bedaki na cesti

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
744
86
28
Hočeš reči, da naj lastnik zemljišča pa skače čez robnike?
Mah, tu ni popolnoma nobene potrebe po pločniku. Potegnili so ga dobesedno čez polja med dvema vasema s tem, da je vzporedno že itak lokalna cesta čez naselje po kateri lahko povsem bp in varno hodiš. Da ne omenjam, da je zadeva tudi osvetljena boljše, kot marsikatera ulica v Ljubljani. Očitno narejeno za čast in slavo aktualnega župana.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
V članku piše, da je pločnik. Ali narod planincev ne zna več hoditi po rahlih hribčkih?
Mamice z vozički bodo verjetno zmogle potisnili voziček čez take hribčke, dokler seveda imajo normalno opremo. To je danes že težko, ker sem opazil, da današnji vozički ne gredo več v enoprostorca brez odstranjevanja koles. A so dojenčki toliko zrasli od časov, ko smo ga lahko zložili v yugeca? Njihovi starejši nadebudneži pa bodo tudi navdušeni, da bodo z otroškim kolesom poskakovali po teh kuceljčkih. Realno, drug tip ljudi pločnika med dvema vasema ne bo uporabljal.

jello

Guru
22. sep 2008
10.150
3.872
113
Od tega izdelka nima nihče nič, ne kmet, ne pešec ne avtomobilist, ne kolesar. Torej nekaj, brez qrca, samo sebi namenjeno. Za jajca obesit tistega, ki je to naročil, narisal, izvedel in plačal. Kandelabrov je dovolj za vse naštete. In potem povrnit v prvotno stanje.

• Všeč mi je
Reactions: krko in Hanzi

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Neumnost. A pešec ne more hoditi po poti, ki ni 100 % ravna? Za kolesarje in avtomobiliste pločnik ni, torej iz enačbe izpadejo. Kmet pa ne utrga stroja, ko zapelje na njivo.

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.704
113
pri taščici
Na racun tega skropucala beremo o ne kulturnih kolesarjih ki se vozijo vec kot 30cm od roba ceste in jih zlepa ne mores prehitet, sploh ce je cesta ozka in nasprotni promet.
Konkretno na taki cesti moras peljati vsaj pol metra od robnika, sicer si en dva tri s pedalo v robniku {in cez sekundo ze pobiras zobe po cesti)

• Všeč mi je
Reactions: krko

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Nekateri se res niso sposobni peljati ravno s kolesom. Vendar taki mogoče niso motorično sposobni upravljati tako zapletene naprave. Jaz se navadno s kolesom peljem po črti na robu vozišča tam kjer obstaja, če zaidem na tako cesto. Tam je asfalt pogosto tudi najboljši. In na 10 cm širine se res ni problem peljati.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Nekateri se res niso sposobni peljati ravno s kolesom. Vendar taki mogoče niso motorično sposobni upravljati tako zapletene naprave. Jaz se navadno s kolesom peljem po črti na robu vozišča tam kjer obstaja, če zaidem na tako cesto. Tam je asfalt pogosto tudi najboljši. In na 10 cm širine se res ni problem peljati.

Ampak takih cest je izredno malo ... Ponavadi je ob robu cesta najbolj zmahana... :)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.704
113
pri taščici
Na racun tega skropucala beremo o ne kulturnih kolesarjih ki se vozijo vec kot 30cm od roba ceste in jih zlepa ne mores prehitet, sploh ce je cesta ozka in nasprotni promet.
Konkretno na taki cesti moras peljati vsaj pol metra od robnika, sicer si en dva tri s pedalo v robniku {in cez sekundo ze pobiras zobe po cesti)

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
.

Priponke

• Screenshot_20180706-115747_Facebook.jpg
    Screenshot_20180706-115747_Facebook.jpg
    261 KB · Ogledi: 349

zakon

Guru
16. maj 2008
8.758
809
113
toti Maribor
To še ni nič. Pri nas v MB se vozijo kar po pločniku, čeprav imajo narisano kolesarsko, potem pa te frajer gleda tak čudno, če se mu ne umakneš takoj.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Od Bleda proti LJ, bel pasat CC zelene tablice, znotraj pod vrhom sipe utripala modra luc. Sam sem ga opazil in se mu umaknil, sicer je moral na polno prileteti. Pred mano ga kolona ni opazila in je prehiteval po desni. Kaj bi to bilo zaeno vozilo, da lahko uporablja modro luc, ki je sicer bila precej slabo vidna?

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Ej prjatu moj, klele ti dam pa kuj za gajbo, če se boš ti po tele špuri s specijalko pelu.
Sm lih cca mesec nazaj, eno deklino h seb spravlu, k se je speglala, tko da smo jo kr neki cajta zbujal. Pol pa u rešilca pa na urgenco.
Kaj zdaj hočeš povedat? Da se ne da peljat po en metru sirokem pasu ?

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Ni težava v širini pasu. Specialke imajo ozka kolesa in ne potrebujejo širokega pasu.
Težava nastopi, ko se tak pas konča. Ker je - vsaj v Lj - iz stanja na cestah moč sklepati, da je Keopsova piramida majhen problem v primerjavi z nalogo, kako uvoz in izvoz na kolesarsko stezo/pločnik narediti dvakrat zvezno odvedljiv. Morda se par cm robnika ne zdi veliko, ampak če prideš s hitrostjo, ki presega hitrost pešca, je to lahko konkreten udarec in pri specialkah tudi počena guma (in tedenski obisk mojstra za centriranje).
Tako da jih razumem. Ne podpiram, ampak razumem. Glavno vprašanje je, zakaj s specialko skozi (tako) mesto. Sam sem gledal, da bi si kupil 29" kolo, ker bi njegove 5cm široke gume te "prehode" pobirale kot za malico.