bedaki na cesti

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.926
10.657
113
kod Džej-Zija
Zakaj bi se pa Volvo moral umaknit, če ima pred sabo še en avto in do njega varnostno razdaljo, ki niti minimalna ni? A vsakič, ko nek kreten prileti od zadaj, se mu moramo vsi umikat? Ker ima bmw? Ali je kakšen boljši razlog?

Res me zanima ta vaš entitlement. Ker imaš kao hud avto, morajo vsi skakat s poti, ali kako?

ptice

Fizikalc
23. jul 2011
239
188
43
Tudi mene je prehitel po desni. Kolona na prehitevalnem je peljala vsaj 140 km/h. Kar hitro glede na običajno mešanico v teh dneh: kamperji, prikolice, Nordijci, ki se jim verjetno že blede po 12 urah vožnje in je zunaj 30 C...
Moram reči, da me taki potencialni morilci sploh ne zmotijo, vedno se jim umaknem, če je prostor. Posnel sem ga zato, ker se redno vozim na skoraj tisoč km razdalji, tudi danes in je od Karavank naprej vedno stres. Do Karavank umirjen in predvidljiv promet, zadrga deluje, ob zožanju ali zastoju so tovornjaki na skrajno desnem pasu, nihče te noče zriniti s ceste... etc. Žal je pri nas drugače.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.165
487
83
Če dobro pogledaš sliko, vidiš da je pred Volvom avto in še eden pred njim. V čem je torej problem? Se je treba bolniku v belem avtu umaknit ker...?
Rajši dobro preberi pravila vožnje. Če nikogar ne prehitevaš na AC se pospraviš na desni pas, pa če se za tabo pripelje bmw ali yugo ali pa imaš pred sabo kočijo ali 5 avtov.
Če pa že na daleč vidim enega živčnega pa mi tudi ni problem malo pribremzati, da se mu umaknem na desni pas. Kaj pa jaz vem, zakaj se njemu mudi.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.557
2.607
113
še v SLO - ampak komaj
Sicer riskiram, da me boste raztrgali - desni je prost in če model uspe po desni prehiteti je več kot očitno avto na prehitevalnem tam “malo kar tak”, pa je čisto vseeno ali je še kak pred njim ali ne.
Sicer deloma razumem kampiranje na levem na naših koncih (no, ne samo naših), ker je kultura na psu in te, ko iz voznega daš žmigavec, da greš prehitevat, raje zapre, kot da te spusti na levega. In to čeprav vidi, da se redno “umikaš” na voznega, ko je ta prost (se pravi voziš po pravilih). Verjetno si tak misli, da takega idiota, ki skače sem pa tja pa že ni treba upoštevati.

Aja - pa glede “do” in “od” Karavank - so jodlarji še bolj Angleži kot mi balkanci - tisto šele kampira na prehitevalnem.

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.599
-1.375
63
Rajši dobro preberi pravila vožnje. Če nikogar ne prehitevaš na AC se pospraviš na desni pas, pa če se za tabo pripelje bmw ali yugo ali pa imaš pred sabo kočijo ali 5 avtov.
Če pa že na daleč vidim enega živčnega pa mi tudi ni problem malo pribremzati, da se mu umaknem na desni pas. Kaj pa jaz vem, zakaj se njemu mudi.
To je res, samo zastoj ni zaradi Volva ampak tistega pred njim.
Po tvojem se mu mora Volvo umaknit, da bo imel živčni pacient prosto pot do naslednjega? In mene boli k...., če se pacientu mudi na kavico ali v trgovino, tudi jst se mu ne bi umaknil, če sem v tem Volvu.

jello

Guru
22. sep 2008
10.122
3.861
113
To je res, samo zastoj ni zaradi Volva ampak tistega pred njim.
Po tvojem se mu mora Volvo umaknit, da bo imel živčni pacient prosto pot do naslednjega? In mene boli k...., če se pacientu mudi na kavico ali v trgovino, tudi jst se mu ne bi umaknil, če sem v tem Volvu.
Ja, vseh pet bi se moral od zadnjega po vrsti do sprednjega umaknit pacientu, da revež ne bi moral prehitevat po desni.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
230
63
Neumikanje je 'lep' primer pasivne agresije, iskanje izgovorov, da se čaka avto spredaj, oni spet vidi avto spredaj, pa naslednji spet avto spredaj, ... je le del agende.
Se pa pri spremljanju obnašanja na cesti, pisanja po forumih, objav na omrežjih kaže kar tipičen vzorec.

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.599
-1.375
63
Neumikanje? Prosim te, to je tipičen primerek arogantnega nedonošenčka z bmwjem, ki misli, da je z avtom kupil vse znanje sveta.

• Objave ne odobravam
Reactions: jonny77

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.635
15.687
113
Zanimivo kako različne poglede imamo na to v bistvu prav vsakdanje dogajaje na AC. My 50c - jaz dojemam to sceno tako, da ni problem v tem koliko vozil se mora umaknit dinamiku/koleriku/norcu/nedonošenčku v BMWju ampak koliko vozil se po nepotrebnem in proti pravilom vozi po prehitevalnemu pasu, ko bi se prav brez težav lahko vozili po voznem in s tem povečujejo možnost za take in drugačne konfliktne situacije.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
230
63
Neumikanje? Prosim te, to je tipičen primerek arogantnega nedonošenčka z bmwjem, ki misli, da je z avtom kupil vse znanje sveta.
Vidim, da je umikanja nazaj na vozni pas po opravljenem prehitevanju res španska vas za nekatere.
Umik na vozni pas je nekaj, kar se opravi po prehitevanju ne glede na to, ali je kdo za teboj, aii ne.

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.599
-1.375
63
Ce je desni pas prazen lahko tudi na tistem potrpezljivo caka, tako kot velevajo pravila.
Na prvi sliki se vidi bel audi na voznem pasu. So ga prehitevali očitno. Kaj pa je še malo naprej, se pa ne vidi. Lahko sklepaš da je vozni pas prazen ali pa ga zakrivajo ostala vozila na prehitevalnem pasu. In tudi ne veš kako hitro vozijo.

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.599
-1.375
63
Vidim, da je umikanja nazaj na vozni pas po opravljenem prehitevanju res španska vas za nekatere.
Umik na vozni pas je nekaj, kar se opravi po prehitevanju ne glede na to, ali je kdo za teboj, aii ne.
Za nekatere to res drži, kar pa ne daje nobene pravice pacientu, da ogroža še ostale udeležence.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

jello

Guru
22. sep 2008
10.122
3.861
113
Španska vas je za tegale pacienta dejstvo, da promet poteka po obeh pasovih in da je v konkretnem primeru na obeh vse prej kot redek. Ne glede na to ali zaradi enega avstrijca ali osmih slovencev, ki čakajo za njim. Se pogosto dogaja v poletnih mesecih. Vsi ne znajo vozit razen enega. Praviloma v bmw-ju.

Ne, ne kampiram na levem in ne, ne vem če me je 2x v življenju kdo prehitel po desni.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
230
63
Za nekatere to res drži, kar pa ne daje nobene pravice pacientu, da ogroža še ostale udeležence.
No, smo že na pravi poti. A če bi se levovozeči po pravilih umikali desno po prehitevanju, idiot z BMW sploh ne bi imel možnosti zganjati svojega showa. Še več, verjetno ga sploh ne bi opazili. win-win

Jaz se recimo šolsko umikam na skrajni desni pas ne glede na hitrost vožnje (tu nisem angelček), tudi na odsekih s tremi ali več voznimi pasovi, in se ne spomnim, kdaj me je kdo prehitel po desni.