bedaki na cesti

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Zakaj bi bremzal, saj ni zid na koncu pospeševalnega. Pač potegneš naprej, če se nisi uspel varno vključiti (kar pa ne pomeni, da zagovarjam neumikanje vključujočim).
Pa si vozil že kje izven Slovenije? V Italiji recimo se zelo pogosto vključevalni pas konča s steno. Bi rekel da tudi pri nas na prekmurski AC, glede na to, da je dvopasovna brez odstavnega...

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
Zakaj bi bremzal, saj ni zid na koncu pospeševalnega. Pač potegneš naprej, če se nisi uspel varno vključiti (kar pa ne pomeni, da zagovarjam neumikanje vključujočim).
zato, ker nekateri vozijo, kot da bi bil zid. že nekajkrat sem doživel, da so ljudje bremzali na koncu pospeševalnega pasu, namesto da bi pospeševali naprej

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
ksz
Torej, če si predstavljam jutranjo gužvo proti Ljubljani: ....
po voznem pasu dohitevaš nekoga, ki se XX metrov pred teboj vključuje na AC. pogledaš v ogledalo, če je prehitevalni za tabo prazen, zapelješ na levi pas in omogočiš tistemu spredaj lažje vključevanje. če ni, pelješ po voznem naprej, z enim očesom na tistem spredaj, da ne naredi kake neumnosti in zapelje pred tebe.
to je vsa umetnost. ne vem, kaj imate eni toliko za komplicirat okoli tega.

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
po voznem pasu dohitevaš nekoga, ki se XX metrov pred teboj vključuje na AC. pogledaš v ogledalo, če je prehitevalni za tabo prazen, zapelješ na levi pas in omogočiš tistemu spredaj lažje vključevanje. če ni, pelješ po voznem naprej, z enim očesom na tistem spredaj, da ne naredi kake neumnosti in zapelje pred tebe.
to je vsa umetnost. ne vem, kaj imate eni toliko za komplicirat okoli tega.
Bravo, končno logični povzetek.

• Všeč mi je
Reactions: asaki

jello

Guru
22. sep 2008
10.150
3.872
113
Ja ne, koji ti je on qrac da boš zaradi njega bremzal ali spreminjal smer, pelješ ravno s takšno hitrostjo, da ga zjebeš, če si prepočasen še malo pospešiš in ko si vštric bebavo gledaš kaj misli da je takole se pred tabo vrivat, za lepši vtis in adijo se še vsedeš na troblo in pomigaš s fakićem. Potem naslednjih 20 km budno spremljaš kje je, pospešuješ, bremzaš in menjaš pasove, skratka špilaš majmuna in narediš vse da nebi slučajno kje padel mimo.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.628
113
Marlbor
zato, ker nekateri vozijo, kot da bi bil zid. že nekajkrat sem doživel, da so ljudje bremzali na koncu pospeševalnega pasu, namesto da bi pospeševali naprej
Jaz priznam, da po odstavnem pasu ne bi upal peljati čez 100km/h in vštric na voznem pasu imeti nekoga. Odstavni pas je vsaj 75cm ožji od pospeševalnega.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.704
113
pri taščici
Pussy, dars je na 2m ozji pas spravil meter sirsi kamion od tvojega avta z intervencijsko hitrostjo.

Ali da drugace napisem
Ti nisi sposoben voziti po 3m pasu z 2m vozilom, dars je na nekdanji resevalni pas sirine 1,5m spravil 3m siroko gasilsko vozilo z 90km/h

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.736
15.777
113
...ksz...

Ravno prejle sem se peljal po južnem delu LJ ringa in videl nekega starejšega možakarja, ki se je z svojim vozilom ustavil čisto na koncu pospeševalnega (!!!) pasu, imel vklopljene vse štiri smernike in celo nekaj prčkal okoli avta, registrske so mi delovale tuje, morda nemške. Upam, da ga ne bo oz. ga ni nihče nabasal, ker že ko sem šel jaz mimo, sem v tistih par sekundah videl dva avta, ki bi ga skorajda nabila in so že bile scene zaradi nujno potrebne čimhitrejše vključitve na vozni pas.

stole

Pripravnik
28. mar 2008
166
14
18
Ja in kaj je to narobe,očitno mu je nekaj crknilo in je obstal tam kjer se je avto ustavil,imel je vklopljene vse utripalke,ki nadomeščajo trikotnik,pač ovira na cesti.Vedno moraš bit pozoren na vse kar se dogaja na cesti.Kaj bi pa ti naredil,če bi ti avto crnknil na pospeševalnem,mislim da nič kaj drugače.

• Všeč mi je

gr69

Guru
15. dec 2009
11.572
2.617
113
še v SLO - ampak komaj
Eno najbolj nerodnih mest za "crknit". Če bi se meni zgodilo bi poskušal čimprej na pospeševalnem postaviti trikotnik - potem vse ostalo (no - rumen brezrokavnik še prej nase).
Velika večina se nas ob vključevanju posveča levemu ogledalu in prometu na voznem pasu - in se precej hitro "spregleda", da oni "na koncu pospeševalnega" stoji.

Če pa je dotični ustavil, čeprav bi še lahko peljal, pa je vreden ene okoli kepe - spravlja v nevarnost sebe in druge. Kar hočem povedati - če le lahko se potegniti iz pospeševalnega - bo bolj varno za vse.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.736
15.777
113
Ja in kaj je to narobe,očitno mu je nekaj crknilo in je obstal tam kjer se je avto ustavil,imel je vklopljene vse utripalke,ki nadomeščajo trikotnik,pač ovira na cesti.Vedno moraš bit pozoren na vse kar se dogaja na cesti.Kaj bi pa ti naredil,če bi ti avto crnknil na pospeševalnem,mislim da nič kaj drugače.

Ata je ustavil na zadnjih centimetrih pospeševalnega pasu in posledično deluje kot povsem namerna ustavitev. Jaz bi na njegovem mestu, v kolikor mu je res kaj crknilo, avto porinil še par deset m dalje (itaq je tam klanec navzdol) in bil tako malce bolj varen kot na koncu pospeševalnega pasu. Drugače pa je ata tako gledal svoj avto kot da bi kaj bilo narobe z gumo in v takem primeru bi pa brez problema lahko naredil še par dodatnih metrov ter se spokal dol s pospeševalnega pasu.

quagga

Pripravnik
4. jul 2015
111
1
18
Meni se je že dvakrat zgodilo, da sem se na Dolgem mostu peljal za DARSovim kamiončkom, ki je peljal 40, s to hitrostjo nadaljeval do konca pospeševalnega pasu in naprej po odstavnem. Če je na voznem gneča, se je v taki situaciji zelo težko varno vključit!

Corvette

Majstr
6. nov 2008
420
281
63
Meni se je že dvakrat zgodilo, da sem se na Dolgem mostu peljal za DARSovim kamiončkom, ki je peljal 40, s to hitrostjo nadaljeval do konca pospeševalnega pasu in naprej po odstavnem. Če je na voznem gneča, se je v taki situaciji zelo težko varno vključit!
V takem primeru včasih pomaga večja razdalja do vozila pred sabo, da potem lažje potegneš (še zmeraj na pospeševalnem).

• Všeč mi je

Schime

Guru
22. nov 2008
1.984
769
113
Tak šov sem sam doživel, ko so se trije Avstrijci lovili po avtocesti. :) Ni to domena nas balkancev. :)

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Na koncu ravnine, ki se konča s klancem navzdol sem dohitel traktor, ker nisem videl, če kdo prihaja navzgor, sem pač peljal za traktorjem in najde se junak NM FF745(neki rdeč berlingo ali pa partner), ki prehiti mene in traktor. Sekundo po končanem prehitevanju pridirja po hribu navzgor ena Škoda Superb. Še zdaj se tresem......

Neutralist

Pripravnik
21. feb 2017
41
3
8
nič novega,vse druga bi bilo krivo samo neprilagojena hitrost ne ,haha,mene je kar groza ko se peljem ob 3 zjutraj po cesti pa me napolno prehitevajo posamezniki,ki ne znajo predvidevati da ob takih urah ogromno divjadi prečka cesto.