Beraški zdravniki

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
En civk
Delim tole fascinantno informacijo: "Z miško moram za obravnavo enega pacienta po svojem ekranu prepotovati več kot 20 metrov in narediti okrog 120 klikov (ja, obstaja programček, ki to zmeri in prešteje). Šele potem sem opravil vse, kar je po zahtevah zavarovalnice treba…" https://t.co/GaBxIckQSx

• Všeč mi je
Reactions: bertoncl

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Dejansko je SW v zdravstvu namenjen v prvi vrsti zavarovalnici (ZZZS). Medicinski podatki so postranska stvar. Dolgo časa je tudi ZZZS sam neposredno plačeval SW hišam, kaj mora SW vsebovati. Res bizaren poslovni model in potem tudi rezultat ni nekaj, kar bi bilo namenjeno zdravniku ali sestri, temveč ZZZS.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in AndrejD

sousis

Guru
16. nov 2019
1.617
1.084
113
En civk
Delim tole fascinantno informacijo: "Z miško moram za obravnavo enega pacienta po svojem ekranu prepotovati več kot 20 metrov in narediti okrog 120 klikov (ja, obstaja programček, ki to zmeri in prešteje). Šele potem sem opravil vse, kar je po zahtevah zavarovalnice treba…" https://t.co/GaBxIckQSx
Samo tole je glih toliko krivda SW podjetja, katerega aplikacijo uporabljajo, kot zavarovalnice. Če je aplikacija narejena tako, da mora med obravnavo skakat gor-dol in naprej-nazaj po zavihkih, potem se naj pritoži dobavitelju aplikacije (ki btw ni ZZZS ali eZdravje). Saj UX področje je precej napredovalo v zadnjem desetletju, samo marsikatero podjetje se tega ne zaveda. Pa vedno je najlažje naštepat dodatna polja za vnos, naj uporabniki klikajo in vnašajo, namesto da bi malo premislili ali mogoče že kje obstaja ta podatek, če ne kako bi se ga najbolj elegantno dodalo, kje bi bilo najbolj logično, da se ga vnaša, mogoče se malo posvetovat z uporabniki, itd... Ampak to je problem zanič programske opreme, ne pa zavarovalnice. (Seveda bi lahko tudi ZZZS malo optimiziral na svoji strani.)

Btw, v USA so zmetali milijone za horuk digitalizacijo zdravstva nekje v času, ko je Slovenija postavila eZdravje. Posledica so bile tako slabo narejene aplikacije, da nekaterih podatkov sploh niso shranjevale. Npr. :
In 2017 the government announced its first False Claims Act settlement with an electronic health records vendor for misrepresenting its ability to meet “meaningful use” standards and therefore receive incentive payments. eClinicalWorks paid $155 million to settle charges that it had failed to meet all government requirements, failed to adequately test its software, failed to fix certain bugs, failed to ensure data portability, and failed to reliably record laboratory and diagnostic imaging orders.[30] (vir)

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.250
1.395
113
Seveda ne. Deli se denar v JS, zato je normalno, da vsak pristavi svoj pisker. Vidim tudi slike streznic iz bolnic, ki zahtevajo vec kot minimalca. Ker cistijo operacijsko dvorano. Privoscim vsem vsaj jurja neto. Ampak eno je kaj privoscim, drugo pa je zdrava pamet.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.806
829
113
toti Maribor
Vse plače bi morale biti vezane na mimimalno plačo, se pravi neki večkratnik. Čistilka ima minimalno, srednja med. sestra ima x kratnik minimalne, višja ima xx kratnik do zdravnika, učitelja, vzgoljitelja itd.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in igi

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.117
10.968
113
kod Džej-Zija
Vse plače bi morale biti vezane na mimimalno plačo, se pravi neki večkratnik. Čistilka ima minimalno, srednja med. sestra ima x kratnik minimalne, višja ima xx kratnik do zdravnika, učitelja, vzgoljitelja itd.
Tako je bilo pred Virantovo reformo. Plače ni določal razred, ampak količnik. In tu so se anomalije začele, ker se je količnik lahko precej svojevrstno popravljal za vsakega posameznika in je bil pregled nad plačami panoge skoraj nemogoč.

Virantova reforma je ta problem odpravila. So se pa uvedle nove anomalije, ki so trenutno zelo pereče pri zdravnikih. Če so svojčas za dežurstva dobivali vsi enotne dodatke, neodvisne od količnika, je Virantov model to spremenil in vrednoti tudi dodatke skozi plačni razred, kar pa je popoln absurd in vzrok veliko problemov danes.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.250
1.395
113
Vam povem.. Frend dela v lj v neki pisarni, javni sektor. No, ma dodatni dopust za tezke pogoje dela. Lokalna tezko fizicna firma, mislite da ma kaj dodatnega? Nope. Niti priblizno.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
Zalostno je to, da ogromno ljudi v JS dobiva dodatek do mininimalne place. In to ne majhnega. Pise se v lepi trimestni stevilki. Ta dodatek naj ne bi bil upostevan kasneje pri penziji.
Kaksno oenzijo bodo imele cistilke, kuharice....

Priponke

• plača javni sektor.jpg
    plača javni sektor.jpg
    643,4 KB · Ogledi: 107
  • Všeč mi je
Reactions: igi

zakon

Guru
16. maj 2008
8.806
829
113
toti Maribor
Zalostno je to, da ogromno ljudi v JS dobiva dodatek do mininimalne place. In to ne majhnega. Pise se v lepi trimestni stevilki. Ta dodatek naj ne bi bil upostevan kasneje pri penziji.
Kaksno oenzijo bodo imele cistilke, kuharice....
Za polno delovno dobo je zagotovljena minimalna penzija, ne glede na vplačilo. Je pa res žalostno, da mora država sama sebi plačevat dodatek do minimalne plače. Zakon bi moral biti takšen, da je 1. plačilni razred minimalna plača, vse ostalo samo gor. Mi pa imamo, če se nemotim minimalno plačo na 22. razredu. Popravite me, če sem se zmotil.