bedaki na cesti

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.696
9.478
113
V glavnem, urednik tvojega kalibra si nikoli ne bi smel privoščit imenovat policaje za imbecile. Ko ti bodo reševali tolsto rit, bodo pa ok, a nede.

• Všeč mi je
Reactions: ALTF4 in krko

gr69

Guru
15. dec 2009
11.571
2.617
113
še v SLO - ampak komaj
Katero izjavo? O hranjenju? Ne uporabljam telefona med vožnjo da bi lahko slikal.
Glede povzročiteljev? Spremljaj črno kroniko v čimveč medijih. Boš sam dobil sliko.

Ne o hranjenju - izjavo, da je v večino nesreč pri nas s smrtnim izidom vpleteno tovorno vozilo.

Glede spremljanja črne kronike in sklepanju iz nje: assumption is the mother of all fuck ups ...

gr69

Guru
15. dec 2009
11.571
2.617
113
še v SLO - ampak komaj
Lej Roberto - ne samo tu ampak tudi v precej drugih temah postavljaš trditve, ki nimajo osnove. Pa imaš velikokrat point - nimaš pa vedno prav. Ko ti pa nekdo postavi ogledalo ali “zahteva” potrditev izjave “pa se je našel”.

Glede nesreč s tovornjaki in tovornjakarji kot takimi - ja, so za katero tudi krivi. In ja - tudi mene *****, da se vozijo vse prevečkrat s premajhno varnostno. Ampak preden se jih vse popljuva je treba narediti vsaj dvoje:
- se vprašati zakaj so sploh na cesti in ali lahko sami kaj pripomoremo k temu, da jih bo manj
- jim “pomagati”, da bodo svoje delo lahko opravljali bolj varno (beri: ne pizditi, če traja prehitevanje kamiona malo dlje, ker je začel prehitevati, ko je imel še dovolj varnostne)

Bom pa eden bolj srečnih, ko bo prišel razvoj tako daleč, da za volanom ne bomo potrebovali več človeka.
Sicer bo to prineslo nove težave - ampak o tom - potom.

Zdaj pa res nazaj na temo.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.682
113
Meni se zdi, da vem kam roberto cilja. Kolko je že blo nesreč ko je tovornjakar pokosil nekoga na odstavnem? In kolkokrat je avto nekoga ns odstavnem?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
V glavnem, urednik tvojega kalibra si nikoli ne bi smel privoščit imenovat policaje za imbecile. Ko ti bodo reševali tolsto rit, bodo pa ok, a nede.
S policijo ima čisto OK odnos. Ampak ko počnejo take, jih pač označim tako. Si zalsužijo. Itak je pa jasno, d azo to niso krivi fantje na cesti (ker imajo pač debilne obrazce za izpolnit), ampak debili s kupom čer in zvezd na ramenih, ki so 100 let za časom in nimajo pojma o prometni varnsti. SO na nivoju, na katerem sta bila SPV oz AVP pred 10 leti ali še bolj nazaj. Poznajo samo neprilagojeno hitost, nepravvilno stran/smer vožnje ... Skratka, debili.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Llede nesreč s tovornjaki in tovornjakarji kot takimi - ja, so za katero tudi krivi. In ja - tudi mene *****, da se vozijo vse prevečkrat s premajhno varnostno. Ampak preden se jih vse popljuva je treba narediti vsaj dvoje:
- se vprašati zakaj so sploh na cesti in ali lahko sami kaj pripomoremo k temu, da jih bo manj
- jim “pomagati”, da bodo svoje delo lahko opravljali bolj varno (beri: ne pizditi, če traja prehitevanje kamiona malo dlje, ker je začel prehitevati, ko je imel še dovolj varnostne)

Sorry, ampak časovno jim je treba prehitevanje omejit (ene 15 sek. maksimalno), na dvopasovnicah prepovedat in zelo striktno uvlejavljat varnostno. Portem bo promet nprmalen.
Manj jih pa še dolgo ne bo.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.571
2.617
113
še v SLO - ampak komaj
Pa kolesarjem prepovedat, pa vsem, ki vozijo prepočasi - vse da se iber-alter-avtomagazinovskim šoferjem omogoči prosto cesto.

Pa ti še vedno živiš v iluziji, da so avtoceste zgrajene za osebni promet?

edit:
Pa glede “manj jih še dolgo ne bo” - popolnoma drži - še več jih bo. Sem slišal, da se prav združujejo v neke sekte in samo čakajo, da bodo v največji gužvi “onak malo za hec” skočili na cesto - samo z namenom, da bodo jezili šoferje v osebnih vozilih.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
SJTV1
AVP je za moje pojme se vedno precej "trda" in se trudi narediti samo red pri voznikih. Premalo naredi za prometno varnost pri samem načrtovanju, gradnji in obnovi cest.
Vsaj glede na odgovore ki mi jih pošiljajo na moja vprašanja glede cest v SLO

• Všeč mi je
Reactions: gr69

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pa kolesarjem prepovedat, pa vsem, ki vozijo prepočasi - vse da se iber-alter-avtomagazinovskim šoferjem omogoči prosto cesto.

edit:
Pa glede “manj jih še dolgo ne bo” - popolnoma drži - še več jih bo. Sem slišal, da se prav združujejo v neke sekte in samo čakajo, da bodo v največji gužvi “onak malo za hec” skočili na cesto - samo z namenom, da bodo jezili šoferje v osebnih vozilih.
Samo toliko... Dokler kamionar prehiteva v času ko ima prepoved... ko vozi takrat ko ima prepoved... ko vozi tako da ogroža ostale (jahanje sredinskih črt, neprilagojena varnostna, hranjenje, noge na volanu, hranjenje...) so zame to najnevarnejši elementi v prometu, katere je potrebno elemenirati ASAP.
Ko si ravno govoril o dokazih... štajerskja AC proti Šentilju ko je nabasal kamion kamiona in voznika na odstavnem pasu... Pa še kaj bi se našlo...

• Všeč mi je
Reactions: Mirko

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Meni pride na pamet tisti kombi poln policajev. Pa enega darsovca je enkrat snel.... Tudi uni štirje romuni bi lahko padli v to kategorijo. Še bi se našlo....

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Glede na to, da je toliko nesreč, ko pobere tovornjak nekoga na odstavnem pasu, bi pričakoval, da dnevno (ali nočno) vidim, da tovornjak zaide na odstavni pas. Pa mislim, da sem v življenju to videl samo enkrat. Bolj se mi, da marsikdo ni avta pustil povsem na desnem robu znotraj odstavnega pasa in ga je mogoče malo molelo celo na vozni pas. Ali pa ne prižgejo vseh štirih žmigavcev, temveč raje pozicijske luči in zaspani tovornjakar zmotno pridrema za vozilom "pred sabo" na odstavni pas?
Sicer pa so Italijani denimo pri novem odseku od Gorice naprej lepo pokazali, kako se stvari malo varneje streže. Odstavni pas in dodatno SOS niše. Pa še odstavni pasovi so krepko širši od naših.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
SJTV1
AVP je za moje pojme se vedno precej "trda" in se trudi narediti samo red pri voznikih. Premalo naredi za prometno varnost pri samem načrtovanju, gradnji in obnovi cest.
Vsaj glede na odgovore ki mi jih pošiljajo na moja vprašanja glede cest v SLO
Dogajanja v ozadju pač ne poznaš. Plus: ko so bili "v orkestru", so bili vsem prijatelji. Zdaj, ko težijo, jih pa birokracija ignorira. Ker bi drugače morala delat.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si

edit:
Tostega prvega pač nisem napisal. Kamionarji pa: ja, za pretočnost prometa je treba poskrbet. In tu se zlahka malo omeji tovorni promet. Prvil zato, ker so oni itak v službi na cesti, zato ker ob primerni kontroli restrikcije enako udarijo vse in zato, ker take restrikcije preusmerjejo promet drugam (tovorni). In ja, dokler (tudi relativno glede na uničevanje cest) OA plačujemo večino cestnin, potem je treba večinoma za OA poskrbet na AC.

Kar pa se tiče "manj jih še dolgo nebo": saj veš, kakšen je trend glede tovornega prometa? Pričakuješ,d a se bo v doglednem času obrnil?

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.262
1.516
113
Glede na to, da je toliko nesreč, ko pobere tovornjak nekoga na odstavnem pasu, bi pričakoval, da dnevno (ali nočno) vidim, da tovornjak zaide na odstavni pas. Pa mislim, da sem v življenju to videl samo enkrat. Bolj se mi, da marsikdo ni avta pustil povsem na desnem robu znotraj odstavnega pasa in ga je mogoče malo molelo celo na vozni pas. Ali pa ne prižgejo vseh štirih žmigavcev, temveč raje pozicijske luči in zaspani tovornjakar zmotno pridrema za vozilom "pred sabo" na odstavni pas?
Sicer pa so Italijani denimo pri novem odseku od Gorice naprej lepo pokazali, kako se stvari malo varneje streže. Odstavni pas in dodatno SOS niše. Pa še odstavni pasovi so krepko širši od naših.

Jaz jih pa dnevno videvam. Več kot pol šleparja na odstavnem. Potrobim, ko grem mimo a se mi zdi, da jih ne gane.