bedaki na cesti

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.572
6.657
113
pri taščici
koliko avtov je za tabo, se iz posnetka ne vidi. vseeno jaz ne bi prehiteval po desni, ker nikoli ne veš, kaj se dogaja tistemu spredaj v glavi. sem že videl, kako se je nekdo odločil igrati šerifa na avtocesti ter blokirati "divjake", ki so ga prehitevali po desni.
Mogoce pa ciljam na to da naj nam ne bo pod castjo se peljat po desnem pasu in da bi mogoce policaji in strokovne sluzbe tudi kaj naredile v tej smeri.
Frisen printclscreen iz Loma.
Koliko vozil na prehitevalnem bi slo rado hitreje ce bi imeli prosto pot?

Priponke

• Screenshot_2023-07-01-08-37-39-209_si.topapp.radaralarm-edit.jpg
    Screenshot_2023-07-01-08-37-39-209_si.topapp.radaralarm-edit.jpg
    305,1 KB · Ogledi: 75
  • Všeč mi je
Reactions: mukwai in naliM

krko

Guru
5. sep 2010
2.677
1.390
113
Ločilne črte med počasnim in voznim pasom na novo zarisat, da bodo enake tistim med voznim in prehitevalnim. Potem bi se mogoče še kdo vozil po počasnem :) Verjetno se to ne da (pravlinik), ker je počasni pas malenkost ožji kot ostala dva.

• Všeč mi je
Reactions: Yogi

ptice

Fizikalc
23. jul 2011
239
188
43
Karkoli je že bilo na prehitevalnem pasu, je ravnanje belega Bmw zelo nevarno in nesprejemjivo. Takih manevrov je naredil več, tudi po odstavnem pasu. Tudi jaz bi šel hitreje, pa pač ne gre. Počakaš km ali dva in potem naprej.
Ponavljam se, veliko se vozim po Evropi, a takšnega ravnanja, kot ga vidim tu, tam ne vidim. Kultura, nadzor, mentaliteta, kaj četrtega?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.272
6.104
113
Policija je v četrtek "odkrila" neomejen vir denarja, kaznovanje prekratke varnostne razdalje.

Policisti postaj prometne policije in Specializirane enote za nadzor prometa so v četrtek na slovenskem avtocestnem omrežju izvajali poostren nadzor, pri čemer so ugotavljali predvsem kršitve v zvezi z vožnjo na neustrezni varnostni razdalji med vozili.

Policisti so v osmih urah nadzora ugotovili 284 tovrstnih prekrškov, od tega sto med vozniki težkih tovornih vozil.

Med nadzorom so zabeležili tudi več drugih kršitev. 71 voznikov je prekoračilo največjo dovoljeno hitrost vožnje, najhitrejši je na dolenjski avtocesti vozil s hitrostjo 214 kilometrov na uro. V 17 primerih so policisti ugotovili nedovoljeno prehitevanje težkih tovornih vozil. Več prekrškarjev je med vožnjo uporabljajo mobilni telefon, ni uporabljalo varnostnega pasu, več vozil ni bilo tehnično brezhibnih ali je bilo preobremenjenih.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.572
6.657
113
pri taščici
Treba bi ti bilo odvzeti vozniško dovoljenje. Greš na levi pas in ga prehitiš po levi. Sicer je pa prav, da vprašaš.

In sedaj boš šel nazaj na avtocesto in ga pravilno prehitel?
Bom, s 106 kmh, pa ceprav bi lahko prehitevalni letel 130. (130+)
Potem se najdejo "bmw".
Komaj smo tovornjake spravili na vozni pas, ze zagovarjamo voznjo s 100kmh po prehitevalnem

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Kuk je tole kazni ?
Vožnja po odstavnem ...telefon v roki...nepooblaščeno snemanje drugih registrskih tablic....
Tiste kamere iz nadvozov k lovijo telefone v roki že delujejo ?
Voznik bmw je dal vozniku pred Volvotom jasen signal da ga serje. Na sreco ga je zastopil.
Naj na koncu posnetka prehitim modrega Forda po desni ali ne?

• Objave ne odobravam
Reactions: tomazpog

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.392
1.393
113
Ste smešni s temi fintami nepooblaščeno snemanje tablic in telefon v roki pa take. A da ima kamero v avto namontirano to pa ne gre, ali? Sploh pa rad bi videl katero SLO sodišče bo pri vsem delu, ki ga imajo obsodilo nekoga za nepooblaščeno snemanje registrskih tablic na javnem mestu, kar avtocesta je.
Meni je Hanzi ravnal čisto odgovorno. Vozil je po počasnem pasu,začel se je približevati vozilu na voznem, NI panično odreagiral in skočil na prehitevalni pas, kot to stori večina in zapre pot hitrejšemu vozili ter povzroči nenadno zaviranje več vozil ali pa celo kakšno nesrečo. Lepo odgovornoje potem ko je dohitel počasno vozilo odpeljal mimo in to je to.
Taki počasneti, bi morali biti kaznovani, ker se ne umaknejo iz voznega na počasen pas v takih primerih. Bi imeli veliko manj stresnih situacij, ampak je zgleda izpod časti vozit po počasnem pasu.

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.445
98
48
Pride mož domov in jamra ženi, kako mu je bilo mučno vozit trideset kilometrov v počasni koloni. Se žena strinja z njim.
Pa ji odgovori: "Še dobro, da sem bil prvi v koloni"

• Haha
Reactions: gimi

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.572
6.657
113
pri taščici
Mogoce pa ciljam na to da naj nam ne bo pod castjo se peljat po desnem pasu in da bi mogoce policaji in strokovne sluzbe tudi kaj naredile v tej smeri.
Frisen printclscreen iz Loma.
Koliko vozil na prehitevalnem bi slo rado hitreje ce bi imeli prosto pot?
Tale fotka je najbrž iz Anglije (sam sebi odgovarjam). Največ vozil na voznem (skrajno levi) pasu, najkrajsa varnostna razdalja, prehitevalni pas (skrajno desni) pa prazen za tiste padalce ki jim 130 ni dovolj

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.493
3.891
113
Ljubljana
hmpg.net
Jaz sem peljal s stalno hitrostjo, stalno po desni, za menoj so bili avti, torej je bila kolona tudi za menoj.
Sprejmem titulo bedak na cesti
Skladno s 33 točko 3 členna ZPrCP to lahko narediš:

»prehitevanje« je vožnja mimo drugega udeleženca cestnega prometa, ki se premika v isti smeri po prometnem pasu ali delu smernega vozišča, ki je namenjen prometu. Hitrejša vožnja ene kolone vozil od druge na cesti, ki ima najmanj dva prometna pasova za vožnjo v isto smer, ni prehitevanje;

• Všeč mi je
Reactions: CLIO15 in naliM

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.572
6.657
113
pri taščici
Ce kdaj dobim kazen za prehitevanje po desni(ne v stilu bmw) , upam da bom imel posnetek iz dash kamere da ga fwd sodnici.
Ker na vrhniskem klancu ce ni kamionov sem pogosto na desnem pasu.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.572
6.657
113
pri taščici
Kaj se pa smatra za kolono?
Kaksna varnostna razdalja med vozili?
2s, 3s, 5s?Ce pogledaš je na levi od mene (na voznem) kolona, na prehitevalnem tudi, z voznega se umikajo na prehitevalnega kjer je varnostna razdalja manjsa od 2s (50-60m) ce mene vprasas. A zdaj naj pa se jaz z mojimi 106kmh se prestavljam s pocasnega praznega pasu za dva pasova na najbolj zaseden prehitevalni pas.
Tam bo prišel nek "bmw" mi za rit, bo dobil živčni napad in bo skočil dva desno na pocasnega in sel prehitevat.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.572
6.657
113
pri taščici
Na tole dva izvedenca (odvetnika) napišeta tri razlicna mnenja ;)
Ce me ima nekdo namen kaznovat me pac bo. Najbrz mu ne bil bil dovolj dokaz niri sorednje in zadnje dash kamere, pa se kak posnetek iz dars kamer.
Kot nekoc ko si moral na 7.5m siroki AC zagotoviti 9m sirine.
To znajo samo nasi birokrati.
Potem jim je Anze vec let vcepljal v glavo da pac to ni mogoce.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.635
15.687
113
Kar naj, če želita ampak tole je uradna oz. zakonska definicija kolone. :)