Saj vem da laufa. Sem nekaj let na polikliniko hodil tedensko.
In me je dejansko presenetilo.
In presenetljivo laufa tudi pri koncesionarjih. Ki razumejo "you have to spend money to make money".
V državnem zdravstvu pa se lahko na glavo postaviš, preden se kaj spremeni.
Žena se je 5 let z vodstvom nategovala levo-desno, da so okno v ordinaciji popravili, ker je pihalo skozi. Pa 4 leta za roleto, ki se je ni dalo spustiti. (pritlična ordinacija, pa ne more pacient golo rit skozi okno kazat).
Ko so nekaj let nazaj (je žena že imela ref. sestro) prenavljali ordinacije, so naredili en mali vogal za ref sestro, ampak tam so zdaj omare za kartoteke (ker so pozabili predvideti prostor za omare), ref. sestra je pa v drugem krilu ZDja.
Pa na adaptacijo se je čakalo 20 let, tako da naslednje prenove prostorov ne bo dočakala.
A si opazil, nikjer nisem omenil ZZZSja (razen tu). Za vse spremembe, ki so jih predlagal, so odgovorni direktorji in lastniki ZDja.
In če župan zapufa občino za 50 let, pritiska na vse načine, da se čim več denarja prelije v občinski proračun.
In nakup licenc za 1000€ ni opcija. Saj zaposleni naredijo vse, kar je treba. Nekaj sicer pizd*kajo, ampak konec dneva je opravljeno. Glavno, da preživimo še en mandat.
In v takem okolju naj se zdravniki še s temi mlini borijo?
Jim že vsem po vrsti dol visi. Zadnjih nekaj, ki so odšli, so odhod objavili dobesedno z danes na jutri. Nobenih poprejšnjih opozoril, da bodo odšli. Včasih so vsaj rekli "uredite to-in-to, al pa grem".
Zdaj pa samo grejo. In so v ZDju (zelo) veseli, če ne izkoristijo še preosanka dopusta. (žena ima še vedno 22 dni lanskega).
Mi odpeketamo čez 2,5 let (pač tempiramo s šolanjem otrok).
A ja, gospodar zdravja. So ga tudi hoteli uvesti, pa so ugotovili, da so tam termini preveč na redko postavljeni. Da je predividenih 10 al 15 minut na pacienta čisto preveč.
Mogoče so ga pa zato v tovjem ZDju ukinili.
Žena je bila "ta tečna" v ZDju zadnjih 10 let.
Na sestankih predlagala spremembe, težila z normativi, pisala dopise ma MZ in ZZZS. (+organizirala predavanja,...).
Edini efekt je bil, da ob napredovanjih ni dobila +2PR ampak 1PR.