bedaki na cesti

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
jest: no dej ne pametuj.

Hahahahaha... kdo to pravi...
hysterical-1.gif

P.S.: Pa po skoraj 14.000 sporocilih bi se ze lahko naucil pravemu odgovoriti ...
smile-1.gif
...

bedaki_na_cesti-20170530-082552.jpg

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Jaz ne bi dolgo razmišljal, enostavno bi idiota prehitel po desni. Morda bi tudi sam izpadel [cenzura], verjamem pa, da bi mi kolona zadaj sledila.
grin1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik afroC pravi:
Jaz ne bi dolgo razmišljal, enostavno bi idiota prehitel po desni. Morda bi tudi sam izpadel [cenzura], verjamem pa, da bi mi kolona zadaj sledila.
grin1.gif

Po odstavnem pasu? To pa je verjetno se bolj kretenski manever
smile-1.gif
Ne to je logicen manever. Ne morem verjet da se taka drama dela iz tega. Pac ga obvozis po desni. Ko si mimo pozabis nanj. Sej na odstavnem pasu ni protioklepnih min da bi vam avto razneslo ce gres po njem.

buce

Pripravnik
23. jan 2014
562
20
18
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ne to je logicen manever. Ne morem verjet da se taka drama dela iz tega. Pac ga obvozis po desni. Ko si mimo pozabis nanj. Sej na odstavnem pasu ni protioklepnih min da bi vam avto razneslo ce gres po njem.

Se upam it stavit da bi potem ta bu(h)tel, ko bi videl, da ga prehitevaš po desni, sam stopil na gas, sam za to, da ti nebi potem mogel iti nazaj na voznega... že doživel.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
No na ta nacin bi pa celi koloni zadaj pomagal ker bi ga do zozitve pognal. Bi te pa en zadaj pol not spustu.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik buce pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Se upam it stavit da bi potem ta bu(h)tel, ko bi videl, da ga prehitevaš po desni, sam stopil na gas, sam za to, da ti nebi potem mogel iti nazaj na voznega... že doživel.
Ja, bi znalo bit kaj takega.
Razen, če ga presenetiš
evil.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Ce bi policisti tudi v realnem zivljenju bili taki, bi bilo vse skupaj lazje... Kolega je imel tako situacijo, ker se je z motorjem vkljuceval na AC pred sentviskim predorom... vozni pas je bil prazen, na prehitevalnem pa se je cjazila kolona... tako da je potegnil in bil hitrejsi od kolone na prehitevalnem pasu... Imel je smolo, da je to videl tudi policist v Mondeu s Provido in je prizgal lucke in se zapodil za njim ter mu ocital prekrsek prehitevanja po desni ... Ampak je imel ocitno slab dan... bil je sam... Provida ni snemala... tako da je bilo samo opozorilo ... in policit si je nekaj zabelezil v belezko... Kolega si je za vsak slucaj zapomnil ime in registrsko stevilko... ampak ni potem nikoli nic prislo ...
smile-1.gif

Zal je tako, da dandanes zaradi logicnega manevra ponavadi nasanka tisti, ki je naredil kao prekrsek, ki je nastal kot posledica preksrka nekoga tretjega ... cetudi z manevrom ni nikogar ogrozal ter pripomogel k vecji pretocnosti ...

Jaz sem tudi zadnjic nekaj casa vozil za enim Avstrijcem... in ker se ni hotel umakniti iz prehitevalnega pasu, ceprav je bil vozni ze nekaj casa prazen, sem sel jaz nazaj na voznega ... in pocasi nadaljeval voznjo po omejitvi... in ko sem bil vstric s tem avstrijcem, sem ga pogledal... in sele potem mu je ocitno kapnilo, da bi bilo dobro, da se spoka iz prehitevalnega pasu ... in se za mano umaknil na vozni pas ... dostikrat zadnje case vidim da avstrijci kampirajo na prehitevalnem pasu... vcasih se celo umaknejo na vozni pas... a takoj, ko sem mimo spet nazaj na prehitevalnega... ceprav je vozni prazen
smile-1.gif
... Jaz se vedno vrnem po prehitevanju nazaj na vozni pas, ce je prost ...

buce

Pripravnik
23. jan 2014
562
20
18
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Ja, bi znalo bit kaj takega.
Razen, če ga presenetiš
evil.gif

Res je, in sem tudi ga presenetil...pač mu škatla ni omogočala dobrih pospeškov. ampak tle se ni ustavil. mi je potem direkt za ritjo vozil, blendal in hupal
bonk.gif

buce

Pripravnik
23. jan 2014
562
20
18
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
... dostikrat zadnje case vidim da avstrijci kampirajo na prehitevalnem pasu... vcasih se celo umaknejo na vozni pas... a takoj, ko sem mimo spet nazaj na prehitevalnega... ceprav je vozni prazen
smile-1.gif
... Jaz se vedno vrnem po prehitevanju nazaj na vozni pas, ce je prost ...

problem voznega pasu je ta, da so dostikrat "razriti" zaradi kamionov. Recimo predor golovec - dokler niso preplastili vozni pas, je bila vožnja po njem totalen obup. Si imel občutek da voziš po tramovih, ne po cesti. Tudi iz smeri Vrhnika - Ljubljana je vozni pas ponekod bil "udrt" in si skakal z avtom kot opica. Včasih je bila AC še hujša kot je danes - celi koloteki so bili na voznem pasu tako, da ti je avto premikalo iz enega na drug kolotek... zdej tega naj nebi bilo več...toliko. Marsikje pa vseeno raje nabašem na 140 kmh (meja radarjev) in na prehitevalca kakor pa da se =bem z udrtinami na voznem pasu. žal.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Recimo moje mišljenje (pa me na prehitevalcu praktično ni). Tudi, če je cesta razrita, nimaš kaj delat tam, če je nekdo zadaj hitrejši. Ni panike, da voziš po prehitevalcu (po mojem mišljenju, čeprav je to v nasprotju z zakonom), če nikogar ne oviraš zadaj. Ko pa je nekdo hitrejši, se pravočasno spokaj na voznega in potem za njim spet na prehitevalca, če je to taka nuja.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Recimo moje mišljenje (pa me na prehitevalcu praktično ni). Tudi, če je cesta razrita, nimaš kaj delat tam, če je nekdo zadaj hitrejši. Ni panike, da voziš po prehitevalcu (po mojem mišljenju, čeprav je to v nasprotju z zakonom), če nikogar ne oviraš zadaj. Ko pa je nekdo hitrejši, se pravočasno spokaj na voznega in potem za njim spet na prehitevalca, če je to taka nuja.
Če na prehitevalnem pasu pelješ 130km/h se ti ni treba nikomur odmikat, ker hitrejšega avta ni. Ne more bit, ker je 130 MAKSIMALNA dovoljena hitrost. Hitrejše ni. Torej se nimaš komu odmikat. Ker ga ni. Se pravi, nikogar ne oviraš.
Če pa pelješ manj kot 130 potem se pa moraš.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Tudi bedakov na prehitevalcu NE MORE bit, ker je to protizakonito, pa jih to očitno ne moti, ker se jih kar nekaj najde.
Kaj naj sedaj naredimo?
Ali si ti tak bedak, da zakoni zate ne veljajo, za druge pa zahtevaš, da se jih držijo?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Tudi bedakov na prehitevalcu NE MORE bit, ker je to protizakonito, pa jih to očitno ne moti, ker se jih kar nekaj najde.
Kaj naj sedaj naredimo?
Ali si ti tak bedak, da zakoni zate ne veljajo, za druge pa zahtevaš, da se jih držijo?
Ne bo držalo. Če gre kdo 130/h po prehitevalnem, ta ni bedak. Bedak je tisti, ki gre več kot 130.
Zakon jasno pove, da je NAJVIŠJA dovoljena hitrost 130. Višje ni. In če ni višje hitrosti in če greš ti z najvišjo hitrostjo, nikogar ne oviraš, torej se nimaš komu umikat. Ker ga pač ni.
Simpelj ko pasulj.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Kaj naj sedaj naredimo?
Ne bo držalo.
Zakon jasno pove, da je NAJVIŠJA dovoljena hitrost 130. Višje ni. In če ni višje hitrosti in če greš ti z najvišjo hitrostjo, nikogar ne oviraš, torej se nimaš komu umikat. Ker ga pač ni.
Simpelj ko pasulj.

Zakon omenja tudi druge pogoje, zaradi katerih si sploh lahko na prehitevalnem pasu ... in v bistvu se moras umaknit na vozni pas v vsakem primeru, ko je prost... pa ce vozis 90, 100, 130 ali celo 180km/h ... Prehitevalni pas je namrec namenjen PREHITEVANJU ...
bonk.gif

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Kaj naj sedaj naredimo?
Ne bo držalo. Če gre kdo 130/h po prehitevalnem, ta ni bedak. Bedak je tisti, ki gre več kot 130.
Simpelj ko pasulj.

A kaj boli če si tako zabit? Najbrž ne?