bedaki na cesti

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.550
927
113
Na Tomačevem je že 2 meseca katastrofa.
Z menjavo sredinske ograje se jim pa očitno ne mudi preveč (namesto, da bi prejšnji teden, ko je bilo daleč najmanj prometa, nadaljevali z menjavo ograje, to raje počnejo zdaj, ko je večina ljudi že z dopusta, in še to z nadsvetlobno hitrostjo).

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.623
208
63
Kranj
15 minut sem rabil narediti krog, vmes se še folk vriva ipd.....počasni so pa kot polž.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Romzi težko tukaj o reakcijskem času, ker sta oba videla rumeno dovolj zgodaj in navkljub temu dejstvu pritisnila na plin in zapeljala v nesrečo. Nihče izmed nju dveh ni bil osredotočen na nič drugega kot to kako bo prepeljal križišče. Četudi bi uspel reagirati ne bi uspel ustaviti nihče izmed teh dveh, ker enostavno ni imel namena niti ni to predpostavil da se lahko naredi. Škoda samo da ni nasproti kakšen malo težji primerek vozila prišel...

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Rekacijski čas je točno to, da brez predhodne predpostavke zaznaš in reagiraš.
Tadva cepca pač nista.
Alter d(i)rkači seveda reagirajo v milisekundi. Razen na Vranskem, tam večina pogrne ravno na tej vaji. o_O

• Všeč mi je
Reactions: Gatto

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ker je ta trenutek (prižgana rumena puščica) namenjen temu, da se sprazni križišče... Da zavijejo levo tisti ki so ostali v križišču, ne pa da iz celega prevoziš rdečo luč... Preglednosti pa res ni, saj je tudi ni za pričakovati če imaš 2-3 vozili v križišču za zavijanje levo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
Sam je res tak kot posnetka, da ne ugotovim po katerem pasu je pripeljal nasproti vozeči. Me pa zanima kako sta se zmenila, oziroma kaj sta policajem natvezila.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.628
113
Marlbor
Pravilo srečevanja. Nasproti vozeči je šel naravnost. Semaforji tu nimajo neke vloge, razen, da se hondaš zlaže, da je čakal v križišču in hkrati dokaže, da je nasprotni šel v rdečo (on pa ne).

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Bo težko dokazal da je stal... sledovi ne lažejo. Drugače pa najbrž obema kazen za vožnjo v rdečo. Lahko deljena krivda, lahko da bo Honda kasirala še kazen za odvzem prednosti.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.674
3.238
113
Gledam ta posnetek že par minut, v izsekih, pa mi nikakor ne uspe ugotoviti od kje se je pojavil nasproti vozeči avto. Izgleda natanko tako, kot, da se pojavi od nikoder. Ker pred trčenjem je videti tri vozila na pasu za zavijanje levo in enega na pasu za naravnost/desno. Po trčenju je število vozil na nasprotni strani enako in tudi nasproti vozeči avto na pasu za naravnost/desno ima levo luč močnejšo od desne (gledano iz smeri snemanja), enako kot je videti preden Honda prevozi rdečo luč.

Hecna ta optika :)