bedaki na cesti

nacek

Guru
13. okt 2012
2.939
576
113
Citat:
Uporabnik darko11 pravi:
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Nov bedak na cesti: V prometni nesreči umrl pet mesečni dojenček v vozilu povzročitelja Zdaj pa živi s tem.... Bedak jedan
frown-1.gif

Pravična je Njegova sodba. Če se že policiji jebe in so vsi z£atni momci, ki morijo ljudi na cestah, neprištevni.
Karma.

Tudi to je Slovenija.

Med oživljanjem dojenčka mu je kazal sredinec
Avtor zapisa ne more verjeti, da so lahko nekateri tako arogantni in brezbrižni.

http://www.slovenskenovice.si/crni-scenarij/doma/med-ozivljanjem-dojencka-mu-je-kazal-sredinec

ametist

Fizikalc
5. nov 2012
181
47
28
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
franzaton: RED in DISCIPLINO ter ZAVEDANJE, da se ne jebat na cesti morda?
kot je ribicija napisal, zakaj je to jebeni problem v 2 mio vasici medtem ko v milionskih državah ni?
jest: potem pa naj jih znižajo in več folka, ki si to zasluži, kaznovati....
hanzi: mislim, da ga ni....ne bi bilo pa nič narobe....

Pa si ti pripravljen odvozit eno izpitno vožnjo, pa da te vidimo če si res tako dober voznik brez napak in prekrškov? Ker jaz grem skoraj stavit, da te nese vsak povprečni kandidat na izpitni vožnji.
Dej že nehi jokat, pa še sam kaj v tej smeri naredi za izboljšanje varnosti. Ker res najedaš s temi povišanje kazni in kontrolo.
Kaj ti pomaga kontrola in visoke kazni če so policaji tam kjer je najlažje kasirat in ne tam kje je res nevarno in bi se jih rabilo. Pa kaj ti vsa preventiva pomaga, če se pa našim ne sanja zakaj prihaja do prometnih nesreč. To da policija pozna v povprečju 3 glavne vzroke za prom. nesreče (neprilagojena hitrost, stran in smer vožnje in alkohol) je smeh da večjega ni. Ampak za represijo in višanje kazni je pa ta statistika odlična.
Potem je pa tukaj še naše učinkovito sodstvo, da če policaji pripeljejo pred sodišče neuravnoteženega v cestnem prometu ali na splošno, jih sodstvo vse izpusti ali pa dobijo pogojno. Potem se pa pojdi z njim.
lp.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.738
113
Glede na tragedijo s petmesecnim otrokom, bi se dalo domnevat, da so ga imeli v narocju oz. ni bil primerno prevažan?

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Glede na tragedijo s petmesecnim otrokom, bi se dalo domnevat, da so ga imeli v narocju oz. ni bil primerno prevažan?

Dobrih 15 let nazaj sem pomagal pri taki nesreči - dojenček je bil v košarici položen na zadnji sedež.
Ob čelnemu trku ga je zabrisalo med sedeži v vetrobransko steklo in nato k sovozniku na tla.
Imel je srečo, da jo je odnesel le z nekaj modricami.
Njegovo 5-6 letno sestro pa je nabilo v sprednji sedež in je samo debelo gledala v prazno.
Verjetno ni potrebno posebej razlagati zakaj je mati takoj doživela živčni zlom
tongue-1.gif

Verjetno bi v nosečniški posvetovalnici morali za kakšno minuto izpostaviti stresu vse bodoče mamice in jim pokazati par slik z takih nesreč in jim pokazati še pravilno pripenjanje dojenčkov in otrok.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
to je 1% dnevnih prekrškarjev
smile-1.gif

rdeča je nacionalni šport, ker NIHČE ne sankcionira....kakšna je verjetnost, da te dobijo pri rdeči? 0,00000000x %

Nazadnje urejeno:

Schime

Guru
22. nov 2008
1.986
770
113
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:

Dobrih 15 let nazaj sem pomagal pri taki nesreči - dojenček je bil v košarici položen na zadnji sedež.
Ob čelnemu trku ga je zabrisalo med sedeži v vetrobransko steklo in nato k sovozniku na tla.
Imel je srečo, da jo je odnesel le z nekaj modricami.
Njegovo 5-6 letno sestro pa je nabilo v sprednji sedež in je samo debelo gledala v prazno.
Verjetno ni potrebno posebej razlagati zakaj je mati takoj doživela živčni zlom
tongue-1.gif

Verjetno bi v nosečniški posvetovalnici morali za kakšno minuto izpostaviti stresu vse bodoče mamice in jim pokazati par slik z takih nesreč in jim pokazati še pravilno pripenjanje dojenčkov in otrok.

Tole tudi mene dnevno fascinira ta nonšalantnost nekaterih staršev. Otroka v naročje iz vrtca pa šofira zraven. Ali pa na sovoznikov sedež neprivezanega. Me kar zmrazi, ko samo pomislim na to. Ena majhna nepozornost pa iz veselega življenja pristaneš v trugi al pa na štriku. Pa samo zato, ker nisi naredu nekaj tako osnovnega, kot uporabil varnostni pas. Pa ni to samo pri otrocih. Koliko nesreč tkole prebereš pa vidiš slike pa si prvo rečem, če bi bil privezan bi skor sigurno preživel.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
to je 1% dnevnih prekrškarjev
smile-1.gif

rdeča je nacionalni šport, ker NIHČE ne sankcionira....kakšna je verjetnost, da te dobijo pri rdeči? 0,00000000x %
A ti veš v čem je sporocilo tistega filma
confused-1.gif

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
ni da je to slovenija ampak štajerska. regija vaških posebnežev, retardirancev in wannabekomedijantov. potrditev vsakič znova kjerkol se pojavjo nej gre za nesrečo, biznis, plažo, avjon al pa neko jebeno prireditev.
bonk.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
ja, da je redar sam kršil predpise....
In kakšna kazen je za takega redarja primerna?
Taka kot za navadnega smrtnika.
Opomin pred odpovedjo DR in kazen za vožnjo v rdečo?
Nič od tega?
Me zanima če bo kaj dobil.
Nekateri policaji so jih kar pošteno dobili po prstih kot sem slišal.

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
Otroku bi mimoidoči morali pomagati.
Še vseeno gre za poskus umora punce, ki je peljala pravilno, a se je izjalovil. Moja frendica te sreče ni imela.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
Najbrž tako kot v ta novega. Težko, najbrž še pa da. Sploh če zadnja dva odrasla potnika nimata skupaj 150+kg.
Edino če ti Lupinica popolnoma pokrije sredninzapenc za pas in se ne moreš nikakor pripeti.

Roberto zagotovo ve kako to gre.
Jaz vem.kako gre v Merivo A trije odrasli in dva otroka (otroka na žad jem sedežu). Odrasli na sredini ne uživa v fotelju, kljub temu da je z obeh strani obdan sz otroškim sedežem.

Nazadnje urejeno:

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Navajam dejstva, ODJ*BITE že s tem jamranjem.

Vsi, ki zagovarjate takšen način vožnje, ste tudi sami taki. Brezobrazni, neodgovrni in nesposobni voziti avto. Avto + bedak = OROŽJE.
Imate veliko srečo, da živite v skorumpirani in neurejeni državi, kjer sistem ne zna narediti jebenega reda na cestah.

Saj ne zagovarjajo taksnega nacina voznje... pomoje je bolj problem v tem, da ti zagovarjas oderusko visoke kazni za polnjenje proracuna...

Itak, tip zgleda dobiva kruh iz proracuna, pa pumpa. Istocasno pa najvecji nesposobnez na cesti.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Citat:
Uporabnik franZanton pravi:
Če bi ta šofer prvič plačal samo 20€, bi drugič 40, tretjič 80, četrtič 160, petič 360, a če še to ni zadosti bo šestič 640, sedmič 1280€, itd. Za petnajsti prekršek, kolikor jih ima v policijski kartoteki, bi bilo 327.680,00€ in kolesarka bi bila sigurno še danes živa.
Sedaj pa še napiši vpliv na proračun, če bo 99% kršiteljev plačalo 20 eur, 1% 40 - 160€, pa od kje bo tistm par desetim socialcem in ciganom, z 10+ prekrški država vzela in pokasirala po par sto jurjev?

V zapor, ali pa na stol in bo
smile-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik koliko pravi:. Tu zavarovalnica takoj krije škodo ampak škodo zaradi vožnje pod vplivom alkohola na koncu vse zaračuna povzročitelju..

Na žalost si tu ali narobe slišal ali pa je odvetnik narobe povedal. Na žalost obstaja zgornja meja regresiranja, mislim, da okoli 12 tisoč evrov.
Zdaj se bo pa spet začelo, ali je omejitev regresiranja OK ali ne ...

jello

Guru
22. sep 2008
10.160
3.883
113
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Kako v Cliota (ta starega) spraviš 4 odrasle osebe in pravilno pripetega dojenčka v lupinici?

Clio (vsaj potniški, pustimo dimnikarske in poštarske) z manj kot petimi sedeži ne obstaja. Torej odgovor na tvoje vprašanje je: zlahkoto. Če imata vsaj 2 odrasla manj kot 100 kil.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik koliko pravi:. Tu zavarovalnica takoj krije škodo ampak škodo zaradi vožnje pod vplivom alkohola na koncu vse zaračuna povzročitelju..

Na žalost si tu ali narobe slišal ali pa je odvetnik narobe povedal. Na žalost obstaja zgornja meja regresiranja, mislim, da okoli 12 tisoč evrov.
Zdaj se bo pa spet začelo, ali je omejitev regresiranja OK ali ne ...
Tudi jaz imam tvoj podatek v glavi . Me zanima od kdaj je 25 jurjev. Bo koliko privlekel ta vir. Prav tako še čakam vir o sodni praksi o uspešni civilni tožbi zoper povzročitelja. Meni je bilo razloženo da je to No Go.