Moram dati iz sebe...
Jaz sebe nimam za dobrega voznika in tudi ne za slabega. Dnevno precej časa preživim po avtocestah v Sloveniji in večjih bedakov od avstrijcev in nemcev še nisem srečal. Oni enostavno ne vedno čemu služi prehitevalni pas, res ne. Vozni pas prazen popolnoma en kilometer naprej, na prehitevalnem pa kolona nemških naloženih vozil, ki se premika s povprečno hitrostjo do 100km/h. Zavijem na vozni pas in grem mimo z nespremenjeno hitrostjo 110km/h pa me gledajo kot, da prekršek delam jaz. Prikoličarji in avtodomarji se prehitevajo v klance in ponavadi na obeh pasovih vozijo z enako hitrostjo in delajo kolone.
Priznam, če ne gre drugače sem že tudi "varno" prehitel po desni. Pred mano vozilo z avstrijsko registracijo vozi s hitrostjo slabih 120km/h, ki je imelo pred sabo več kot kilometer praznega prostora in ravno tako na desni, ampak on se kilometre in kilometre ne premakne s prehitevalnega pasu. Sem ga prehitel po desni, kar nebi smel, ampak kaj morem.
Ponavadi ne poblendam, razen če ugotovim, da drugače ne gre. Danes se vozim po gorenjski avtocesti in pred mano naložena Opel Astra z nemško registracijo na praznem prehitevalnem pasu vozi s hitrostjo med 115-120km/h. Prehitiva vse tovornjake in vozni pas se sprazni in hitro dojamem, da se ne bo umaknila, ampak bo vozila z nespremenjeno hitrostjo še naprej. Prijazno enkrat poblendam in se po kakih 2 minutah končno umakne in ko jo prehitim vidim za volanom žensko z otroci kako mi kaže sredinski prst in nepremično gleda naprej. Budala res.