bedaki na cesti

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.489
119
63
če bi malo razmislil, bi mogoče razumel pomen tega člena, da je bil napisan za primer zastojev na AC, ko se na obeh pasovih oblikujeta strnjeni koloni, ki se občasno prehitevata in da ta člen nima veze s prehitevanjem posamičnih kemperjev na levem pasu.
Zakoni niso zato da se razmislja, ampak morajo biti nedvoumni. Samo bog ve zakaj je bilo to tako napisano, ti pa lahko predvidevas karkoli. Na koncu je pa dober odvetnik tisti, ki bo take slamparije nasel (tud ce so malenkostne)

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.635
15.687
113
:bonk: :valjamse:

• Haha
Reactions: tony in sajkek

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.635
15.687
113
Že bila ja. 2x. Tvoj prispevek torej to prikazuje že tretjič kar pa pomeni, da je vse tako kot mora biti. Saj veš - "če ni 3x objavljeno, ni na Alterju". :cheer:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.572
6.657
113
pri taščici
Haha, potem pa avtomagazin ni updejten. Sodec po posnetku sem vedel da ni od konca junija. Mislim da ne vidim listja na drevesu.
Je pa voznja podobna tistim na Viru(plocbik, ograja, blizje 200 kot 100 na 50 omejitev) pred leti. Tudi klientela je podobna

• Všeč mi je
Reactions: tony

gr69

Guru
15. dec 2009
11.557
2.607
113
še v SLO - ampak komaj
Nope - napačen pristop. Treba določiti, da ko enega takega na gobec, ni kazen zate, ampak kaki popust pri dohodnini.
Ker več kot očitno današnji svet ne razume drugega kot … ma ne vem, če sploh kaj razume.

edit: ne, ne zagovarjam “šerifovanja” na cesti - a ko se nekdo očitno dela norca iz vseh, ki se držijo pravil, je treba pač uporabit drugačne metode

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.603
997
113
48
KR
Pa še to. Jebe se men za "Ne želi nečesa drugemu, bla bla bla bla bla......". Takim debilom prvoščim, da rešilc v kateremkoli primeru ne "stigne" do njih!!! Bedaki!

Kirschstein

Zelenc'
4. jul 2023
2
0
1
Pozdravljeni. Rad bi vas prosil za mnenje o tej situaciji, v kateri sem bil danes udeležen. Sicer je začetek bil že dva dni nazaj, vendar gospod verjetno ni videl znaka za spremenjen prometni režim in revskal vame kot stekel pes za prazen nič... Zadeva je sicer kolesarske narave, ampak morda pride prav tudi v malo hitrejšem prometu. :)

Kakorkoli: v Ljubljani na Viču že leta kolesarim preku križišča med Tržaško in Potjo rdečega križa ter naprej proti Murglam. Zaradi del pa sta oba prehoda na drugo stran zaprta. Obvoz je speljan po dvosmerni ureditvi proti centru s tablami (Modra okrogla tabla za pešce ter kolesarje, spremenjen prometni režim in dvosmerne puščice). Slika:

1.PNG

Danes sem kolesaril torej po obvozu v ˝napačno˝ smer in se na kolesarski stezi držal desne (to je pomembno). Mimo parih kolesarjev in skirojistov brez problema. Nato pa pride skirojist po sredini kolesarske in vztrajno sili vame, se želi držati leve. Bolj na desno nisem moral iti, ker je na desni seveda že cesta in sem se ustavil. Slika:

2.PNG

Seveda se je ustavil tudi on in nato gledal vame kot tele v nova vrata. Vprašal je ˝zakaj sem ga skoraj zbil˝ in potem ko sem mu hotel pojasniti kako se vozi v naši državi in da nismo Velika Britanija je dejal ˝ne me jebat˝ in se odpeljal. Tudi če bi bil homoseksualec verjetno tega ne bi planiral, ker bi verjetno moj IQ postal negativen... :p

Pustimo zaenkrat mojo subjektivnost, zanima me, kdo ima v tej situaciji prav? Ker mi tale obvoz že močno načenja živce... :zavijazocmi:

gr69

Guru
15. dec 2009
11.557
2.607
113
še v SLO - ampak komaj
A je iz druge strani tudi znak, da velja “dvosmerni” promet? In če ja - a na vsaki dostopni točki?
Ker, če ne, je upravljalec tisti, ki ga je treba za jajca - kar pa zna biti problem, ker ti običajno nimajo ne jajc ne hrbtenice.
O kulturi skirojista (mimogrede - kateri zakon pa ureja uporabo kolesarko za skirojiste?) pa ne bi.

Kirschstein

Zelenc'
4. jul 2023
2
0
1
Na obeh straneh do naslednjega prehoda (cca. 200 metrov proti centru) je enaka tabla, kakor sem jo opisal. Drugje je ni oz. je nisem zasledil.

Tole sem izpustil, se opravičujem: Omenjen specimen skirojista je tudi rekel ˝a veš da je spremenjen prometni režim?˝, torej je verjetno tablo videl. Ne razumem, kje bi se moral po njegovi logiki peljati...