Biftek (tatarski)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.975
6.866
113
pri taščici
Ksz
Pljucno pa v kosu prodajajo po 30-40/kg. Kako potem lahko pricakujete biftek za manj kot 20.
 
Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #9334

Včeraj sem ga delal sam, in je izpadlo zanič, vsega preveč.
frown-1.gif


Danes sva se ga lotila skupaj z mojo (zajebana kombinacija, ampak sem se tokrat podredil
tongue-1.gif
) - ODLIČNO! !!

Tako da - tu in tam je še nekaj upanja v naložbo tiste ženitve. Samo preveč vpletati se ne smem ...
grin1.gif
 

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
ja porkaš dejte eno referenco po katerem receptu ste delali ta odličen biftek!
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ker tudi za dober biftek ni nujno samo pljučna. Glede na količino robe, ki jo vržejo v mnoge biftke, bi blo škoda vsake cheap shit pljučne.

30-40€ je tudi visoko maloprodajna in ne nabavna.
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

Pa saj to ni za vsak dan! Zato mora biti material malce boljši.

Pljučno sem zrezal z nožem enkrat, pa še enkrat, ... pa še enkrat. Prvič sem ga polomil pri začimbah oz. dodatkih, ker sem dal preveč čebule in peteršilja. Pa sardeline slanike obvezno, samo ne preveč.

Tam je bil en recept, ko ga dodelaš s teranom in konjakom ... ga ne najdem več, pa bi poizkusil.
tongue-1.gif
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

Aja, moja je pa v drugem poizkusu prevzela komando in to zelo uspešno.
smile-1.gif


Za izdelavo tatarca so ženske primerne zlasti zato, ker imajo hladnejše ročice in se zadeva lepše ugnete ...
grims-1.gif
 
Nazadnje uredil moderator:

matofill

Guru
18. sep 2008
3.700
772
113
Ma meni je žalost, da v celi Ljubljani ni za dobiti "gurmanskega" biftke za poznavalce. Pa naj bo cena 39,90 eur/ kg OK, tudi ne rabi biti samo iz pljučne lahko 50% , in 50% pravi kos stegna, samo mora pa imeti vse ostalo, kar gre noter in ne vem, zakaj prav vsi ponujajo samo eno sranje od tatarca in na koncu to sranje začinijo z papriko ali pa z kečapom, da sploh ne veš kaj ješ.......

Čakamo enega pravega MESARJA, da nas izove ...... in mislim, da bi, kar nekaj prodal.....

Kot sem že napisal kakih 10 mesecev nazaj je bil zakon od mesarstva Luka ( Križe in Domžale) celo tako, da sem se zapeljal iz Lj. do Domžal, žal, ko jim je zalaufalo so ga povsem pokvarili, odstranili pljučno, dodali pekoče začimbe, da to zakrijejo in je postal eden slabših , ko ne veš ali ješ tatarca ali testiraš kako pekoča je paprika...... žalost ....

Glede češkega tatarca sem, pa enkrat jedel tam nekaj na to temo, ko si sam mešaš za mizo u bistvu dodajaš začimbe in zalivaš maso z pivom. Meni je to češki taksist kazal, ko sem rekel pokaži kako specialiteto, ko smo mešali mi je delovalo, da bo povsem neužitno, na koncu je bil pa TOP okus.
 
Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.975
6.866
113
pri taščici
Nekateri so ga na prejšnjih straneh iskali iz pljučne. Tudi biftek ne bos dobil po veleprodajni ceni, ce sedaj ze vtikas razliko vpc/mpc v temo.
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Če je surovina cenejša, je lahko tudi MPC veliko nižja ob nespremenjenem profitu, kar pomeni zate boljšo ceno in to seveda nižjo za biftek kot pa samo pljučna MPC.

Kolega, je za privat in za gostilno dobil že večkrat za 20-25€ pljučno, smo pa na kmetih in samo gledamo, kako "plačujete" rdeč ribez po 10€/na kg, pri nas pa gnije, ker ga je toliko.
rolleyes-1.gif
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Škofja Loka http://www.mesarija-stajnbirt.si/

Kupil v petek, pojedli čez vikend... zelo zadovoljen. Tekstura, okus zelo dober, mogoče na koncu preveč pikanten za biftek, ampak ne zaradi paprike v prahu! Izgled je zelo blizu mesu in ne dodatkom, kar je plus.

Še ga bom vzel, mogoče bo še malo manj pekoč pa bo moja top izbira. Pred 2016 ga pa mogoče naredim še sam oz. grem na lekcijo k eni.
grin1.gif
 

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Škofja Loka http://www.mesarija-stajnbirt.si/

Kupil v petek, pojedli čez vikend... zelo zadovoljen. Tekstura, okus zelo dober, mogoče na koncu preveč pikanten za biftek, ampak ne zaradi paprike v prahu! Izgled je zelo blizu mesu in ne dodatkom, kar je plus.

Še ga bom vzel, mogoče bo še malo manj pekoč pa bo moja top izbira. Pred 2016 ga pa mogoče naredim še sam oz. grem na lekcijo k eni.
grin1.gif

jaz ga pa danes zacnem delat :D... da bo v soboto pripravljen
 

matofill

Guru
18. sep 2008
3.700
772
113
ja tudi mene zanima, ker vem za dosti tatarcev, ki so v osnovi slabi, kar zakrivajo z premočnimi začimbami in papriko, skratka vsi delajo po receptu čim ceneje + jasno brez pljučne, pol pa full začimb pa paprike , da prekrijemo slab okus ........

Namesto da bi delali po receptu .... cena ne bo 20 eur/ kg pač pa 40 eur na kg pa gremo vsaj 1/2 pljučne , 1/2 kvalitetnega ostalega mesa + začimbe v mejah, ker pri tatarcu je bistven okus po mesu, ne pa da okušamo papriko in druge hot začimbe z primesmi.

Kljub temu, da sem se sam v tej temi precej trudil, celo poklical mesarja Lukata ( Križe , Domžale) in mu razložil, zadeve, mi je on povedal, da vsi iščejo tatarca za 20 eur na kg in ja da on boljšega ne bo prodal in .......... skratka še vedno iščemo v Ljubljani dober tatarec tudi če je cena nekaj višja, pač smo gurmani, ki vemo kaj hočemo in bi to tudi radi plačali in dobili.

Mesarji pa v jok pa na drevo .... mi bomo samo sranje poceni prodajali ....... žalost..... TOREJ MESARJI, KDO BO SPREJEL IZIV ?
 

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.606
3.046
113
v lokalni ostariji
kolk kg pa BO PRODANIH? zagotovi prodajo recimo 10-20kg vsaj pa ti bo vsak dober mesar naredil...

seveda vi bi kupil 0,5kg ostalo nej pa kaj? proda pod ceno?
 

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Ja je čas za oživitev teme, bližajo se prazniki in razmere na trgu se spreminjajo.

Ker sam tega, kar nekaj skonzumiram lahko napišem osebne izkušnje :

solidni biftki :

Leclerc od Čadeža ni iz pljučne

Mesarija Gregorc v Trnovem žal ni iz pljučne

Arvajev ima nekako preveč kečapa dodanega

Mesarstvo Luka - Domžale in Križe na Gorenjskem, tu so imeli še 10 mesecev nazaj po 19,90 eur/ kg pravi tatarec iz pljučne , na škatli je pisalo 80%, mesar mi je rekel 50%, ko so pobrali neko nagrado revije Viva jim je posel stekel res premium tatarec no potem pa
frown-1.gif
so se ene pol leta nazaj povsem pokvarili in zmanjšali vsebnost pljučne, sedaj mislim, da piše gor 20%, pa je pomoje noter ni nič, dodali so pa pekoče začimbe, kar radi vsi mesarji delajo, da zakrijejo, da v njem ni pljučne in sedaj na zadnje, ko sem kupil to sranje ene 3 mesece nazaj, sem lahko ugotovil samo še, da je cena ostala povsem enaka, kot takrat, ko je pisalo 80 % pljučne...., izdelek je pa res sedaj čisto sranje bistveno slabše, kot za veliko nižjo ceno Čadežev ali Arvajev tatarec .

Torej, kdo ve, kje v Ljubljani ali okolici, se še dobi kakega dobrega, cena je drugotnega pomena, če je zadeva res na nivoju in iz vsaj ene 50% pljučne. Za vsak namig bom hvaležen.

Kakšna plučna????? Zakaj bi v biftek dajal plučno??? Dejte ga srat no....:)