bedaki na cesti

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
MTL, onemu biseru (ali biserki) v parkirni garaži si poblendal ... a ne bi bilo varčnejše (in predvsem učinkovitejše :) ) se v takem primeru malo obesiti na hupo? Ker to po mojih izkušnjah v takih primerih le nekoliko bolj opozori voznika kot žmrganje z lučmi.
Čisto možno, ampak enostavno sem navajen na blinkanje, ker imam prst takoj gor, za trobljo je treba pa roko dat dol z volana. Tako da, to je druga faza, če prva ne zaleže:D. Pa še trobljenje v tem prostoru bi pol Velenja v zrak vrglo... Sem pa sedaj vedno previden tukaj, ne vem, če je kakšna slaba energija, ampak to je noroo_O...
mtl.
Prejšnje leto se vračamo z dopusta v dveh dvokilometerskih kolonah pred Zagrebom, ki se premikata po polžje. Po odstavnem pasu se najde en Poljak z benflo in vse prehiteva. Pred mano je bil avtodom in se je voznik tako ustrašil prehitevajoče benfle na odstavnem, da je volan sunkovito obrnil v levo.Skoraj bi na levi zadel v počasi premikajoče se vozilo na prehitevalnem pasu. Voznik na prehitevalnem je ustavil skočil ven iz avta in se prerekal z voznikom avtodoma. Voznik avtodoma pa mu je kazal na voznika benfle, ki se je vrival po odstavnem:bonk:
V tem primeru je hitrost vozil bila do deset kilometrov na uro, vendar je voznik odreagiral nepričakovano, kar pri višji hitrosti lahko ima hujše posledice.. MTL ima prav :fredi:
Identično se je meni zgodilo, ko je en bedak po desnem pasu priletel na našo cesto in je tisti pred mano točno to naredil. Hipno zavil na levo na prehitevalni pas. Malo je manjkalo, da ni pobral tistega na prehitevalnem, hitrost nekje 80km/h.

Pač saj gre, dokler enkrat ne bo šlo in bo zadaj nastala kakšna prometna. Seveda nihče ne bo kriv... Kot rečeno, sam se trudim zmanjšat nevarnost kjer se le da in to je to... Nevarnost za VSE, ne le za mojo rit. Gre pa to itak večinoma z roko v roki.

Nazadnje urejeno:

NoteThis

Fizikalc
25. sep 2013
518
174
43
to je JC predvidel že leta 2008...v Sloveniji gre bolj počas ker so objestneži čakali na rabljene 10 let stare z 150.000 realnih km...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Dobro je, da so tokrat vozniki vzeli zares utripajoče luči v predoru. Marsikdaj jih ne. Res je sicer, da je bilo v večini situacij, ki sem jih jaz doživel nekaj praktično nenevarnega izven predora (denimo vozilo se je ustavilo v odstavni niši), ampak tega ne veš.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.704
113
pri taščici
To ni nič drugega kot metanje denarja stran. Če bi naredili gorenjsko varianto pločnika se mi zdi na takem kmetijskem področju čisto ok. Gorenjska varianta pločnika je samo črta med cesto in pločnikom/kolesarsko. Gorenjci so to že pred skoraj 20 leti pogruntat med Cerkljami in Velesovim . In je meni čisto ok. Veliko bolje kot pa ozka cesta, ozek pločnik, pa robnike katere jahajo vsi, pa stanejo celo bogastvo.