bedaki na cesti

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
A je 130 po tvojem ali mojem števcu?
Ti se drži kar svojega, pa definitivno ne boš v prekršku.
Če pa po svojem števcu voziš 130 in če slučajno dohitiš nekoga, ki prav tako po svojem števcu vozi 130 pa si ga ujel, pa malo počakaj, da bo tisti pred tabo nehal prehitevat in se ti bo umaknil.
Meni se je do zdaj še vsak umakni, če je šel počasneje. Pač malo počakaš, da možakar ali tetka konča, potem si pa ti na vrsti.
Se da veš.
Probaj.
Če maš pa s živci problem, pojdi pa k dohtarju.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.623
113
še v SLO - ampak komaj
Pa si še eno temo uničil.
crazy1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
crazy1.gif
A to, če "dinamikom" odpreš oči, jih podučiš o njihovih neumnostih, da učiš spoštovanje predpisov, da učiš varnega obnašanja na cesti...pomeni, da uničiš temo?

Če sem iskren, se spomnim še iz časa mobisuxa, sem se jaz na tisti forum prijavil točno iz razloga, ker sem prebral, kakšne cestne norosti širijo uporabniki med sabo po forumu . Sama mularija, ki je drug drugega učila delat cestne pizdarije, tekmovala, kdo si upa hitreje divjat, si pomagala policijo in cestni red okol prenašat, si pomaga pisat neupravičene pritožbe, debate kolk je ves red beden, kolk so vsi policaji, ki delajo red bedaki itd........vsi so bedaki, samo "dinamiki" (beri divjaki) niso. .skratka drug drugemu so pomagali delat cestno sranje in zato sem se prijavil in jim dal lekcijo.

Sine370

Pripravnik
27. jun 2015
816
0
16
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Če pa po svojem števcu voziš 130 in če slučajno dohitiš nekoga, ki prav tako po svojem števcu vozi 130 pa si ga ujel, pa malo počakaj, da bo tisti pred tabo nehal prehitevat in se ti bo umaknil.
Meni se je do zdaj še vsak umakni, če je šel počasneje. Pač malo počakaš, da možakar ali tetka konča, potem si pa ti na vrsti.
Se da veš.
Probaj.
Jaz sem malce skregan z matematiko, se mi pa dozdeva (popravi me če se motim), da tisti, ki šiba 130, nekoliko težje ujame tistega spredaj, ki tudi šiba 130.
confused-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.153
3.873
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
crazy1.gif
A to, če "dinamikom" odpreš oči, jih podučiš o njihovih neumnostih, da učiš spoštovanje predpisov, da učiš varnega obnašanja na cesti...pomeni, da uničiš temo?

Dej sralac, razsvetli nas kaj tako varnega je v kampiranju na prehitevalnem? In kaj tako težkega je v tem da se ko je to mogoče odfookaš nazaj na vozni pas?

Dečko ti je po fotru skakal. V šotoru na prehitevalnem.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Se da veš.
Probaj.

Ne zastopim... če jaz z mojimi 130 dohitim tebe s tvojimi 130, ti si pa že povedal, da se ne umakneš, ker se ti ne dvigne več, kako naj te potem prehitim? Plav oko na prvem križišču?

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.552
927
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Pri 130 se prehitevanje neha. Konec.
Sledi logična razlaga, da umikanje ni več potrebno. Ker nikogar ni.

Ampak (levi) prehitevalni pas je pa še vedno prehitevalni, ne glede na to, ali greš 50 ali 130, nato se umakneš na vozni desni pas (zakaj, so ti že ostali vsaj nekajkrat povedali). Se pravi se ne umakneš niti vozilu na nujni vožnji (gasilec, rešilec, policija), če gre 130+ km/h?

Sej ni čudno, da je potem na cestah tako, kot je, ker vozniki ne znajo oz. nočejo "komunicirat" z drugimi udeleženci (vidijo zgolj svoje pravice, dolžnosti pa ne).

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
ksz

A po sredini tudi ne smem? Med dvema stardecoma recimo?
evil.gif
Kaj ma tebe za srat tisat ,ce jaz 200 vozim? Da se, se nikol se nismo zbil, al pa koga druzga poskodoval, ne vidim problema.

Itak nimam tezav z stardeci, ker preden dojamete, smo ze po desni mimo, potem pa huda kri iz vase strani, ker ste prepricani, da ne smemo tega pa onega, ker mate vi prav, 130 na prehitevalnem. Pa ce bi 130 vozili, bi bilo se uredu, poraba vam se bolj skace po penziji, pa je 110 kr optimalno kaj?

Nazadnje urejeno:

Reaper85

Pripravnik
7. nov 2014
237
0
16
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:Mimogrede, če se skozi naselje z omejitvijo 50 km/h na ravnem odseku z prekinjeno črto pelje traktor z 45 km/h, s kolikšno hitrostjo ga prehitevaš? Z natančno 50 km/h ali ga prehitiš z višjo hitrostjo in potem zmanjšaš na 50 km/h?
Med prehitevanjem ne gledaš števca za hitrost, sam če že kaj, gledam obratomer, da mi ne zmanjka obratov (imam atmosferca kjer je najbolje če prestaviš pri 7400, ker je blokada pri 7500), ampak to ne tolk da buljim vanj, ampak samo približno. Sicer imam tudi zelen indikator za prestavljanje, ampak se da še par 100 obratov več potegnit preden gre v blokado.
Ko prehitevam tiste ki gredo 45, pridem do cca. 60-70, pač poln gas in tolk da si mimo, max hitrost vmes mi je še najmanj pomembna, veliko bolj je važno da čimhitreje prideš nazaj na desni pas.
Enako če kdo vozi na regionalki 90-110, vmes pridem do 130-140, ampak sam itak na daljših ravninah po regionalki vozim 130, tako da potem niti ne zmanjšujem. 130 je zame povsem potovalna hitrost, ker grem s tako hitrostjo tudi čez hitre ovinke, max po ravninah pa 140-150, rekord na cesti do šihta 160, Lesce-Radovljica, če je vse prosto, tudi 180. Števec laže za 5km/h pri hitrostih 130+.
Dokaz da se da pri takih hitrostih obvladovati vozilo, 9 let nisem dobil na avtih niti praskice.
Seveda nisem bolan v glavo, vem da je nad 130 izzivanje, ampak do 130 pa res ne vidim problema, to je kot z navadnim avtom 110, ker tukaj je podvozje in zavore tolk boljše.
To so hitrosti po ravninah, po ovinkih pa ne probavam limitov, ampak imam vstopno hitrost vedno po moji najboljši presoji.
Po AC niti ne vozim, mi je pa bolano, da je treba po desni prehitevat, samo zato ker folk ne zna vozit. In na AC se še najbolj vidi neznanje, ker je vse skupaj kot na divjem zahodu. Na regionalki se pač cijazijo in ne znajo vključevat, to je pa vse, in tudi ni tolk moteče, če imaš dovolj hiter avto.

V to temo sem drugače prišel, ker mi je fotr pridigal, da se ne sme prehitevat čez polno črto, ker je pač ta bedak prišel v tako situacijo:
http://www.slovenskenovice.si/crni-scenarij/doma/video-pred-secovljami-norec-v-miniju-izzival-smrt
Sam prehitevam že več let čez polne črte, meni je važno samo da je nasproti dovolj frej, ker zaletim se lahko samo v drug avto, črta gor ali dol.
Ta Mini ni izpolnjeval veliko več pogojev kot je samo polna črta:
-sploh ni imel Cooper S modela, s tako koreto kot jo ima, nimaš kaj prehitevat, edino če je res pregledno
-avto na nasprotnem pasu je že zdavnaj videl, ampak je naredil najslabše kar bi lahko, vztrajal je povsem na levem pasu, vse drugo bi bilo bolje:
A. zaviral bi močneje in bi šel za zadnji avto
B. vrinil bi se med oba, sam to naredim večkrat in niti ne rabiš dosti več kot za avto in pol prostora, če imaš dovolj prakse
C. vozil bi po sredini, potem bi bilo več kot dovolj prostora za tri

Nazadnje urejeno:

luka51

Guru
16. avg 2007
14.407
5.685
113
ti si kr car ja. Sem lahko tvoj prijatelj?
Drugače se pa strinjam 130 z nadavtom je isto kot 110 z navadnim avtom. Nesmemo pozabit, da pri takih nadavtih se tudi čas upočasni. Torej v obeh primerih prevoziš enako razdaljo v eni sekundi.

Drugač pa itak regionalka pa 90kmh to je smeh. Peš gre hitreje. Te čisto razumem, da ga do 180 stisneš.

Reaper85

Pripravnik
7. nov 2014
237
0
16
Kakorkoli, z navadno Astro vem da nisem vozil 130, ampak je bilo 110 že dovolj, 130 čez omenjene hitre ovinke je bilo že zelo na limitu, tukaj BP.
Pa saj na tej cesti tudi veliko ostalih vozi 110-120, saj je kot AC, kvaliteta ceste mogoče celo boljša.
Vem da se tukaj na forumu 130 zdi veliko, ampak v realnosti sploh ni. Drugače tudi ne bi tako hitro vozil, saj nimam želje razbit avta.
Tudi se ne spomnim da bi moral kdaj kaj več kot srednje zavirat. Ostali zame vozijo tako hitro kot bi bile na vsakih 100m stranske ceste in bi folk uletaval brez da bi pogledal levo in desno. Ker sam grem 100-110 mimo odcepov za trgovski center (vmes pas za zavijanje levo) in mi ni bilo treba niti enkrat močno zavirat, čeprav skoraj vsakodnevno pride do izsiljevanja prednosti (večina jih sploh ne ve da je stop znak z razlogom, ker sam se tudi ne bi pravilno vključil, če se ne bi povsem ustavil in pogledal levo-desno-levo), pač sproti opazujem.
Tako da ja, stop znak zelo spoštujem, ker tukaj mogoče kdo misli, da če kršim omejitve hitrosti in prehitevam čez polne črte (seveda v takih primerih predvidim vse situacije kam lahko kdo zavije in ne delam tega kar nekam v tri dni), da ne upoštevam ostalih predpisov. Ostalih se seveda držim 100%, ker vsega se pa ne da kršit, pa če bi še tako hotel. Ogledala, smerniki, vključevanje, brez ene napake tudi 1000km, če ne 10.000km zapored. Poglejte ostale, niso sposobni prevozit 10km brez napake.

90 je pa zame res kot da bi stal na cesti, resno, sam moram šaltat iz 4. v 2. (preden prehitim, ker je v bistvu treba zmanjšat na 80 da dobiš zalet), to ni normalno. 110 se pa komot vozim za enim, ampak kaj ko vem da bo kmalu začel zmanjševat za brezveze, ovinke pa itak zna zvozit normalno hitro samo eden na 100.

Nazadnje urejeno:

luka51

Guru
16. avg 2007
14.407
5.685
113
Citat:
Uporabnik Reaper85 pravi:
Ker sam grem 100-110 mimo odcepov za trgovski center (vmes pas za zavijanje levo) in mi ni bilo treba niti enkrat močno zavirat, čeprav skoraj vsakodnevno pride do izsiljevanja prednosti (večina jih sploh ne ve da je stop znak z razlogom, ker sam se tudi ne bi pravilno vključil, če se ne bi povsem ustavil in pogledal levo-desno-levo), pač sproti opazujem.

Ma ja so res eni bedaki da grejo takega z 110 izsiljevat. Tistu butl itak neve kaj se dogaja na cesti. Te pa [cenzura] pričakuje, da boš ti mimo tam nekje 60 pripeljal kolk je pač omejitev na odseku. Namesto tega pa ti greš tam 100-110 kar je najbolj optimalna hitrost za čez odcep in pol je presenečen ker te je izsilo

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
9 let brez praske? Car si, ni kaj.
180km/h po regionalki. Uauu.
Če preživiš še kakšno desetletje, ti bo takrat jasno kakšen bedak si bil (in kakšno srečo si imel, da si preživel) in zakaj se po regionalki ne vozi 180km/h tudi z nadavtom (ki ga ti sicer nimaš, čeprav očitno tako misliš
grin1.gif

Da ne govorim o vrivanju pri prehitevanju. Jaz ti popolnoma verjamem, da si se ti sposoben vrinit, pa si se ti že kdaj vprašal kaj se lahko zgodi, ko se vrineš direkt pred nono staro 80 let in jo skoraj kap zadane ter panično odreagira. Ali take nadvoznike enostavno boli ku... za druge?

Še eno vprašanje: si svoje ultra vozniške sposobnosti šel kdaj pokazat na dirkališče?
grims-1.gif

Namreč sem že kar nekaj takih "nadvoznikov" videl na dirkališču, ki so lepo spušili proti kantam in kravam
evil.gif

buce

Pripravnik
23. jan 2014
562
20
18
Reaper, upam da enkrat boš imet otroka in ga boš res, res, RES imel rad in se boš enkrat lepo počasi (ker svojega otroka pa ja ne boš ubijal) fjakal proti domu in da ti bo v tistem trenutku ena pi-zda (kot si trenutno ti) pridirkala po tvoji strani (zate "sredini"), da boš občutil kako se ljudje počutijo, ki imajo otroke in so takrat z njimi v avtu ko tak de-bil kot si ti, se znajde v škarjah oziroma - po tvoje "na sredini".

Ne želim tvojemu otroku nič slabega, sam tebi pa vse tiste občutke ki jih trpijo vsi starši in tudi ostali ljudje, ko srečajo de-bile in de-gene kot si ti na cesti.
Močno upam pa da ne boš nikoli imel otrok ker taka pi-zda in dobesedni wanna be morilec si jih ne zasluži. Na žalost pa ponavadi take pi-zde kot si ti odnesejo z lažjimi poškodbami, vsi ostali nedolžni pa smrt, v naslabšem primeru pa tetraplegik. UPAM da darwin v tvojem primeru zmaga in greš lepo sam, mlad in neumen - v trugo...al pa žaro (če bojo sploh imel kaj skup napraskat)...

Floki

Guru
6. sep 2007
10.103
3.158
113
V večini dam ta staremu prav. Problem dinamikov (očitno na napisano večino alterja) je da se lepite na rit s 150+ tudi ko se ni kam za umaknit (npr ko s 140 prehitevaš kolono tovornjakov). Ampak počasna pamet dinamikov to oičajno ne sprocesira. Vsake toliko sem uspel to kakemu pokazat če je bilo dovolj prostora da sem se zrinil med dva tovornjaka in se postavil za njim.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.672
6.710
113
pri taščici
Problem je v tem da je stardec svetnik ki bi mu krona padla z glave ce bi skucajno moral zapeljat na prazen luknjast vozni pas.
On je pac serif in vec kot 130 ne bo nihce vozil po ac v njegovi blizini.

Saj vem da s svojimi izjavami samo lljuva na karbid ampak.....

Sine370

Pripravnik
27. jun 2015
816
0
16
Jaz bi en medklic, če me ne boste tepli!?
Kaj se mučite z nekim starčkom, ki bi rad dokazal da je star in žleht??

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Problem je v tem da je stardec svetnik ki bi mu krona padla z glave ce bi skucajno moral zapeljat na prazen luknjast vozni pas.
On je pac serif in vec kot 130 ne bo nihce vozil po ac v njegovi blizini .

Saj vem da s svojimi izjavami samo lljuva na karbid ampak.....
Ne. Šerif si ti, ker misliš, da si poklican, da lahko ljudi iz prehitevalnega podiš. Ker ti bi malo divjal.

luciano

Guru
3. okt 2011
1.856
879
113
MB
Ne vem, kaj imate eni za nabijat.

Eno je odstavni pas, eno vozni in eno prehitevalni in to po zakonu. Držite se tega pa bo vse v redu.

In še 1x... prehitevalni pas je namenjen prehitevanju ( le zakaj neki se mu tako reče
17758-icon_confused.gif
)