bedaki na cesti

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Saj v real lajfu verjetno vsi vozimo počasneje od sralca. Samo da za razliko od njega vemo kje nam je mesto. In da 130 km/h ni vstopnica za kampiranje kjer se nam zdi.
Ne dečko. Pri 130 se neha prehitevat. Pika. Ni več prehitevanja. To ni kampiranje. To je kar "lepa" brzina.
Ko ti bo kazalec na števcu kazal številko 130, se lepo skuliraj in s PRAVO varnostno razdaljo vozi za tistim, ki pred tabo prav tako pelje 130.
Tako se to dela. In ni nobenega probljema spljoh.

buce

Pripravnik
23. jan 2014
562
20
18
ksz.

sam vozim nad 130 in sem v kategoriji norcev na AC (copyright by stardec), pa še vedno mislim da ima stardec prav - vsaj striktno gledano iz tehničnega vidika in ne bontona.
dejstvo je da je omejitev na AC 130. Torej, če nekdo pelje po prehitevalnem pasu 130 in jaz priletim za njim s 140, potem oba delava isti prekršek - oba voziva po prehitevalnem brez da bi prehitevala. Res je, da sem jaz za 10 kmh hitrejši, vendar delam enak prekršek plus s tem da jaz kršim še hitrostno omejitev. Če pa se takemu zalepiš na rit, pa kršiš še dodatno CPP glede varnostne razdalje.

Apollo bo znal bolj točno povedati, ampak Policija je nekaj časa nazaj dala izjavo, da sama vožnja po voznem pasu - pa čeprav voziš hitreje kot avto na prehitevalnem pasu ni prehitevanje. Skakanje iz prehitevalca na vozni in potem nazaj pa se smatra za prehitevanje po desni.

Apollo?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik buce pravi:
ksz.

sam vozim nad 130 in sem v kategoriji norcev na AC (copyright by stardec), pa še vedno mislim da ima stardec prav - vsaj striktno gledano iz tehničnega vidika in ne bontona.
dejstvo je da je omejitev na AC 130. Torej, če nekdo pelje po prehitevalnem pasu 130 in jaz priletim za njim s 140, potem oba delava isti prekršek - oba voziva po prehitevalnem brez da bi prehitevala. Res je, da sem jaz za 10 kmh hitrejši, vendar delam enak prekršek plus s tem da jaz kršim še hitrostno omejitev. Če pa se takemu zalepiš na rit, pa kršiš še dodatno CPP glede varnostne razdalje.
Bravo možakar! Tako se govori.
Še so pametni vozniki.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Ampak res ne vem kaj si ti potem boljši. A ti pa ne špilaš šerifa, ker si jemlješ pravico, da ljudi iz prehitevalnega pasu na voznega podiš?
Jaz nobenega ne podim, nisem za to pristojen... Če dohitim kakega stardeca, ki kampira na prehitevalnem, grem enostavno po voznem mimo njega.
Prekršek? Je ja, ampak je v prvi vrsti v prekršku stardec na prehitevalnem, če je vozni pas prost.
Se zato sekiram? Ne preveč, ker sem itak nad vozniško kulturo že obupal...

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Ne dečko. Pri 130 se neha prehitevat. Pika. Ni več prehitevanja. To ni kampiranje. To je kar "lepa" brzina.
Ko ti bo kazalec na števcu kazal številko 130, se lepo skuliraj in s PRAVO varnostno razdaljo vozi za tistim, ki pred tabo prav tako pelje 130.
Ne, starček, očitno so že leta naredila svoje, namreč, ko ti števec kaže 130, se realno pelješ nekje 124, 125 km/h in je to precej pod omejitvijo 130 km/h.
priden.gif

In zaradi tega delaš sranje na AC, ker se pod omejitvijo cijaziš po prehitevalnem pasu...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Ampak res ne vem kaj si ti potem boljši. A ti pa ne špilaš šerifa, ker si jemlješ pravico, da ljudi iz prehitevalnega pasu na voznega podiš?
Jaz nobenega ne podim, nisem za to pristojen... Če dohitim kakega stardeca, ki kampira na prehitevalnem, grem enostavno po voznem mimo njega.
Prekršek? Je ja, ampak je v prvi vrsti v prekršku stardec na prehitevalnem, če je vozni pas prost.
Se zato sekiram? Ne preveč, ker sem itak nad vozniško kulturo že obupal...
Te proste vozne pasove vidite samo divjaki. Ker bi radi, da se vsak pred vami takoj umakne na desno, čeprav ima ta pred vami namen z najvišjo dovoljeno hitrostjo, to je 130 še namen prehitevati.
A misliš, da tisti pred teboj pa nebi znal divjat tako kot ti? Jaz mislim, da bi znal. Ampak se tisti pred tabo zaveda, da ne sme divjat in da lahko prehiteva samo in zgolj z najvišjo dovoljeno hitrostjo.
Ti pa si dolžen da tisti pred tabo zaključi s prehitevanjem. Šele potem si ti lahko na vrsti. Počakat moraš.
Razumecki?

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Točno tako. Če ti voziš po števcu 130 km/h, ni rečeno da nekomu, ki vozi za teboj, števec ne kaže 120 km/h. Pa imata oba homologirane dimenzije pnevmatik.

Sicer pa je povsem enostavno: hitrejšemu od sebe se po končanem prehitevanju umakneš na vozni pas. PIKA. Pa je čisto vseeno ali voziš 100, 130 ali 200 km/h.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Ne, starček, očitno so že leta naredila svoje, namreč, ko ti števec kaže 130, se realno pelješ nekje 124, 125 km/h in je to precej pod omejitvijo 130 km/h.
priden.gif

In zaradi tega delaš sranje na AC, ker se pod omejitvijo cijaziš po prehitevalnem pasu...
Ok dečko..
Če ti zanesljivo veš koliko ti tvoj števc na tvojem štirikolesnem kotlu laže, potem upoštevaj to laž. Jaz imam avto kateremu števc kaže prav. in za to ne delam sranja na AC.
Kaj pa tisti, ki mu števc kaže manj kot je v resnici in se potem peljejo hitreje? In zaradi tega delajo sranje na AC, ker divjajo? A to je pa vredu?

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik afroC pravi:
Jaz ne bi dolgo razmišljal, enostavno bi idiota prehitel po desni. Morda bi tudi sam izpadel [cenzura], verjamem pa, da bi mi kolona zadaj sledila.
grin1.gif

Po odstavnem pasu? To pa je verjetno se bolj kretenski manever
smile-1.gif
Ne to je logicen manever. Ne morem verjet da se taka drama dela iz tega. Pac ga obvozis po desni. Ko si mimo pozabis nanj. Sej na odstavnem pasu ni protioklepnih min da bi vam avto razneslo ce gres po njem.

DA. Edino logično ravnanje, če nekdo stoji na praznem VOZNEM pasu in ne na koncu kolone. Morda pa se mu je pokvaril avto in ni zmogel do odstavnega.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Pri nas manjka učinkovit in pogost nadzor. Tudi glede tega, čemu je namenjen prehitevalni pas. In seveda tudi glede najvišje in brez pravega razloga prenizke hitrosti, varnostne razdalje ... Denimo, smiselno je, da ob nesreči na avtocesti takoj na drugi strani ena patrulja meri, kdo je začel zijati z druge strani in seveda to tudi sankcionira, PR Policije pa na koncu naredi kak promocijski članek na to temo s številom kazni. Bistveno ceneje od postavljanja zaves, pa še proračun bo neizmerno hvaležen.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Pri nas manjka učinkovit in pogost nadzor. Tudi glede tega, čemu je namenjen prehitevalni pas. In seveda tudi glede najvišje in brez pravega razloga prenizke hitrosti, varnostne razdalje ... Denimo, smiselno je, da ob nesreči na avtocesti takoj na drugi strani ena patrulja meri, kdo je začel zijati z druge strani in seveda to tudi sankcionira, PR Policije pa na koncu naredi kak promocijski članek na to temo s številom kazni. Bistveno ceneje od postavljanja zaves, pa še proračun bo neizmerno hvaležen.
To, da je nadzora premalo, se strinjam.
Ampak potem se "zaradi radarjev" ki nadzirajo hitrost, zgodijo pa vsesplošne vstaje, kot v Mariboru. In zrušijo Kanglerja
Zagreti za nadzor, ko pa se nadzor izvaja, pa vsi na cesto in zrušit vlado.
Balkanska manira pač.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Ok dečko..
Če ti zanesljivo veš koliko ti tvoj števc na tvojem štirikolesnem kotlu laže, potem upoštevaj to laž. Jaz imam avto kateremu števc kaže prav. in za to ne delam sranja na AC.
Kaj pa tisti, ki mu števc kaže manj kot je v resnici in se potem peljejo hitreje? In zaradi tega delajo sranje na AC, ker divjajo? A to je pa vredu?
hysterical-1.gif

Potem pa imaš res nek uber oh in sploh avto, kateremu števec kaže natančno toliko kot se pelje. Stardec fenomen.
Probaj enkrat z GPS-om zmerit, koliko se realno pelješ, ko kampiraš s 130 tam, kjer ne smeš...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Ok dečko..
hysterical-1.gif

Potem pa imaš res nek uber oh in sploh avto, kateremu števec kaže natančno toliko kot se pelje. Stardec fenomen.
Probaj enkrat z GPS-om zmerit, koliko se realno pelješ, ko kampiraš s 130 tam, kjer ne smeš...
Sem probal. Imam GPS. Pa ne samo enga.
Ja, res imam über avto. Pa se nočem hvalit.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Radarji so bili ena redkih dobrih idej Kanglerja. Ampak ko gre za politične točke, začnejo "strokovnjaki" pri raznih agencijah jamrati, da človek pravzaprav ne more voziti po predpisih in da se to ne sme tako pogosto nadzirati. Če bi proti komu lahko protestirali protestniki v MB, kar se tiče radarjev, so to postavljene omejitve, ki jih verjetno ne določa (izključno) občina in zakonodaji (tolerance, višine kazni).

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Nič ne rečem. Morda so kje omejitve tudi napačno postavljene. Možno.
Ampak morebitne napake pri doiočanju omejitve se lahko zgodijo tako, da je kje omejitev morda tudi previsoka, ne samo prenizka. A misliš da to ni možno? Sploh v naseljih. Dovoljeno je 50 pa marsikje ni možno toliko peljat.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Sicer ti pa 7. odstavek 30. člena ZPrCP jasno definira, na katerem pasu se moraš po AC in hitri cesti vozit.

Citat:

(7) Na avtocesti in hitri cesti z dvema ali več prometnimi pasovi za vožnjo v eno smer morajo motorna vozila voziti po skrajnem desnem prometnem pasu, ki ni zaseden z vozili v koloni.

Vse ostalo so nepotrebne debate.

Mimogrede, če se skozi naselje z omejitvijo 50 km/h na ravnem odseku z prekinjeno črto pelje traktor z 45 km/h, s kolikšno hitrostjo ga prehitevaš? Z natančno 50 km/h ali ga prehitiš z višjo hitrostjo in potem zmanjšaš na 50 km/h?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:

Mimogrede, če se skozi naselje z omejitvijo 50 km/h na ravnem odseku z prekinjeno črto pelje traktor z 45 km/h, s kolikšno hitrostjo ga prehitevaš? Z natančno 50 km/h ali ga prehitiš z višjo hitrostjo in potem zmanjšaš na 50 km/h?
Ga sploh ne rabiš prehitet. Ker pač nimaš pogojev za prehitevanje.
Manj kot 50 je dovoljeno peljat. Ni pa dovoljeno peljat VEČ kot 50.
Težko zastopit to a ne?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.672
6.710
113
pri taščici
Citat:
Sicer ti pa 7. odstavek 30. člena ZPrCP jasno definira, na katerem pasu se moraš po AC in hitri cesti vozit.

Citat:

(7) Na avtocesti in hitri cesti z dvema ali več prometnimi pasovi za vožnjo v eno smer morajo motorna vozila voziti po skrajnem desnem prometnem pasu, ki ni zaseden z vozili v koloni.

Vse ostalo so nepotrebne debate.

točno to se mi je zgodilo in sem lepo plačal radar kazen
bonk.gif

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Za razliko od tebe stardec, dinamikom ni izpod casti, da se umaknemo hitrejsemu za nami, cetudi pri 160 na uro. Vse poteka ok, brez ekscesov, medtem ko stardeci sam drek mesate po cestah.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Za razliko od tebe stardec, dinamikom ni izpod casti, da se umaknemo hitrejsemu za nami, cetudi pri 160 na uro. Vse poteka ok, brez ekscesov, medtem ko stardeci sam drek mesate po cestah.
Tukaj ne gre za čast, tukaj gre za varnost. Počasneje je varneje.

Ker po tvoji teoriji in teoriji ostalih "dinamikov"( beri divjakov) se to vaše umikanje konča....kdaj?
Npr;
Nekdo po AC pelje130.
Pridivja nekdo za njim 150 in ta ki vozi 130 se mora umaknit.
Potem ta drugi, vozi 150 naprej in poten nekdo za njim pripelje 180.
Se mu umakne.
Potem ta, ki vozi 180 vozi naprej in za njim pripelje nekdo, ki vozi 220.
Se mu umakne.
Potem ta vozi 220 in za njim pripelje "dinamik" s hitrostjo 250
.... itd...
.....Itd.....
Kdaj se potem to po tvojem neha?
Morda takrat, ko vsi nad cesto letijo, namesto da bi po cesti peljali?

A misliš, da znaš samo ti divjat in na pedal za gas tiščat?
To lahko dela vsak tepec.

Pri 130 se prehitevanje neha. Konec.
Sledi logična razlaga, da umikanje ni več potrebno. Ker nikogar ni.