bedaki na cesti

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.716
113
pri taščici
yep, dobro so bili skriti
wink-1.gif

kljub temu da ima preko mio ogledov

Nazadnje urejeno:

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Evo, točno tale. In potem še kako ima parkiran avto. Ampak heeej, on je zakon. Zafrustriran do amena. In taki ne bi smeli imeti pooblastil, pa dobro vemo, da ma država take najraje. Žalostno, ampak kej čmo. Nič.
wink-1.gif
Pa ne smem rečt otroški vrtec, ker žalim svoje otroke, ker jih imam v vrtecu.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
6084 voznikom so vzeli vozniška oz. preneha, jaz sem napisal, da premalo in da bi jim morali vsaj 10k.
ne 10k kot vsoto.....
6084 vozniki se sedaj vozijo brez vozniškega dovoljenja, večina z staro neregistrirano in neispravno kripo za par 100€ (zaradi morebitnega odvzema, na tehničnega jim pa država ne dovoli), država pa upa, da jih bo še enkrat dobila zakasirala par jurjev, čeprav so vozili po predpisih (razen tistega člena brez dovoljenja v predalu).
To je rezultat množičnega pobiranja izpitov, ter seveda priliv v državno blagajno in dobrem zaslužku avtošol.

Kdaj bodo pa zdravnike ob kakšni napaki poslali nazaj v OŠ? Pa za druge poklice? kdaj bodo drugim začeli jemat šolska spričevala?
A jekdo mislil, da bodo tisti,ki jim vzamejo izpit, vzeli možnost da registrirajo avto in vzeli možnost, da pridobijo znanje in opravijo izpit doma TV gledali? Al kaj?

Klik
A so ga lovili, invozili za njim, da so mu našteli kar 7 prekrškov ?

No ampak glavno da so kazni učinkovite.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.814
113
Tole je res pricelss:

Citat:

23-letnik je sicer star znanec policije. Nima vozniškega dovoljenja, zato so mu možje v modrem zasegli že več vozil, zadnjega včeraj, pred tem pa enega že v prejšnjem tednu.

Naslednja kazen ga bo verjetno res pripravila k ponovnemu opravljanju vozniškega izpita ja
aplauz.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Ma tole so že smešnice. Modele bi morali spravit na družbeno koristno delo. Če tega nočejo pa v čuzo za kak mesec.
Pa ponavljati dokler se ne zbrihtajo z vsako ponovitvijo dvojno kaznijo.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Ma tole so že smešnice. Modele bi morali spravit na družbeno koristno delo. Če tega nočejo pa v čuzo za kak mesec.
Pa ponavljati dokler se ne zbrihtajo z vsako ponovitvijo dvojno kaznijo.
Pa saj če ne morejo plačat dobijo družbenokoristno delo. A tega ni več?
Kaj pa če je bolan, tako kot Bavčar? Bolanega pa v čuzo ne vzamejo, delat pa tudi ne more.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Tole je res pricelss:

Citat:

23-letnik je sicer star znanec policije. Nima vozniškega dovoljenja, zato so mu možje v modrem zasegli že več vozil, zadnjega včeraj, pred tem pa enega že v prejšnjem tednu.

Naslednja kazen ga bo verjetno res pripravila k ponovnemu opravljanju vozniškega izpita ja
aplauz.gif
Tudi če bi želel opravit vozniškega, ga ne more, ker vsakič dobi prepoved opravljanja izpita za nevemkoliko mesecev.
In tudi če bi avto želel registrirat, ga ne more, ker nima vozniškega dovoljenja.
In ker je zagrožen še odvzem vozila, se bo vozil z staro neregistrirano in neizpravno kripo za 100€

In to je popolno zmagoslavje države, sistem očitno dobro funkcionira, legalno mu država ne dovoli vožnje, mu pa vsakič ko se pelje in ga dobi dobro zakasira (tudi če vozi varno in po predpisih ( razen tega da nima štemplja v knjižici v predalu).
Država vzame izpit zato, da lahko naslenjič ko se bo peljal ponovno pokasira.

Dobro kasirajo, za varnost jim pa ni mar. Saj so tako želeli ali ne? Več prekrškov, več nesreč, več mrtvih,= večji plus v državni blagajni.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
Bi rekel da je to napisala mlada naduta deklica. A kar vozniško odvzet po 75, pa po 50 ponavljanje izpita....Največ nesreč pa naredijo mladi vozniki. Kje je potem problem?

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Mah če bi že ženskam odvzeli izpit bi bil (na žalost) svet lepši. Če bi še pa malo preverili pri starejših (70+) bi bila pa že prelepa vožnja :D.

Reaper85

Pripravnik
7. nov 2014
237
0
16
Sam bi rekel da je mladih še premalo, ker promet se ne odvija nikamor, še sam ne bi mogel napisati bolje.
Mladih pod 25, pa to mislim da se jih opazi na daleč, s športnim izpuhom, podaljški odbijačev in pragovi, na cesti nisem videl že vsaj 5 let, tako da ne vem če je ravno to problem. Problem so kvečjem starejši ter ženske 30-50 (in tisti moški ki vozijo kot ženske), saj niso dosti boljši kot 60+. To je pa praktično 95% voznikov, če nisem še premalo rekel.

Kako boš pa naredil nesrečo pri hitrosti 60-80, meni se še 90 zdi precej počasi, vsaj tistih po števcu, po GPS-u oz. 100 po števcu pa že gre.
Sam grem še z mrzlim avtom 100 v 5. pri 3500rpm, to za atmosferca ni nič preveč, ne vem kakšne probleme imajo ostali, da jim ne gre več.
Resno, danes sem enega komaj še uspel zagledat v ogledalu na koncu 500m ravnine, pa sem ga prehitel 200 metrov pred to ravnino, eni res ne vedo zakaj so sploh na cesti, point je da nekam prideš.

Sam vem da se bom pri 60-ih, oz. ko bom videl da nisem več sposoben vozit, odstranil iz ceste. Vsekakor pa ne bom nikoli oviral prometa z vožnjo 60-80 po regionalkah, ker to je resno bolano početje.
Če pa se že bom na stara leta vozil tolk počasi, bom ko vidim vsaj dva za sabo (oz. tudi enega, če vidim da je res nestrpen) takoj dal desni smernik, ne vem kaj imajo nekateri od tega da zadržujejo hitrejše za sabo.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Na mojem koncu zdajle malo popravljajo ceste in vsi penzionerji s terenci vozijo po makedamu, kot da prevažajo cel prtljažnik jajc. Brez škatel.

Da bi jih kar nasuval v riti.

Rahlo dvomim, da razni dvignjeni avti s 4x4 pogonom razpadejo, če pelješ 50km/h po makedamu.

I

Izbrisan uporabnik #488

znamka vozila, registracija ... ubitačna kombinacija

model "skočil" brez blinkerja na levo, da se ne bi izvajala zadrga ... res pacient prve klase

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.585
338
83
Kras
www.mtl.si
Takega bi bilo potrebno dati v Sočo na družbeno koristno delo. Pa, če ne bi zadeve korektno opravljal, bi bil brez hrane, itd...
Bi se hitro zbrihtal... Razen, če je kakšen psiho.

DoR

Pripravnik
2. sep 2007
247
0
16
Citat:
Uporabnik Reaper85 pravi:
Sam bi rekel da je mladih še premalo, ker promet se ne odvija nikamor, še sam ne bi mogel napisati bolje.
Mladih pod 25, pa to mislim da se jih opazi na daleč, s športnim izpuhom, podaljški odbijačev in pragovi, na cesti nisem videl že vsaj 5 let, tako da ne vem če je ravno to problem. Problem so kvečjem starejši ter ženske 30-50 (in tisti moški ki vozijo kot ženske), saj niso dosti boljši kot 60+. To je pa praktično 95% voznikov, če nisem še premalo rekel.

Kako boš pa naredil nesrečo pri hitrosti 60-80, meni se še 90 zdi precej počasi, vsaj tistih po števcu, po GPS-u oz. 100 po števcu pa že gre.
Sam grem še z mrzlim avtom 100 v 5. pri 3500rpm, to za atmosferca ni nič preveč, ne vem kakšne probleme imajo ostali, da jim ne gre več.
Resno, danes sem enega komaj še uspel zagledat v ogledalu na koncu 500m ravnine, pa sem ga prehitel 200 metrov pred to ravnino, eni res ne vedo zakaj so sploh na cesti, point je da nekam prideš.

Sam vem da se bom pri 60-ih, oz. ko bom videl da nisem več sposoben vozit, odstranil iz ceste. Vsekakor pa ne bom nikoli oviral prometa z vožnjo 60-80 po regionalkah, ker to je resno bolano početje.
Če pa se že bom na stara leta vozil tolk počasi, bom ko vidim vsaj dva za sabo (oz. tudi enega, če vidim da je res nestrpen) takoj dal desni smernik, ne vem kaj imajo nekateri od tega da zadržujejo hitrejše za sabo.

Se pravi, ce se bos upokojil pri 65 letih, se bos zadnjih 5 let vozil z javnim prevozom v sluzbo itd.?
smile-1.gif

Stereotipiziranje zensk kot slabih voznic je ze rahlo outdated...Dobri/slabi vozniki so lahko mladi/stari, zenske/moski.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Tole je res pricelss:

Citat:

aplauz.gif

V to sem prepričan tudi sam.
hysterical-1.gif

franZanton

Pripravnik
5. jul 2015
621
7
18
včeraj okoli pol dveh na avtocesti LJ-CE, poleg običajnih samomorilskih napadalcev, ki se ti pri prehitevanju kolone tovornjakov s 135-140 km/h prilepi za rit in zaradi katerih se splača imeti kamero na zadnji šipi (tokrat začuda ni bil kakšen Audi ali BMW, ampak nek siv avto z LJ-registracijo), omembe vreden še kombi z napisom periæ ali nekaj podobnega in poslikan z zelenjavo - pred prvim tunelom je klanec, omejitev 100, peljem 105 po voznem pasu, kombi me prehiti po desni (pas za počasna vozila) in z divjim hupanjem oznanja svojo pomembnost. Ali mojo "počasnost", ne vem. Ali pa me je prehitel po desni da me s hupanjem opozori da vozim prehitro. Najbrž bo to.

Izven avtocest pa je vedno več voznikov v dobrih, močnih, novih ali novejših avtomobilih, ki vozijo - 60. Izven naselja, ovinkasta cesta da ga niti prehiteti ne moreš, omejitev 90 - on vozi 60, boli njega če se je za njim ustvarila kolona. Kaj se to dogaja ? Ok, včasih vidiš da se je kdo tako razgovoril po telefonu da niti ne ve več da je na cesti, ampak to mora biti nekaj drugega.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik franZanton pravi:
...omembe vreden še kombi z napisom periæ ali nekaj podobnega in poslikan z zelenjavo - pred prvim tunelom je klanec, omejitev 100, peljem 105 po voznem pasu, kombi me prehiti po desni (pas za počasna vozila) in z divjim hupanjem oznanja svojo pomembnost. Ali mojo "počasnost", ne vem. Ali pa me je prehitel po desni da me s hupanjem opozori da vozim prehitro. Najbrž bo to.
....

Skrajno desni pas je vozni pas, namenjen povečanju pretočnosti prometa. Kaj povzročaš z ziheraško vožnjo 'po sredi', si lahko izračunaš sam.