Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Tudi jaz imam tvoj podatek v glavi . Me zanima od kdaj je 25 jurjev. Bo koliko privlekel ta vir. Prav tako še čakam vir o sodni praksi o uspešni civilni tožbi zoper povzročitelja. Meni je bilo razloženo da je to No Go.Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik koliko pravi:. Tu zavarovalnica takoj krije škodo ampak škodo zaradi vožnje pod vplivom alkohola na koncu vse zaračuna povzročitelju..
Na žalost si tu ali narobe slišal ali pa je odvetnik narobe povedal. Na žalost obstaja zgornja meja regresiranja, mislim, da okoli 12 tisoč evrov.
Zdaj se bo pa spet začelo, ali je omejitev regresiranja OK ali ne ...
Kot sem seznanjen, se ta znesek ni spreminjal in še vedno ostaja na 12.000€ (neka povprečna letna plača)
Ne velja pa:
če je povzročitelj namerno povzročil nesrečo/škodo (namerno dejanje)
(spomnimo se primera Maček, ko so prišle ven govorice, da je šel za stavo vozit po nasprotnem pasu AC)
če zapustiš/pobegneš iz kraja nesreče, ne da bi pomagal ali izmenjal podatke z oškodovancem,
tukaj se marsikdo zaj*ebe, ko zadene nekoga na parkirišču, pa odpelje, brez da bi dal podatke oz. prijavil na policiji zadevo...
Potem dobi kazen od policije 500€ in še zavarovalnica ga regresira za celo škodo, ki je bila povzročena... Pol so pa šoki pa jok...