bedaki na cesti

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Tudi bedakov na prehitevalcu NE MORE bit, ker je to protizakonito, pa jih to očitno ne moti, ker se jih kar nekaj najde.
Kaj naj sedaj naredimo?
Ali si ti tak bedak, da zakoni zate ne veljajo, za druge pa zahtevaš, da se jih držijo?
Ne bo držalo.
Zakon jasno pove, da je NAJVIŠJA dovoljena hitrost 130. Višje ni. In če ni višje hitrosti in če greš ti z najvišjo hitrostjo, nikogar ne oviraš, torej se nimaš komu umikat. Ker ga pač ni.
Simpelj ko pasulj.

Zakon omenja tudi druge pogoje, zaradi katerih si sploh lahko na prehitevalnem pasu ... in v bistvu se moras umaknit na vozni pas v vsakem primeru, ko je prost... pa ce vozis 90, 100, 130 ali celo 180km/h ... Prehitevalni pas je namrec namenjen PREHITEVANJU ...
bonk.gif
Drži.
Ampak, če ima nekdo namen še naprej prehitevat s hitrostjo 130 km/h, se med prehitevanjem ne rabi umikat divjaku, kateri bi rad prehiteval s hitrostjo 180km/h.
Divjak je tisti, ki mora počakat da bo tisti, ki pred njim vozi po pravilih, najprej prehitel po pravilih. Ker vožnja po pravilih ima prednost pred vožnjo s prekrškom.
Ne more in ne sme prekrškar komandirat nekoga, ki vozi po pravilih.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Tudi bedakov na prehitevalcu NE MORE bit, ker je to protizakonito, pa jih to očitno ne moti, ker se jih kar nekaj najde.
Kaj naj sedaj naredimo?
Ali si ti tak bedak, da zakoni zate ne veljajo, za druge pa zahtevaš, da se jih držijo?

Ampak isto gre v drugo smer, nekdo, ki vozi prehitro in zanj zakoni kao ne veljajajo, pričakuje, da se mu bo un umaknil, torej spoštoval zakone..

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Aja, še to, ko praviš da je prehitevalni pas namenjen prehitevanju...
Točno, prehitevanju je namenjen. Ampak namenjen je prehitevanju po pravilih in omejitvah.
Prehitevalni pas ni namenjen divjanju.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Drži.
Ampak, če ima nekdo namen še naprej prehitevat s hitrostjo 130 km/h, se med prehitevanjem ne rabi umikat divjaku, kateri bi rad prehiteval s hitrostjo 180km/h.
Divjak je tisti, ki mora počakat da bo tisti, ki pred njim vozi po pravilih, najprej prehitel po pravilih. Ker vožnja po pravilih ima prednost pred vožnjo s prekrškom.
Ne more in ne sme prekrškar komandirat nekoga, ki vozi po pravilih.

Sedaj pa se enkrat pojdi prebrat mtl-jev post, katerega si komentiral in celo citiral, da se ni treba nikomur umikati, ce vozis 130 km/h ... Tam je bilo namrec omenjeno, da ce je vozni pas zjeban, da pac vozis po prehitevalnem... in se umaknes le, ce kdo pride od zadaj ... potem pa gres spet nazaj na prehitevalnega ...
bonk.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Seveda, se strinjam.
V praksi pa bi spremljanje prometa in samo malo razmišljanja ter empatije do drugih, rešilo vse.
Ampak tega, vase prepričani egoistični bedaki (pa naj kampirajo na prehitevalcu ali pa "norijo" po AC s 150km/h) žal običajno niso sposobni.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Seveda, se strinjam.
V praksi pa bi spremljanje prometa in samo malo razmišljanja ter empatije do drugih, rešilo vse.
Ampak, tega vase prepričani egoistični bedaki (pa naj kampirajo na prehitevalcu ali pa "norijo" po AC s 150km/h) žal običajno niso sposobni.

467716-post_slo.gif

In stardec je tocno tak primerek ... Briga ga za svet okoli njega, ce je preprican, da on ne krsi cestno prometnih predspisov in zakonov ...
grims-1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Seveda, se strinjam.
Ampak, tega vase prepričani egoistični bedaki (pa naj kampirajo na prehitevalcu ali pa "norijo" po AC s 150km/h) žal običajno niso sposobni.

467716-post_slo.gif

In stardec je tocno tak primerek ... Briga ga za svet okoli njega, ce je preprican, da on ne krsi cestno prometnih predspisov in zakonov ...
grims-1.gif
Ne, ravno obratno. Ti si tak, ki te briga za ves svet okoli sebe. Ker misliš, da ti lahko voziš po svoje.
Jaz, ki vozim po predpisih, spoštujem ljudi okoli sebe.
Zakaj nisi ti na izpitni vožnji komisiji rekel, da boš ti na izpitni vožnji vozil po svoje in tako, kot se tebi zdi prav, ne tako kot velevajo pravila?

buce

Pripravnik
23. jan 2014
562
20
18
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Recimo moje mišljenje (pa me na prehitevalcu praktično ni). Tudi, če je cesta razrita, nimaš kaj delat tam, če je nekdo zadaj hitrejši. Ni panike, da voziš po prehitevalcu (po mojem mišljenju, čeprav je to v nasprotju z zakonom), če nikogar ne oviraš zadaj. Ko pa je nekdo hitrejši, se pravočasno spokaj na voznega in potem za njim spet na prehitevalca, če je to taka nuja.

jaz se umikam takoj ko vidim za sabo hitrejši avto. jaz recimo ne obtožujem nekoga ki hoče po AC peljati 180+. Pač, zato obstajajo institucije v državi, ki urejajo ta področje. Kako ga urejajo je druga zgodba in ni predmet te debate. Sam recimo sem moral enkrat peljat 200+. Pač rešilci za domače živali ne obstajajo. Žal. Takrat sem prevzel vso tveganje nase.

Vidim pa, da sem odprl eno lepo temo za prerekanje, kar pa ni bil moj namen. Moj namen je bil izključno ta, da povem zakaj nekdo (vsaj jaz) občasno uporabi prehitevalni pas tudi če je vozni prazen.

Zaradi lastne varnosti pa raje uporabljam vozni kakor pa prehitevalni pas - kamikaze ki vozijo v napačno smer so po "pravilu" vedno na prehitevalcu.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Kaj naj sedaj naredimo?
Ne bo držalo. Če gre kdo 130/h po prehitevalnem, ta ni bedak. Bedak je tisti, ki gre več kot 130.
Zakon jasno pove, da je NAJVIŠJA dovoljena hitrost 130. Višje ni. In če ni višje hitrosti in če greš ti z najvišjo hitrostjo, nikogar ne oviraš, torej se nimaš komu umikat. Ker ga pač ni.
Simpelj ko pasulj.
Zvcp člen 26, točka 2 (globa 40 eur):
Na smernem vozišču iz prejšnjega odstavka mora voznik voziti po desnem prometnem pasu. Če ima smerno vozišče tri prometne pasove, je dovoljena vožnja po desnih dveh prometnih pasovih, levi pa je namenjen prehitevanju.

Tudi "kamperjev" na prehitevalcu baje ni. Mi lahko poveš, kaj delaš na prehitevalcu s 130km/h, če ti zakon jasno zapoveduje, da se spokaj dol, ČE NE PREHITEVAŠ? In ne, ne prehitevaš, če je en avto kilometer naprej.
grin1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Ne, ravno obratno. Ti si tak, ki te briga za ves svet okoli sebe. Ker misliš, da ti lahko voziš po svoje.
Jaz, ki vozim po predpisih, spoštujem ljudi okoli sebe.
Zakaj nisi ti na izpitni vožnji komisiji rekel, da boš ti na izpitni vožnji vozil po svoje in tako, kot se tebi zdi prav, ne tako kot velevajo pravila?

Kako pa ves, da tega nisem rekel? Si bil zraven?
bonk.gif

Nisem jaz tisti, ki je napisal, kako vozim... ampas si ti tisti, ki je napisal, kako vozis... da ce se vozis na prehitevalnem pasu 130 km/h ali manj, se ti ni potrebno nikomur umikati... obenem pa tudi sam krsis prometne predpise, ko vozis na prehitevalnem pasu, tudi ce je vozni pas prazen ... ker to, da je vozni pas zjeban, kot je nekdo napisal, ni opravicilo, da lahko krsis predpise ...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Kaj naj sedaj naredimo?
Ne bo držalo. Če gre kdo 130/h po prehitevalnem, ta ni bedak. Bedak je tisti, ki gre več kot 130.
Simpelj ko pasulj.
Na smernem vozišču iz prejšnjega odstavka mora voznik voziti po desnem prometnem pasu. Če ima smerno vozišče tri prometne pasove, je dovoljena vožnja po desnih dveh prometnih pasovih, levi pa je namenjen prehitevanju.

Tudi "kamperjev" na prehitevalcu baje ni. Mi lahko poveš, kaj delaš na prehitevalcu s 130km/h, če ti zakon jasno zapoveduje, da se spokaj dol, ČE NE PREHITEVAŠ? In ne, ne prehitevaš, če je en avto kilometer naprej.
grin1.gif
Lahko ti povem.
Na prehitevalcu tisti, ki vozi s 130 dela točno to, kar si rekel, da delaš tudi ti. Torej se izogiba voznemu pasu, ki praviš, daj je ves zjeban.
Ampak temu zjebanemu voznemu pasu se lahko izogibaš izključno in zgolj samo z dovoljeno hitrostjo. Torej 130. Z višjo se ne smeš.
Torej, ti ki bi rad vozil hitreje in bi rad kršil omejitev, imaš da čutiš i čekaš. Ker če že, tisti pred tabo krši en sam predpis. Ti kršiš dva.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Lahko ti povem.
Na prehitevalcu tisti, ki vozi s 130 dela točno to, kar si rekel, da delaš tudi ti. Torej se izogiba voznemu pasu, ki praviš, daj je ves zjeban.
Ampak temu zjebanemu voznemu pasu se lahko izogibaš izključno in zgolj samo z dovoljeno hitrostjo. Torej 130. Z višjo se ne smeš.
Torej, ti ki bi rad vozil hitreje in bi rad kršil omejitev, imaš da čutiš i čekaš. Ker če že, tisti pred tabo krši en sam predpis. Ti kršiš dva.
A si ti danes kaj pil, pa mešaš kaj je kdo napisal
grin1.gif
?
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Recimo moje mišljenje (pa me na prehitevalcu praktično ni). Tudi, če je cesta razrita, nimaš kaj delat tam, če je nekdo zadaj hitrejši. Ni panike, da voziš po prehitevalcu (po mojem mišljenju, čeprav je to v nasprotju z zakonom), če nikogar ne oviraš zadaj. Ko pa je nekdo hitrejši, se pravočasno spokaj na voznega in potem za njim spet na prehitevalca, če je to taka nuja.

Tukaj imaš še enega debila, ki dejansko celo vozi po zakonu, pa to še ne pomeni, da ni [cenzura]:
Zaradi njega sem moral iz pasu za počasna vozila na prehitevalni pas in potem nazaj. Ker on pač ne pozna pasu za počasna vozila.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Potem to pomeni, da nimaš vozniškega dovoljenja.
Boš rekel, da ti zdaj po cesti divjaš preko omejitev in še brez vozniške za povrh?

Sicer pa ,tako je. Če voziš z najvišjo dovoljeno hitrostjo, se ti ni potrebno nikomur umikat. Potrebno ni, je pa bolj zdravo, ker z neumnim divjakom se ni zdravo kosat.
Ker po tvoji divjaški logiki, bi se v primeru, da je prehitevalni pas že poln, na voznem pa se tudi že nekdo vozi z maksimalno dovoljeno hitrostjo 130km/h moral potem tisti, ki po voznem pasu vozi 130km/h, spet umaknit tistemu divjaku, ki jo za njim po voznem pasu prižge s še višjo hitrostjo. Kam naj se pa potem tak umakne? A na odstavni pas?
Ti pač hočeš, da bi se divjakom in prekrškarjem vsi umikali.
Kdor vozi z maksimalno hitrostjo, enostavno ne more bit v prekršku. Ne more. Ni logike.
Razen če se ne umakne vozilom ki so na nujni vožnji. Ampak tvoje objestno divjanje se ne smatra kot nujna vožnja.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Kdor vozi z maksimalno hitrostjo, enostavno ne more bit v prekršku. Ne more. Ni logike.
Bom sebe citiral
grin1.gif
, kaj je tebi logično, je popolnoma nepomembno, zakon je jasen:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Iiiiiiiiiiiiin stardec spet trolla na polno
aplauz.gif
To ni nobeno trollanje. To je učenje spoštovanja prometnih predpisov.
Se strinjaš?
Prometne predpise je pač treba spoštovat. Ker to je najbolj varno.
Kadar vsak po svoje in po svoji logiki vozi, potem poka. Ker vsak ima svojo verzijo, kako bi on vozil. Kolikor šoferjev, toliko verzij. Ne gre to tako.
Na cesti pač obstajajo MAKSIMALNO dovoljene hitrosti. In v okviru teh DOVOLJENIH hitrosti se je treba ravnat. Tle pa eni poznajo samo pravilo o umikanju, pravila o hitrosti pa ne poznajo.
Jok miško, ne bo šlo. Najprej dovoljena brzina, potem pa ostalo.
Ker drugače bo drug po drugemu vozil.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Potem to pomeni, da nimaš vozniškega dovoljenja.
Boš rekel, da ti zdaj po cesti divjaš preko omejitev in še brez vozniške za povrh?

Ti kar sklepas na podlagi nekih blodenj v svoji glavi .... Ti nisi nikjer napisal, da nisi [cenzura]... Po tem lahko sklepamo, da si, ker tega nisi napisal
bonk.gif

Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Sicer pa ,tako je. Če voziš z najvišjo dovoljeno hitrostjo, se ti ni potrebno nikomur umikat. Potrebno ni, je pa bolj zdravo, ker z neumnim divjakom se ni zdravo kosat.
Ker po tvoji divjaški logiki, bi se v primeru, da je prehitevalni pas že poln, na voznem pa se tudi že nekdo vozi z maksimalno dovoljeno hitrostjo 130km/h moral potem tisti, ki po voznem pasu vozi 130km/h, spet umaknit tistemu divjaku, ki jo za njim po voznem pasu prižge s še višjo hitrostjo. Kam naj se pa potem tak umakne? A na odstavni pas?

Celotna debata sloni na dejstvu, da je vozni pas prazen... stardec pa lepo vzame pravico v svoje roke in na prehitevalnem pasu kampira z hitrsostjo, ki je nizja od 130 km/h ... in se ne umakne nikomur ... NIKOMUR ...

Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Razen če se ne umakne vozilom ki so na nujni vožnji. Ampak tvoje objestno divjanje se ne smatra kot nujna vožnja.
Tole je spet nek umotvor... Nevem... ali se torej sedaj pa nanasa na tematiko ali ne... Ker ocitno enkrat je tako, drugic drugace... Po tvoji logiki, nekdo ki vozi maksimalno hitrostjo enostavno ne more biti v preksrsku, ne more... ni logike ... Cetudi vozi po odstavnem pasu... ali pa celo po nasprotnem voznem pasu
hysterical-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Iiiiiiiiiiiiin stardec spet trolla na polno
aplauz.gif
To ni nobeno trollanje. To je učenje spoštovanja prometnih predpisov.
Se strinjaš?
Prometne predpise je pač treba spoštovat. Ker to je najbolj varno.
Kadar vsak po svoje in po svoji logiki vozi, potem poka. Ker vsak ima svojo verzijo, kako bi on vozil. Kolikor šoferjev, toliko verzij. Ne gre to tako.
Na cesti pač obstajajo MAKSIMALNO dovoljene hitrosti. In v okviru teh DOVOLJENIH hitrosti se je treba ravnat. Tle pa eni poznajo samo pravilo o umikanju, pravila o hitrosti pa ne poznajo.
Jok miško, ne bo šlo. Najprej dovoljena brzina, potem pa ostalo.
Tole si preberi ene 3x, pa boš videl, kaj si napisal... Si pa s tem dokazal, da si tipičen egoističen zaplankan Balkanc.
nahrung002.gif
Ki btw. še NAMERNO krši zakon.
giphy.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.153
3.873
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Če voziš z najvišjo dovoljeno hitrostjo, se ti ni potrebno nikomur umikat.

Daj, naredi vsem uslugo in si tale citat nalimaj na zadnjo šajbo. Pa še na čelo in rit, da nebo kakšnega dvoma. Pa avstrijske tablice natakni (iz poljubno zarukane koroške vukojebine).