bedaki na cesti

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Med preventivno nacionalno akcijo za večjo varnost kolesarjev, ki bo potekala vse do 28. maja, so policisti Policijske postaje Maribor II v sredo okoli 19. ure na Ljubljanski ulici v Mariboru ustavili 41-letnega kolesarja z območja Maribora, ker se je s kolesom peljal po napačni strani kolesarske steze.

V postopku so ga preizkusili z indikatorjem alkohola, ki je po pravilni uporabi pokazal, da je imel kolesar v organizmu 1,14 mg/l alkohola. Na kraju so mu izrekli globo v znesku 1240 evrov, so še sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Kaj naj rečem? Bravo? Red mora bit!

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Na prehitevalnem pasu smeš vozit samo kadar prehitevaš.
130km/h NI najvišja dovoljena hitrost na avtocesti.

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.575
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Mislim, pa kaj se ukvarjate s takimi kot je stardec. Imas tam spodej desno tak lusten gumbek ignore uporabnika in svet je takoj lepsi
smile-1.gif

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
KSZ

Po eni strani čisto razumem stardeca.
Ko vstopiš v našo državo so takoj za mejo točno določene hitrosti. Za naselje, izven naselja, AC in avtomobilska cesta.
Tam piše 130. Tako piše tudi v zakonu. Najvišja dovoljena hitrost. To je 130. Fertik. Pika.

Če bi ljudje imeli avto za prevoz iz A v B in bi bili roboti, bi načeloma lahko obstajal samo en pas in bi se vključili na AC, ko bi bilo mogoče in s hitrostjo 130 oddrveli proti cilju.
Ampak ljudje so lahko utrujeni (vozi zmedeno in počasneje), lahko so d.ebili in objestneži (vozi 200+ in prehiteva po desni in odstavnem), lahko so pijani (vozi od 80-200km/h in lahko še vijuga ali celo kontra vozi), lahko je samo dobro kavsal in je vesel(pelje domov 150-160km/h) in še bi lahko našteval.

Zakon je določen, po drugi strani pa ceste omogočajo doseganje višje hitrosti - so odseki za take manevre in so tudi časovni intervali za take manevre. Zakaj se gradi ceste, če to omogočajo?

Pač človek je človek - ima čustva, dobre dneve, slabe dneve, ni robot, kjer vse to odpade.
In zaradi zgoraj opisanega nikoli ne bomo imeli enopasovnic, ker bi se na 23km oddaljen šiht peljali 4ure in 12min. Vse na tem svetu je narejeno za neko najbolj optimalno povprečje. Pač da zajameš noter in kulturne voznike in i.mbecile in da jih na koncu čimmanj na cesti umre.

Bolj kot višje hitrosti na AC me moti premala varnostna razdalja. Ampak pustimo zdaj to.

Hotel sem samo povedat, da stardec ima point, ampak v praksi to ni izvedljivo. Ker smo žal ali pa na srečo "samo" ljudje.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Kdo? Snemalec ali id10t v Miniju?
rolleyes-1.gif

Ker se nekak bojim, da je snemalec kršil kak zakon o varovanju osebnih podatkov.
crazy1.gif
Tip v miniju (ali baba). Me prav zanima, kaj bo, tole bom po službeni liniji spremljal ... Da vidim, ali Apolloti take res zahaklajo ali se samo ven vlečejo, "da preiskujejo".

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
...
Hotel sem samo povedat, da stardec ima point, ampak v praksi to ni izvedljivo. Ker smo žal ali pa na srečo "samo" ljudje.
seveda ima stardec point, saj je po zakonu najvišja hitrost 130 in če voziš tako hitro, bi moral biti najhitrejši na cesti. ampak poleg zakona obstaja še ena druga strvar, ki se ji reče bonton. po bontonu pa se spodobi, da se umakneš hitrejšemu vozilu, pa nima veze, koliko hitro vozi. in tu pač stardec pogrne. od človeka, ki gleda samo na svojo egoistično rit, ki ne sprejema drugačnega mišljenja, pač ne moreš pričakovati neke kulturnosti, sploh pa ne na cesti, kjer se vsak dan dogajajo neumnosti.
stardec je enkrat rekel, da dokler je na cesti samo en bedak, še gre, ko pa se najdeta dva na kupu, pa je hitro nesreča. glede na to, da se sam zaveda tega, res ne vem, zakaj se potem tudi sam špila bedaka po nepotrebnem

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Word! Pa taisti moment, ko po desni pades mimo stardeca, ta neha s spostovanjem in hupa, blenda, krili, itd.... Res, krasen clovek.
hysterical-1.gif

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
ksz

Ne vem, zakaj se toliko ukvarjate z zarukanci, kot je stardec, od katerega itak ni nobene koristi, le statistika za število prebivalcev RS ter posledično nepotrebno tlačenje Zemlje.

Ko na voznem pasu dohitim stardece, grem enostavno mimo njih, ker se itak že na daleč vidi, da nimajo namena prekinit kampiranja. Zakaj bi se sekiral zaradi budal... In če vozim 140 po števcu, očitno ni nič narobe, glede na to, da še nisem nikoli plačal kazni zaradi tovrstne vožnje, pa naredim letno cca. 20.000 km po AC.

In če kdo mene vpraša, so stardeci bistveno bolj nevarni šoferji od nas, ki med drugim za razliko od stardecov tudi vemo, kaj se dogaja v prometu tudi okrog nas, ne le pred nami. Pa čeprav se peljemo PO ŠTEVCU nekaj km/h nad številko, ki jo prikazuje prometni znak.

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.808
639
113
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Med preventivno nacionalno akcijo za večjo varnost kolesarjev, ki bo potekala vse do 28. maja, so policisti Policijske postaje Maribor II v sredo okoli 19. ure na Ljubljanski ulici v Mariboru ustavili 41-letnega kolesarja z območja Maribora, ker se je s kolesom peljal po napačni strani kolesarske steze.

V postopku so ga preizkusili z indikatorjem alkohola, ki je po pravilni uporabi pokazal, da je imel kolesar v organizmu 1,14 mg/l alkohola. Na kraju so mu izrekli globo v znesku 1240 evrov, so še sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Mater..tale je pa kr huda..

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik sass pravi:
seveda ima stardec point, saj je po zakonu najvišja hitrost 130 in če voziš tako hitro, bi moral biti najhitrejši na cesti. .....

[/QUOTE]
130 ni najvišja dovoljena hitrost na avtocesti. Zato stardec nima prav, če misli da je s 130 najhitrejši na cesti, in če misli da je takšna vožnja po prehitevalnem dovoljena tudi če ne prehiteva.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik bertoncl pravi:
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:

Mater..tale je pa kr huda..
Za primerjavo: pijani tuji voznik tovornjaka, ki je bil po celi avtocesti, je dobil 1200 eur kazni in prepoved vožnje za eno leto v Sloveniji, vsaj tako so včeraj pri poročilih povedali.

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
Čisto prav. Pol pa taka driska skoči na cesto in gre voznik v zapor.
Moral bi imeti motor in lepo na AC, pa bi bil rešen problem.
wink-1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Ej dečko, v kao mojem hipotetičnem primeru se moraš ti spokat na vozni pas tudi če nikogar ne ogrožaš. Bo šlo?
Lahko si pa še narišeš, ponovil sem ti to že najmanj 3x.
Ampak dečko dragi, v tvojem hipotetičnem primeru moraš ti vozit 130 pa, če tudi nikogar ne ogrožaš. Bo šlo?
Lahko si pa tudi narišeš, ponovil sem ti pa tud že najmanj 3x.

Hec je v tem, da vi divjaki samo od drugih pričakujete, da se bodo držali pravil in dolžnosti. Svojih dolžnosti o spoštovanju hitrostnih omejitev ne poznate čeprav je to iz varnostnega vidika najhujši prekršek.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
In če kdo mene vpraša, so stardeci bistveno bolj nevarni šoferji od nas,
Statistike dokazujejo drugače.
Po statistikah je mladina bolj nevarna skupina šoferjev od stardecov.
Tole vaše nabijanje dokazuje, da je to res.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Klinkerji te tudi že zapuščajo počasi, se mi zdi.
rolleyes-1.gif

Kot stardeci sem mislil vse idiote, ki mislijo, da so na cesti šerifi... Skratka, vse takšne pametnjakoviče kot si ti, pa ni pomembno, ali je star ali mlad.

jello

Guru
22. sep 2008
10.153
3.873
113
Saj v real lajfu verjetno vsi vozimo počasneje od sralca. Samo da za razliko od njega vemo kje nam je mesto. In da 130 km/h ni vstopnica za kampiranje kjer se nam zdi.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Klinkerji te tudi že zapuščajo počasi, se mi zdi.
rolleyes-1.gif

Kot stardeci sem mislil vse idiote, ki mislijo, da so na cesti šerifi... Skratka, vse takšne pametnjakoviče kot si ti, pa ni pomembno, ali je star ali mlad.
Aja. A tako si mislil. Ok.
Ampak res ne vem kaj si ti potem boljši. A ti pa ne špilaš šerifa, ker si jemlješ pravico, da ljudi iz prehitevalnega pasu na voznega podiš?
Ti praviš, da ni nihče poklican, da bi divjake krotil po cesti. Da je to posel policije praviš, bojda. Ok.
A divjaki ste pa poklicani šerifi, da ostale ljudi lahko podite iz prehitevalnega pasu?
A ti meniš, da ima divjake samo policija pravico opozarjat, tiste voznike, ki pa, po tvojem mnenju, ne gredo pravi čas na vozni pas, si pa ti dolžen sekirat?