bedaki na cesti

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.716
113
pri taščici
Pri nas je marsikdaj skrajno desno pas namenjen najhitrejšim. Na voznem (srednjem) pasu poteka promet 80kmh, na prehitevalnem med 80 in 100, desni pas pa je prazen, ali pa sta dva ali tri vozila na celem.klancu (Senožeče, Vrhnika, Trojane....)

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Žal imaš prav. Jaz se držim desnega pasu in če imajo na levih dveh lenivci procesijo, se večinoma ne obremenjujem s skakanjem na prehitevalni pas.
Najbolj zanimivi so ti lenivci vrh klancev, ko zmanjka prehitevalnega pasu in večini ni jasno kaj se je zgodilo, da so naenkrat vsi na prehitevalnem.
smile-1.gif

Reaper85

Pripravnik
7. nov 2014
237
0
16
Glede zadnjega odstavka. Pač sam mislim da se jim nikamor ne mudi. To nekako zastopim, čeprav težko, ker je zame ponavadi dan kakšne 4 ure prekratek, in mi ne pade na misel da se grem peljat pod 90.
Pa tudi če ne bi imel ničesar za delat, saj če se je kdo kdaj vozil 80, dobro ve kako je to utrujajoče. Če je res odprta cesta se ti še pri 90 zdi da se nikamor ne premikaš.
Pa saj ni da bi se na neki daljši ravni cesti vozili 60, tam se že vozijo 80-90, mogoče kakšno nedeljo najdeš koga, ki se vseeno 60.
Problem je na krajših odsekih, ali pa tudi na daljših cestah, ki peljejo recimo do Hoferja. Takim, ki gredo do Hoferja se očitno ne mudi ne do tja, ne nazaj domov.

Sam ne vem zakaj se sploh tolk meri hitrost, saj 90% voznikov vozi precej pod omejitvijo. Tudi po naseljih se nikamor ne premikajo, lepo počasi pridejo do svojih 45-48. Tako da sam bi prej začel merit za počasno vožnjo.
Res pa da če opazuješ take voznike, kakšne bedastoče delajo na cesti, si niti ne želiš da bi vozili hitreje. Recimo samo v petek, levi smernik, zavije desno, potem eden se vključi na glavno direkt pred mano, potem ena sploh ne da smernika.
Če kdo dobro vozi, pa sam ne morem vedt, ker običajno ne vozim prav dolgo za njim, ker če sem ga dohitel, je očitno počasnejši od mene. Tako da lahko predvidevam samo, da noben ne zna dobro vozit.
Sigurno pa lahko trdim, da vsi tisti, ki ob idealnem vremenu niso sposobni vozit vsaj 90 na 90 omejitvi, ne morejo bit dobri vozniki. Ker 80 pač zna vozit vsak učenec v AŠ po dveh urah.

luciano

Guru
3. okt 2011
1.857
879
113
MB
Glede na tvoj način pisanja predvidevam, da si voznik do 25 let starosti, ker ti mislijo, da je cesta samo njihova.

V mestu pa gas, da te prilima, na semaforju pa bremza, da te prilima. Tvoj sopotnik še lahko dobi morsko bolezen.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.159
3.629
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

znamka vozila, registracija ... ubitačna kombinacija

model "skočil" brez blinkerja na levo, da se ne bi izvajala zadrga ... res pacient prve klase
Od tega modela družinski član pa bi znal na alterju najti ...

casio

Fizikalc
19. nov 2014
531
26
28
Ena sveža. Končam z nakupom artiklov v Leklerku v Ljubljani in zlagam stvari v prtljažnik. Na parkirišču nasproti mene leze nekdo ven vzratno in zadane s svojim sprednjnim odbijačem drugo vozilo v zadnji odbijač in mu ga spuli ven ter hitro odpelje :O K sreči sem si zapomnil tablico in si jo zapisal. Grem na informacije, da pokličejo lastnika in čez par minut pride res lastnik in si nato ogledava škodo ter mu dam podatke od tistega avtomobila ter svoje podatke, če jih bo potreboval. Človek mi je bil nenormalno hvaležen in mi čeprav nisem hotel v roko stisnil par €€€ za kavo. Upam, da tistega sebičnega bedaka čimprej najdejo...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.814
113
Lepa gesta
zmaga.gif

Jaz sem v nekem podobnem primeru enkrat sredi ceste ustavil neko žensko srednjih let, ki je ob speljevanju s parkinga vzvratno močno zadela nasproti parkiran avto in se delala kot da ni nič dojela, zaradi glasbe na radiu kao ni slišala in čutila trka
bonk.gif

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.403
2.572
113
V soboto zvečer se peljem iz morja v Lj. Šibamo po prehitevalnem pasu, saj je vse zasedeno. Pa se mi na zadnjico nalima Mokka iz PO.
In to tako blizu, da nisem videl njegovih visokih luči. Nakaj blenda. Kolona pred mano izgine in dam gasa. Mokka za mano izgione nekje v prometu. Seveda dohitim novo kolono na prehitevalnem in ni hudiča ujame me ista Mokka. Zopet za ritjo. To je šlo ene 5x. Žena živčna, jaz pa tudi.
Na Dolskem me prehiti en verski nestrpnež v zelenem Cliotu s preizkušnjo. Tip nenadoma ustavi na sredi ceste, stopi iz vozila in mi z roko kaže, kako majhno spolovilo ima. Šokiran komajda ustavim. Namreč še nisem niti videl niti slišal, da bi kdo imel tako majhnega. Bliža se Novo leto in prašički letijo v nebo. Zgleda, da mu je po parih letih napraskati dovolj denarja, da si je kupil avto. In sedaj je frajer.
Vem, da se mora najprej zgont, vendar naj to dela v svojem gospodarskem poslopju, ne na cesti!
Mladi vozniki. Ne z izpitom ali novim vozilom, z izkušnjami boste postali varni vozniki.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.403
2.572
113
Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Tole je res pricelss:
Citat:

23-letnik je sicer star znanec policije. Nima vozniškega dovoljenja, zato so mu možje v modrem zasegli že več vozil, zadnjega včeraj, pred tem pa enega že v prejšnjem tednu.

Naslednja kazen ga bo verjetno res pripravila k ponovnemu opravljanju vozniškega izpita ja
aplauz.gif
...In tudi če bi avto želel registrirat, ga ne more, ker nima vozniškega dovoljenja. ...
Že dolgo me to muči. Res ne moreš registrirati avto brez vozniške. Kako gre to firmam ali mladoletnim osebam ali invalidom?

sass

Guru
1. sep 2007
5.214
851
113
Citat:
Uporabnik brane_new pravi:
V soboto zvečer se peljem iz morja v Lj. Šibamo po prehitevalnem pasu, saj je vse zasedeno. Pa se mi na zadnjico nalima Mokka iz PO.
In to tako blizu, da nisem videl njegovih visokih luči. Nakaj blenda. Kolona pred mano izgine in dam gasa. Mokka za mano izgione nekje v prometu. Seveda dohitim novo kolono na prehitevalnem in ni hudiča ujame me ista Mokka. Zopet za ritjo. To je šlo ene 5x. Žena živčna, jaz pa tudi.
...
zakaj ga nisi po drugem poskusu spustil naprej?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.814
113
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Po krajši debati je nato na poškodovanem avtu pustila listek s svojim kontaktom ter se odpeljala novim dogodivščinam naproti
smile-1.gif

S svojim ali "svojim" kontaktom?
evil.gif

S svojim, sem preveril z lastnim telefonom
grims-1.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:
Uporabnik brane_new pravi:
...
zakaj ga nisi po drugem poskusu spustil naprej?

Ker je isti kot on.
smirk-1.gif

Kljub koloni in vidim, da je eden živčen zadaj, ga z veseljem spustim naprej. V tem je kar nekaj plusov. Tebi ne gnajvi za ritjo in nisi živčen, lahko se zgodi da boš gledal komedijo, oz. ti lahko odpira pot po AC in si prej doma.

Paco

Pripravnik
6. okt 2007
62
4
8
Točno tako, spustiš naprej... Res ne razumem kaj folku dogaja in se obnašajo kot, da nekaj izgubijo, če jih kdo prehiti ali gre mimo njih na sosednjem pasu. Vse to osebno jemljejo nekako. To so mentalne težave. In takih je ko listja in trave.

Citat:
Uporabnik casio pravi:
Ena sveža. Končam z nakupom artiklov v Leklerku v Ljubljani in zlagam stvari v prtljažnik. Na parkirišču nasproti mene leze nekdo ven vzratno in zadane s svojim sprednjnim odbijačem drugo vozilo v zadnji odbijač in mu ga spuli ven ter hitro odpelje :O K sreči sem si zapomnil tablico in si jo zapisal. Grem na informacije, da pokličejo lastnika in čez par minut pride res lastnik in si nato ogledava škodo ter mu dam podatke od tistega avtomobila ter svoje podatke, če jih bo potreboval. Človek mi je bil nenormalno hvaležen in mi čeprav nisem hotel v roko stisnil par €€€ za kavo. Upam, da tistega sebičnega bedaka čimprej najdejo...

Svaka ti čast. Seveda ti je bil hvaležen. Mojemu bratu se je podobno zgodilo (no, izsilil ga je in pobegnil) in ni bilo takega kot si ti, da bi si zapisal ali kaj. Je bil ob avto, ker bil ocenjen totalka in ker ni imel kaska vse na njegove stroške ter moral kupiti nov avto na koncu.
Tak, da če kdaj vidite kaj podobnega, vsaj listek pustite. Lahko, da ste vi tisti, ki bo potreboval naslednjič.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Danes zjutraj. Nesreca na primorki. Dela se kolona, folk bremza ko nor... Ne sej ne, hec. Avtocesta je fraj, resilc je na travi, policija na odstavnem, sam fino je pocas peljat da lahko firbcas
rolleyes-1.gif

Pa ajde, po svoje razumes, da je fascinantno videt nesreco nekomu, ki gre 5x na leto na cesto, ne pomisli... Mi je pa zadnjic en Sintalovec s kombijem skocil na prehitevalnega, kao da gre mimo kaminona, po tem pa zacel bremzati, ker ne vem, na kontra strani so ble modre lucke in je moral pogledat. Ura sicer ~23h med tednom, dalec spredaj nikogar
rolleyes-1.gif

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Glede na opisano mi bolj deluje, kot smrt pred nesrečo in ne, kot posledica nesreče. Zaletela se v rit tovornjaku, zavila levo v ograjo in se ustavila po 200m...