Beraški zdravniki

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.803
550
113
42
povsod malo
Sem se poškodoval in grem na urgenco lokalnega ZD. Me pošlje v bolnišnico na rentgen in to.
Prvo vprašanje a imate izvid?

Moje delo v javni upravi (par mesecev) je bilo pa tudi hec svoje vrste. Imel sem dodatek za ionizoče sevanje pa pojma nimam zakaj. Nič terena samo med pisarnami sem nosil skopirane papirje.

• Všeč mi je
Reactions: PHOBiA

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.245
3.691
113
V zdravstvu je 50% dodatek če sploh prideš v službo.
Če upoštevaš, da ima naš JS - glede na stanje/dodano vrednost gospodarstva - itak bistveno previsoke plače, potem "dodatek 50%" za prihod na delovno mesto, velja kar za naš celote JS.
Itak vsi dobro vemo, kako marsikje ob 14.59 vsi čakajo pred uro, da lahko beležijo izhod ob točno 15.00.
Da nebi slučajno kdo kaj preveč naredil, oz. bil predolgo prisoten na delovnem mestu :bonk: :zavijazocmi: .

tomi

Guru
1. sep 2007
18.691
9.904
113
40
MB
sicer niso zdravniki, ampak jaz bi rekel učiteljem, dobijo vse zahteve, ob samo enem kontra pogoju, da se začnejo štemplat, pa da jih vidimo :D

• Všeč mi je
Reactions: Mr_Wolf

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.250
1.395
113
Povem vam iz prve roke, ucitelj zgodovine in zemljepisa. No bo kar profesor na srednji.ob 8 zjutraj v lokalnem caffeju, ob 12 najpozneje spet, preden gre domov. Tako je vsaj 3 dni, ko ga vidim. Oz njegov avto.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
Ne vem kaksne dodatke se dobijo ucitelji, vem pa da se jim solsko delo ne konca, ko se na dvoriscu sole vsedejo v avto.
Ste ze imeli kdaj govorilne ure ob 1h popoldne?
Kako jim obracunajo recimo solo v naravi, kjer so recimo 5 dni odsotni?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Močno dvomim, da učitelji denimo dežurajo večkrat mesečno ponoči kot zdravniki in ostalo medicinsko osebje s katerimi bi se tako radi primerjali.
Ogromna razlika je tudi v količini potrebnih ur. Šolniki pri nas so si glede na ostale kar dobro postlali.

• Všeč mi je
Reactions: bertoncl

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.214
113
Ne vem kaksne dodatke se dobijo ucitelji, vem pa da se jim solsko delo ne konca, ko se na dvoriscu sole vsedejo v avto.
Ste ze imeli kdaj govorilne ure ob 1h popoldne?
Kako jim obracunajo recimo solo v naravi, kjer so recimo 5 dni odsotni?
Govorilne ure enkrat na mesec? Marsikdo dela deljeno ali pa na splošno nadure.

Za šolo v naravi dobijo dnevnico. So oni edini, ki imajo "službeno pot"?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113
Jaz dobil 2,1€ na dan terenskega dela, pa nima veze ali je 40 ali -10, pada dež, delaš v hrupu, prahu, ionizirajoče sevanje, delo na višini... (vstavi poljubno).

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Močno dvomim, da učitelji denimo dežurajo večkrat mesečno ponoči kot zdravniki in ostalo medicinsko osebje s katerimi bi se tako radi primerjali.
Ogromna razlika je tudi v količini potrebnih ur. Šolniki pri nas so si glede na ostale kar dobro postlali.

Učitelj začne tam v 30 plačnem razredu, prav veliko dodatkov nima. Zdravnik brez specializacije začne pa pri 41 (oz. po novem bi v 47. plačnem razredu) plačnem razredu. Teoretično imata oba isto stopnjo izbobrazbe. Učitelj lahko po nazivih pride do mogoče malo čez 40 plačni razred (realno zaradi sistema to traja desetletja), zdravnik s specilaizalizacijo po končani specializaciji takoj preskoči 10 plačnih razredov. S tem da potem učitelj nima veliko dodatkov, zdravniku pa dodatki predstavljajo še 50-200% plače ..

Skratka meni se zdi sistem ok, to da zddravniki zahtevajo 47. začeni razred za tiste brez specializacije bi jih postavilo precej visoko. Zakaj hočejo tja? Ker imajo dipl. medicinske sestre (ki začnejo med 30-35 plačnim razredom) v teoriji lahko tam do 45 plačnega razreda. Kar baje ni ok, baje da če 40 let delaš in imaš par eur več osnovne plače kot zdravnik zelenec to ni fer ... vsak naj sam presodi.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in sad

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Teoretično imata oba isto stopnjo izbobrazbe.
To je res samo teoretično in samo če primerjamo stopnjo. Pedagoški faksi so eni najlažjih, ki zagotavljajo nek resen poklic, medicina pa eden najtežjih z eno leto več študija.
Poznam primerke obojih in sami priznajo ...
Meni najprej ni jasen odziv Štrukljevega sindikata. Nekomu se dvignejo plače in nenadoma se čuti ogroženega. To mi ni jasno. Zakaj? Narediš analizo, kaka je plača takega profila v EU na uro dela glede na BDP države in greš potem vprašat vlado, če je prenizka. Ne pa onim so dvignili, takoj je treba še nam. Kaj točno se je za učitelje s tem spremenilo? A so se počitnice skrajšale? A je kadra premalo in je treba zato dvigniti plače?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
To je res samo teoretično in samo če primerjamo stopnjo. Pedagoški faksi so eni najlažjih, ki zagotavljajo nek resen poklic, medicina pa eden najtežjih z eno leto več študija.
Poznam primerke obojih in sami priznajo ...
Meni najprej ni jasen odziv Štrukljevega sindikata. Nekomu se dvignejo plače in nenadoma se čuti ogroženega. To mi ni jasno. Zakaj? Narediš analizo, kaka je plača takega profila v EU na uro dela glede na BDP države in greš potem vprašat vlado, če je prenizka. Ne pa onim so dvignili, takoj je treba še nam. Kaj točno se je za učitelje s tem spremenilo? A so se počitnice skrajšale? A je kadra premalo in je treba zato dvigniti plače?
Glede težavnosti faksa se da debatirat, na medicini je več ali manj piflarija in če imaš smisel za to (učenje po literaturi) narediš ne glede na to ali ti je zanimivo ali ne. Na pedagoški pa recimo imaš na izpitu petje in igranje inštrumentov, pa ples, pa izpit iz likovne umetnosti in čeprav je za večino to čisto "brezvezno enostavna" stvar padeš, če nimaš smisla (ni ravno nivo agrft, samo koncept je pri veliko predmetih zelo podoben .. ne pomaga ti učenje ker se stvari ne da naučit na klasičen način).

• Haha
Reactions: Pepe

kajn

Guru
5. okt 2007
2.840
1.684
113
Iskajoč brata
to da sta izobrazbi enaki je čisto mimo....
da pa vsem dvignejo plačo za četrtino je pa tudi mimosun...
Kaj se je pa zdravnikom toliko spremenilo, bodo za četrtino boljše delali? Ko bo korona fertik, bo šel sistem nazaj na normalo....

Psihologija je čisto logična, če celo leto dobivaš dodatek za corono, je potem kot kraja, ko ga ne dobiš več..... Pa še navadiš se....

Nekateri so res garali čez korono..... Nekateri oddelki pa veliko manj... Dobili dodatek za delo v privat ambulanti....

Za jajca bi bilo treba obesit vodilne/organzatorje/ministre......

ginek

Fizikalc
21. sep 2007
545
54
28
Za začetek bi zdravnikom lahko dali konkurenčno prepoved (ne konkurenčno klavzulo). Vsak inženir, ki dela v spodobni firmi jo ima.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.164
1.139
113
Konkurenčna prepoved je namenjena zaposlenim, da hkrati ob rednem delu ne delajo še za konkurenco.
Torej da odnašajo denar od podjetja, kjer so zaposleni, k drugemu podjetju. In je matično podjetje s tem na zgubi.

V zdravstvu je težava, da tudi če zdravnik popoldne fuša, matično podjetje (recimo UKC) ni na zgubi. Ne izgubijo nič denarja. Ker tisto, kar plačnik (ZZZS) naroči in plača, tudi naredijo.
Pred leti so sicer v UKCju imeli načrt, da bi nudili tudi samoplačniške posege znotraj UKCja, pa so novinarji takoj šli v luft, da "plačujem ZZZSju, zdaj pa naj še enkrat plačam UKCju?".
Pa je direktor rekel "Klinc vas gleda" in ukinil samoplačniške posege v UKCju.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Konkurenčna prepoved je namenjena zaposlenim, da hkrati ob rednem delu ne delajo še za konkurenco.
Torej da odnašajo denar od podjetja, kjer so zaposleni, k drugemu podjetju. In je matično podjetje s tem na zgubi.

V zdravstvu je težava, da tudi če zdravnik popoldne fuša, matično podjetje (recimo UKC) ni na zgubi. Ne izgubijo nič denarja. Ker tisto, kar plačnik (ZZZS) naroči in plača, tudi naredijo.
Pred leti so sicer v UKCju imeli načrt, da bi nudili tudi samoplačniške posege znotraj UKCja, pa so novinarji takoj šli v luft, da "plačujem ZZZSju, zdaj pa naj še enkrat plačam UKCju?".
Pa je direktor rekel "Klinc vas gleda" in ukinil samoplačniške posege v UKCju.
Če prav razumem bi bil čas za posege samo ZZZS ne plača ?
Zgoraj en drugi piše da so programi prilagojeni ZZZS in ne delavcem, ki z njimi opravljajo.

Zakaj pol protesti proti vladi in ne ZZZS-ju ?

Ne berem novic in nimam TV, ker me kratkomalo ne zanima kaj vse izumijo "novinarji". Zato se opravičujem če sem mimo vsekal z protesti.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Zakaj pol protesti proti vladi in ne ZZZS-ju ?

A gre za resno vprašanje? Polpismen slovenski narod bo težko razumel, da z dolgimi čakalnimi vrstami v zdravstvu naše zdravstvene kapacitete nimajo tako veliko skupnega, kot mislijo, temveč jih po večini ustvarja plačnik storitev. Lahko pobrskaš in najdeš zgodbe ortodontov, ki smejo na strošek ZZZS letno obravnavati nekaj 10 novih pacientov. To je to. Ostali naj čakajo ali plačajo sami.
Podobno je ljudem nemogoče razložiti, da njihovi plačani prispevki v pokojninsko blagajno pri medgeneracijskem sistemu nimajo prav nobene veze v realnem finančnem svetu z njihovo pokojnino.
Za vse pa je seveda kriv Janša. To pa je vsakomur jasno. Čeprav je vladal mogoče dobro četrtino časa v samostojni Sloveniji. To je pač domet slovenske gostilniške politike.