bedaki na cesti

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
Na MONu so temo kar zaklenil.
Vsi so zapičili v nujno vožnjo resevalca.
Kot je že Apollo(al kdo) napisal.
Rešilec tam nima pomena. Do nesreče bi prišlo tudi če bi bil tam avto, tovornjak.....
A je križišče Kajuhova Zaloška pokrito s kamero?

Nazadnje urejeno:

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik jekleni pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Z avtom se pa tam bp 90 peljes in ni neke nevarnosti (locena smerna vozisca, plocnik par metrov od vozisca, itd)
Izkaže se, da nevarnost je. Ločena smerna vozišča na avtocesti so druge vrste kot na zaloški, ljudje ne zavijajo množično levo.
Tudi jas mislim, da pri 90 ni neke nevarnosti, ampak tale mulc ni pripeljel samo 90.
Tam, kjer zavijajo levo bi lahko naredili semafor za zavijanje levo (pas je pa že), pa bi bilo bolj varno. Da nebi imeli za naravnost in za levo oboji zeleno.
Ampak bodo namesto tega prej znižali dovoljeno hitrost in postavili radarje, in kasirali tistim, ki peljejo povsem varnih 60-70. se bolj splača.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Včeraj so se rešilcu na nujni vožnji na avtocesti kar na rit nalimali in se šli vlakeca. Prvi je vozil manj kot 20 metrov za njim. Rešilec se je celo v hrib umaknil na sredinski pas, ker so mu očitno šli na živce. Vendar prehiteli ga niso.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Citat:
Uporabnik laibach123 pravi:
Posneto istega dne kot se je zgodila nesreča na Zaloški. Na posnetku je ura za 1h nazaj.

youtube

no vidiš budalo, in potem se čudijo?

rešilcev se pa prepozno sliši, zakaj imajo tako potihom? kako je to drugje po evropi?

še malo nabijaš muziko v avtu, na kolesu nujno jebeni mp3 ali telefon in muzika....res je težko zdržat pol ure brez jebene muzike naglas ali jo vsaj omejiti na normalno posluišanje.

http://www.24ur.com/novice/slo...ovno-pomoc.html

Pepe: je to kaj čudnega? Kdo jim pa kaj lahko naredi? Povej, kdo jim lahko kaj stori? Bojazni pred kaznovanostjo preprosto ni. Vzgoje ni oziroma je očigledno bila preslaba v otroštvu in mladosti. Rešitev: sistemsko več kamer, več prisotnosti Polcije in progresivne kazni.
Ljudje so si ulice vzeli za svoj poligon, kjer se igrajo z življenji.

Nazadnje urejeno:

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Isto kot zakaj tako hitre avte, pa vseeno treba malo upoštevat cpp. Dajmo vsi naglas do daske pa ko jebe rešilce in gasilce, jih ne rabimo slišat :D

13. jul 2011
2.677
626
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
In kaj bodo kamere rešile?
Kamere so po lj križiščih že desetletja.
Res da ne v vsakem, ampak tudi v tistih pokritih z vec kamerami se dogajajo nesreče s smrtnim.izzidom.

Če bi ljudje upošteval.znake da je radar ob cesti, potem ne bo plačevali kazni. Pa še kar letimo na radarje.

Če bodo kamere oprale krivde samo enega voznika, ki je "spregledal" divjaka na motorju in mu zaprl pot, potem je to že zmaga.
Vsi mi bi morali biti zainteresirani, da se taka "spregledanja" raziščejo v nulo, ker se nam vsem lahko kaj takega zgodi. Se prepričaš, ali lahko zaviješ, vidiš da lahko, začneš zavijati, potem pa prileti kamikaza na motorju, ki je bil, v trenutku, ko si videl da je cesta prazna, še 100 ali več metrov stran.

jello

Guru
22. sep 2008
10.160
3.883
113
Pri projektilih gre vedno tako. Ko voznik pogleda ni nikogar, ko spelje je pa bum. Spomladi je vedno nekaj takih krešev, celo zimo se nabira in potem je prvi topli vikend potrebno vse nabrano sprostit. Ni vprašanje ali bo, ampak samo kdaj in kje. Vsak projektil prej ali slej najde svojega "zavijalca levo".

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
Zaradi.mene lahko vse pokrijejo s kamero. Tudi sam imam dash kamero.
Zadnje čase si se tracker vklopom na telefonu, naslednja kamera bo imela to integrirano.
In ja se vedno krsim predpise.
Če jih kdo ne, naj prvi vrže kamen.
Bo to Jado?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
20 let izpit, 2x plačal prvo leto (pred koncem naselja sem prehitro pospešil iz 50 na 60+), 3-4 kontrole, potem nič....zaradi mene so lahko kontrole 24/7.
Kamen se lahko vrže.

brlo slotech:

Ne vem koliko je za verjeti, pa vseeno.
Vse informacije sem slišal od njegovega znanca, ki je bil tudi motorist.
Poznal ga je kot osebo, ki je rada pretiravala in pogosto norela skozi mesto. To vsekakor ni bilo prvič, da je to počel torej. So mu večkrat rekli, da naj se umiri. Tokrat se ni moral več nasmehniti nazaj. Najbolj mu je žal seveda tiste punce, ki je bila z njim.
Pravi, da se vsako leto zgodi nekaj takega, saj po dolgi zimi komaj čakaš da se usedeš nazaj gor. Za tako neprevidnost ni kriv ne rešilec, ne motor, ne pesek na cesti, ampak človek sam.

Čelada naj bi se raztreščila pri 150 km/h. On naj bi imel hitrost zagotovo višjo hitrost, potem zaviral nekaj metrov pred rešilcem, ga je seveda spodneslo in ostalo že vemo.

Nazadnje urejeno:

Sine370

Pripravnik
27. jun 2015
816
0
16
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Na MONu so temo kar zaklenil.
Vsi so zapičili v nujno vožnjo resevalca.
Kot je že Apollo(al kdo) napisal.
Rešilec tam nima pomena. Do nesreče bi prišlo tudi če bi bil tam avto, tovornjak.....
A je križišče Kajuhova Zaloška pokrito s kamero?
In ti si našel MON kot referenco??
shocked-1.gif

casio

Fizikalc
19. nov 2014
531
26
28
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
20 let izpit, 2x plačal prvo leto (pred koncem naselja sem prehitro pospešil iz 50 na 60+), 3-4 kontrole, potem nič....zaradi mene so lahko kontrole 24/7.
Kamen se lahko vrže.

brlo slotech:

Ne vem koliko je za verjeti, pa vseeno.
Vse informacije sem slišal od njegovega znanca, ki je bil tudi motorist.
Poznal ga je kot osebo, ki je rada pretiravala in pogosto norela skozi mesto. To vsekakor ni bilo prvič, da je to počel torej. So mu večkrat rekli, da naj se umiri. Tokrat se ni moral več nasmehniti nazaj. Najbolj mu je žal seveda tiste punce, ki je bila z njim.
Pravi, da se vsako leto zgodi nekaj takega, saj po dolgi zimi komaj čakaš da se usedeš nazaj gor. Za tako neprevidnost ni kriv ne rešilec, ne motor, ne pesek na cesti, ampak človek sam.

Čelada naj bi se raztreščila pri 150 km/h. On naj bi imel hitrost zagotovo višjo hitrost, potem zaviral nekaj metrov pred rešilcem, ga je seveda spodneslo in ostalo že vemo.

Naravna selekcija torej zanj, če je vse to res. Punce je pa res škoda ja

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Evo sedaj se pritožujejo, kolk je blo predvčerajšnjim firbcev, prejšnji teden so se pa pritoževali, da nista še dva avtobusa ustavila, (da bi potniki firbcali) in sta peljala naprej. Nikoli ni prav.
Potem pa so se uglavnem ukvarjali s fakičem, ki ga je nekdo pokazal in se zgražali, o tem, zakaj je šofer zavil na nasprotni pas, (in povzročil nesrečo s smrtnim izidom) pa niti besede.

Pomoje je prav, da pridejo ljudje firbcat,še posebej pa je prav, da so prišli še motoristovi kolegi. To bolj prispeva k prometni vatnosti, kot pa nevemkakšne kazni po storjenem prekršku ali nesreči - če je od koga pokasirat, ali pa radarji..

sass

Guru
1. sep 2007
5.213
851
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
...
tako je. nima veze, ali čelada prileti v betonski zid ali plehnato stranico avtomobila, nima veze ali je plastika od čelade že stara, važna je samo hitrost..

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Kamen se lahko vrže..
Jaz 19 let pa pol izpit, brez kazni brez da bi me kdaj policisti zaustavili...

Škoda je vsakega življenja...

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Hudo za družini in tudi obema v rešilcu, kaj povedat? Osebno mislim da vsak za sebe ve kaj dela na cesti fant se je verjetno kot že tudi prej-vaše izjave-hotel pred punco pohvalit s tem kaj zmore bil je to napačen trenutek in odločitev ki je povzročila smrt dveh mladih ostalim pa pustila živlensko travmo.
Takih očitno prehitrih in drznih ki izzivajo usodo imamo kar precej na naših pomurskih cestah in nobena taka ali podobna nesreča jih ne izuči, divjajo in rohnijo kot bi bili na dirkah, morda zadnjih..

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Rambo013 pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Kamen se lahko vrže..
Jaz 19 let pa pol izpit, brez kazni brez da bi me kdaj policisti zaustavili...

Škoda je vsakega življenja...

A vozi te pa mami okrog?
Mene so v eni noči 3x ustavili. Je pa res da je tega že skoraj 20 let. Sedaj ponoči nisem več toliko ja cesti.
Nazadnje so me ustavili pred kakšnimi 3 leti s "kalasnikom"
shocked-1.gif

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
To križišče je res ogromno, tko da tudi če te kdo izsili je dosta časa in razdalje da se ustaviš. Seveda če voziš po omejitvah. On je pa po vsej verjetnosti pospeševal na polno, kar avtomatično pomeni, da se proti taki sili lahko boriš samo s sklanjanjem naprej. Čim se skloniš naprej si toliko manj viden med avtomobili. Sploh če sta se v tistem trenutku znašla med kombijem, kamionom, enoprostorcem... Mimogrede ga spregledaš...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik casio pravi:
Naravna selekcija torej zanj, če je vse to res. Punce je pa res škoda ja
Žal je selekcija za oba, kdo pa prisede k kretenu na motor?