bedaki na cesti

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.682
113
Dovolj je da novice spremljaš in prebereš kak vsake tolko šlepar prileti v ustavljebo vozilo. Pa al je to avto, al avtovleka ki nalaga avto in vse utripa, ali je darsov avto ki utripa. Tak da ne bluzit kak ni nesreč. Redno so. Ko sem jaz gumo menjaval sem zapeljal z 3/4 avta dol v jarek tak da so ble samo leve gume in dvigalka še na asvaltu. Tak kot takrat me se nikoli ni blo strah. Pa je blo sredi sončnega dneva in so mi vozli tik za hrbtom.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Jaz se na navadni ravni magistralki sredi bele nedelje brez tovornjakov raje nisem odločil za menjavo in sem odpeljal 2 km do prvega odcepa in pač razsekal gumo. Se mi je zdelo nemogoče, da bi preživeli.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.262
1.516
113
Torej je dejansko črta za odstavni pas sredina vozila ... Priznam, da te situacije še nisem videl, čeprav dnevno prevozim vsaj 60 km po avtocesti.

Da, tako je. Jaz dnevno prevozim okoli 250km avtoceste, največ po primorki in Lj. Zgleda imam srečo ali pa sem ob napačnih urah na avtocesti.

Sicer se mi še ni zgodilo a sem si pri sebi že rekel, da s predrto gumo peljem do prvega počivališča ali izvoza pa magari, če uničim feltno. Pa še Dars ti vedno zaračuna, če pride s tovornjačkom, tudi če ga ne kličeš.
Potem pa vidiš Italijane, Romune, Avstrijce itd. brez varnostnih utripalk ustavljene na odstavnem pasu malicati ali opravljati potrebo in me kar stisne pri srcu, ko vem kaj se lahko zgodi.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.682
113
Jaz se na navadni ravni magistralki sredi bele nedelje brez tovornjakov raje nisem odločil za menjavo in sem odpeljal 2 km do prvega odcepa in pač razsekal gumo. Se mi je zdelo nemogoče, da bi preživeli.
Saj jaz sem tudi vozil kaki km do konca varnostne ograje, da sem lahko dol iz odstavnega zapeljal.

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
850
113
DARS bi moral vsakih X00 metrov postaviti varnostne niše, kjer bi se odstavni pas razširil za vsaj dva metra, tako da bi bilo vozilo tam dovolj umaknjeno stran od voznega pasu

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
Mah, že vsakih nekaj x00m lajsta preko odstavnega pasu bo kamionarja zbrihtala. To sedaj delajo pred zaporami na voznem oz prehitevalnem pasu

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Pa še Dars ti vedno zaračuna, če pride s tovornjačkom, tudi če ga ne kličeš.

To ni res.

DARS zaracuna ce s tovornjackom opozarjajo na nesreco ki si jo povzrocil. Pa zaracunajo ce jim z avtom odbojno ograjo preoblikujes, ce pa se ustavi ob tebi ko gumo menjas pa nic ne racuna.

Pa preden odgovoris: osebno sem v karieri (pa ni bila zlo dolga) vsaj 100x klical njihov tovornjacek v zavarovanje, vsaj 5x smo skupaj folku gume menjali in ne nikoli ni nihce nikomur nicesar racunal.

Tko da ne bos siril krive vere.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
Potrjujem, zeni je guma pocila in niti njej niti meni ni padla ideja na asistenco. Je pa res da je imela gumo prazno 5km od doma na lj obvoznici.
Danes upam da m v takih trenutkih pride na misel asistenca. Pred dobrim desetletjem mi ni.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.262
1.516
113
To ni res.

DARS zaracuna ce s tovornjackom opozarjajo na nesreco ki si jo povzrocil. Pa zaracunajo ce jim z avtom odbojno ograjo preoblikujes, ce pa se ustavi ob tebi ko gumo menjas pa nic ne racuna.

Pa preden odgovoris: osebno sem v karieri (pa ni bila zlo dolga) vsaj 100x klical njihov tovornjacek v zavarovanje, vsaj 5x smo skupaj folku gume menjali in ne nikoli ni nihce nikomur nicesar racunal.

Tko da ne bos siril krive vere.

Sprejmem. Saj pravim, se mi še ni zgodilo in sem samo slišal tako od drugih. Sigurno imaš ti kot policist več izkušenj s tem.

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Gumpec je zavijal in mislim, da je imel prižgan smernik.

Je pa res, da je imel dovolj časa da bi zavil pred tistim vozilom, ki je prihajalo iz nasprotne smeri, samo je po mojem opazil padalca v ogledalu in ni zavil.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Ne vem a sem slep, al gre za res tako čudaške svetlobne razmere. Na citroenu nisem sposoben razbrati niti enega svetlobnega signala. Niti zavornih luči?

Pa zdi se mi, da je snemalec kar fajn pospešil, tudi med tem ko je bil grešni Ford že najmanj vzporedno z njim?

A vidite ostali enako?

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Jest tudi na Fordu ne vidim zavornih luči, čeprav se mi zdi da je na polno stopil na zavoro.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.395
1.399
113
Ali je pa je tisti v C3 dobro ocenil, da se Fordu ne bo izšlo zaradi nasproti vozečega karavana in je bremzal zaradi tega. FORD je bil pa mega prehiter, da bi se sploh ustavil in ni imel druge kot, da se reši z obvozom po desni, ker bi drugače nasadil Citroena v rit ali pa šel čelno v karavana.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Gumpec je zavijal in mislim, da je imel prižgan smernik.

Je pa res, da je imel dovolj časa da bi zavil pred tistim vozilom, ki je prihajalo iz nasprotne smeri, samo je po mojem opazil padalca v ogledalu in ni zavil.
Čaki malo: žmigavca ni bilo in tudi zavijal in zavil ni. Po domače: brez vzroka je kar tako ustavil na cesti. Tak bi si zaslužil kazensko ...

• Všeč mi je
Reactions: Fe3

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Ali je pa je tisti v C3 dobro ocenil, da se Fordu ne bo izšlo zaradi nasproti vozečega karavana in je bremzal zaradi tega. FORD je bil pa mega prehiter, da bi se sploh ustavil in ni imel druge kot, da se reši z obvozom po desni, ker bi drugače nasadil Citroena v rit ali pa šel čelno v karavana.
Kaj je ocenil? Voznik brez možganov pač ni sposoben karkoli ocenit - niti približno pa tega, kaj prehitevajoči zadaj dela in kaj namerava storiti.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.628
113
Marlbor
Že mnogokrat videna situacija, ko prehitevaš in to nek cincar pred tabo opazi, da boš vskočil za njim, ker gre avto nasproti in ti po žlajfi stisne, ker rabi nov zadnji odbijač. Če hkrati prehitevaš debila, ki ti stisne po gasu in te ne spusti pred sebe, imaš pa idealne pogoje za kaj hujšega ...