drugacni. in se kao preseravate s to hrano po high gostilnah. greste domov potem na kebab oz. se ustavite na kebabu. jaki gospodje ste.... kebab, resno?
to me spominja na primer bericevic, se se spomnis? high druscina iz murgelj. za katere se je potem izkazalo da doma natepavajo pse. a te asociacija na kebab kaj spomnija?

groza kje jaz zivim. no saj ne bo dolgo, ko boste prosili za pest riza. lacen danes itak noben vec ne zna biti oz. ne ve kako je.

Neverjetno, neverjetno......

Poslušaj nergač.....zašel si. Le obišči Bineta v njegovi oštariji, upam da te vrže ven. Pa pridi potem jokat nazaj na Alter. Če kje, potem se v vrhunskih kuhinjah porablja premišljeno in vse. Skoraj do olupkov. Stran se meče v obratih hitre prehrane, menzah in podobnih luknjah. Pa tudi to je velik greh. Vrhunski kuharji se vračajo v gozd, na polja, v luft in pod vodo po še vedno zdrave sestavine. Ko to dobiš na krožnik si verjetno niti ne predstavljaš kaj je zadaj. Ko ti naredi hrano mojster tudi ne veš, kaj je dal skozi v življenju - ponavadi začnejo pri pomivanju posode, stari kakih 15 let ali manj, če imajo to v familiji. Delajo in to kot črni!!! Cena je seveda relativna in ne bi smela bit stvar debate. Še manj to, kdo hodi v te in kdo v one "prehranjevlanice". Seveda pa, če nisi sit po 4 - 6 krožnikih je nekaj narobe s tabo, ne z gostilno. Sorry....
 

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Po drugi strani (iz podobnih oddaj) pa je dotični videti kot eno bebavo govedo ki se ceni über visoko.
 

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.107
1.286
113
42
Bine je sel po srednji soli v francijo in je tam leta delal 16 ur na dan da je lahko prisel do tega.
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
.....med drugim prodal imetja, da je lahko šel. Sej poanta je v tem, da pri nas "plebejec" ne vidi več tega, kako in zakaj je sam tako zaribal, ampak samo še to, kako so oni tam gor krivi za to, da je on zaribal.

Medklic: po Mariburu in v Prlekiji sem letos, ne more rečt drugega, kot zgrožen opazoval v bistvu urejene, pred točo zaščitene plantaže sadja, ki bo že drugo leto propadlo. Hebemu mater....pri nas se pa res nič ne splača očitno. Plebs pa nima za jest. Sarcasm off....
stupid-1.gif
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Kaj se zdej greš, a je slučajno tam zaradi medalje? Ne ni....je zarad keša. Boli ga k...., kaj tukaj eni alteraši o njem nabijajo. A je to narobe? kdo ma problem s tem, on že ne.
 

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Da seljačinam jaja na oko ocenjuje?

Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Kolko vas šele gleda kmetijo? 😈

Šnecko, saj te razumemo in že davno vemo, kako hudo si potreben pozornosti.
In povsem razumemo, da si se zanjo pripravljen delati še večjega idi.ota kot si sicer.

Ampak lahko bi bil vsaj iskren, pa napisan "NAS gleda", ane?

Kakorkoli že, zdaj je dovolj cirkusa. Vsi smo opazili, da si tu.
Zdaj pa se lepo vsedi na mehko in toplo, pa pusti odrasle, da se v miru pogovorijo do konca.
priden.gif
 

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Po drugi strani (iz podobnih oddaj) pa je dotični videti kot eno bebavo govedo ki se ceni über visoko.

glede na kolicino michelinovih se nekak lahko...
 

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.149
113
KSZ.

Vrhunska kuhinja je umetnost, torej nima veze s primarno dejavnostjo kuhanja (=zadovoljitev človekove potrebe po hrani) ampak je več od tega (ali pa manj, kakor vzameš, vsekakor je drugačna).

Primerjat domačo gostilno z mega dunajcem in pomfijem z vrhunsko kuhinjo je enako kot bi primerjali kaj vem wc papir s Sartrovo literaturo. Z slednjo si namreč težko in nekvalitetno obrišeš rit, kar pač alter poenostavljeno pomeni da je zanič!
tongue-1.gif


Glede umetnosti hrane je pa tudi res da je tu veliko snobizma kot pač povsod kjer se nabere smetana. Noben mi ne bo rekel da se plebejec (povzeto po izrazih v tej temi) ne more spoznat na hrano bolje od elite. Pa dejansko kdor ceni vrhunsko hrano pri nas ima vse možnost da gre v vrhunske restavracije tudi če ne spada pod ekonomsko elito. Verjamem pa da je povprečnemu plebejcu težko dat 50EUR za meni od katerega se ne naješ, vino zraven ti pa računajo po ceni suhega zlata. Ampak enako je tudi z obiskom kaj vem opere. Skratka tisti ki res čutijo to kot užitek bodo šli ne glede na to koliko stane. Po drugi strani pa v takih restavracijah (in tudi operi) dobiš snobistično klientelo, ki ni sposobna ločiti brokolija od postrvi, in taki potem delajo tudi večino prometa v elitnih restavracijah.
 

B81

22. jul 2007
37.748
11.026
113
Citat:
Uporabnik spenstar pravi:
Je pa nekaj, Gordon Ramsay je kralj proti vsem telim kuharskim mojstrom. Ce gledas njegovo umetnije v oddaji 100 recipes se samo cudis prefinjenosti in enostavnosti kuhanja, pa se porcije bi sedle najbolj zahtevnim Alterasom.

Čez 15 let bo tudi Bine "boljši" kuhar
smile-1.gif


Tale téma je butasta. Oz ni tema butasta, primerjave so butaste.
Idi na šnicl in konec.

Da pa je včeraj malo oqrcal onega, ki se mu tisti sprijeti pomfrit ni posrečil, pa nič hudega, povsod je tako. Sicer pa mislim, da ne kuhajo dobro zaradi treme, ker da zadnjič niso znale mehko kuhanih jajc naredit, nisem mogel verjet
smile-1.gif