Pozdravljeni. Rad bi vas prosil za mnenje o tej situaciji, v kateri sem bil danes udeležen. Sicer je začetek bil že dva dni nazaj, vendar gospod verjetno ni videl znaka za spremenjen prometni režim in revskal vame kot stekel pes za prazen nič... Zadeva je sicer kolesarske narave, ampak morda pride prav tudi v malo hitrejšem prometu.
Kakorkoli: v Ljubljani na Viču že leta kolesarim preku križišča med Tržaško in Potjo rdečega križa ter naprej proti Murglam. Zaradi del pa sta oba prehoda na drugo stran zaprta. Obvoz je speljan po dvosmerni ureditvi proti centru s tablami (Modra okrogla tabla za pešce ter kolesarje, spremenjen prometni režim in dvosmerne puščice). Slika:
Danes sem kolesaril torej po obvozu v ˝napačno˝ smer in se na kolesarski stezi
držal desne (to je pomembno). Mimo parih kolesarjev in skirojistov brez problema. Nato pa pride skirojist po sredini kolesarske in vztrajno sili vame, se želi držati leve. Bolj na desno nisem moral iti, ker je na desni seveda že cesta in sem se ustavil. Slika:
Seveda se je ustavil tudi on in nato gledal vame kot tele v nova vrata. Vprašal je ˝zakaj sem ga skoraj zbil˝ in potem ko sem mu hotel pojasniti kako se vozi v naši državi in da nismo Velika Britanija je dejal ˝ne me jebat˝ in se odpeljal. Tudi če bi bil homoseksualec verjetno tega ne bi planiral, ker bi verjetno moj IQ postal negativen...
Pustimo zaenkrat mojo subjektivnost, zanima me, kdo ima v tej situaciji prav? Ker mi tale obvoz že močno načenja živce...