bedaki na cesti

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Ksz...

Načeloma ne jočem glede vožnje ostalih, ker pri mojih kilometrih sem na cesti navajen vsega hudega, ampak tale jutranja πzda je pa vredna omembe. Relacija CE - LJ, prvič ga opazim takoj za uvozom Trojane, kjer z blendanjem terorizira dve vzporedno in normalno vozeči koloni. Takrat je bil nekje 200 m za menoj. For the record - tisti na prehitevalnem pasu so bili tam "legalno", realne hitrosti so bile preko 100 km/h. OK, koloni na prehitevalnem pasu se uspe dematerializirati in brutalnih 130 konjev v Mondeotu zapoje na ves glas. Jaz sem že bil v tunelu Trojane, hitrost po števcu cca. 120 km/h (10 laže števec, nekaj je tolerance...torej ravno še znotraj sprejemljivega) in odločim se prehitevat kombi. Zaradi mojega prehoda na prehitevalni pas se mu ni bilo potrebno niti dotakniti zavore. Ampak ne, tip z razdalje cca 50 m na polno blenda in očitno tišči po gasu ter se nalepi na zadnji odbijač. OK, pač še eden tistih, ki jih spustiš pred sebe in pozabiš na njih. Prehitim kombi, se umaknem na vozni pas, tip pospeši dokler ni vzporedno z mano, izusti nekaj sočnih in se odpelje naprej. Približujem se novemu kombiju, zapeljem na prehitevalni pas, ampak nekaj mi ni dalo mira...prijatelja v Mondiæu sem moral še malce pozdraviti z dolgimi lučmi...vem, primitivno i skrajnega obsojanja vredno. Namreč, glede na to, kako se mu je pred najinim srečanjem mudilo, je njegova vožnja od trenutka, ko me je prehitel bila nekoliko počasna. V bistvu je vozil moj tempo. Takrat pa tipu spipa in preveri, ali je moč njegovih zavor še zadovoljiva za to, da opravi tehnični pregled. Hvala bogu je moj reakcijski čas še dokaj dober in tudi Mazdine zavore bi z malo sreče morale prestati tehničnega. Na žalost reakcijski čas za mano vozečega ni bil tako bliskovit in na srečo kombija na voznem pasu še nismo dohiteli ali pa prehiteli, tako da je lahko odvil v desno. Midva z možakarjem pa sva se ustavila... Nato pa se je prijatelj odločil, da ima dovolj igric ter je v oblaku dima izginil iz vidnega polja...vse do kolone pri Šentjakobu, kjer sem ga dohitel. Do pogovora o nedavnih dogodkih mu kljub moji očitni pobudi mu ni bilo, sem ga pa vseeno škljocnil za spomin...

IMG_20161201_074258.jpg

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:OK, pač še eden tistih, ki jih spustiš pred sebe in pozabiš na njih.
To je prava reakcija. Ne trdim, da mi vedno uspe, vendar največ pridobiš, če se zaradi takih ne sekiraš in se jim izogneš.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Ko to vidiš lepo pokličeš 113 in opišeš situacijo.
Zaradi takih debilov se jaz vozim z vključeno kamero.

Hja, 113 mogoče ne bi bila slaba ideja, ampak kaj ko se na to človek ne spomne takrat, ko bi se moral... Glede kamere pa ja, definitivno bo to moj naslednji nakup.

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
To je glavni problem pri nas - nobene policije tam kjer je treba. Potrebujemo avtocestno policijo.

Postavijo se v grmovje kjer je omejitev 40km/h in veselo kasirajo.

Če bi se v dopoldanskem času ali popoldanskem času malo zapeljali po Ljubljanskem obroču in malo delali bi bila zadeva malo drugačna. Jest še nikoli v 20 letih nisem videl nobenega policaja na obvoznici.

Stojijo pa seveda na vseh poznanih lokacijah že leta.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.702
6.720
113
pri taščici
Opisi dogodek, poslji policiji in Darsu.Trojane so pokrite s številnimi kamerami, če se policiji da ukvarjat (že zaradi nepotrebnega zaviranja na polno) s problemom bodo našli dokaze na kamerah in ga povprašali po zdravju.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
6084 voznikom so vzeli vozniška oz. preneha, jaz sem napisal, da premalo in da bi jim morali vsaj 10k.
ne 10k kot vsoto.....
6084 vozniki se sedaj vozijo brez vozniškega dovoljenja, večina z staro neregistrirano in neispravno kripo za par 100€ (zaradi morebitnega odvzema, na tehničnega jim pa država ne dovoli), država pa upa, da jih bo še enkrat dobila zakasirala par jurjev, čeprav so vozili po predpisih (razen tistega člena brez dovoljenja v predalu).
To je rezultat množičnega pobiranja izpitov, ter seveda priliv v državno blagajno in dobrem zaslužku avtošol.

Kdaj bodo pa zdravnike ob kakšni napaki poslali nazaj v OŠ? Pa za druge poklice? kdaj bodo drugim začeli jemat šolska spričevala?

Nazadnje urejeno:

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Če bi bila le denarna kazen zadostna sankcija, zakaj potem sploh imet sankcijo odvzema..
Sankcija odvzema je zato, ker država upa, da bodo kršitelja še enkrat dobili brez izpita, in mu še enkrat zakasirali, ter omogočanje zaslužka avtošolam.

Ponovno opravljanje izpita, ki si ga že enkrat opravil je neumnost, (je samo zajebavanje naroda) saj nihče ne divja (pije.....) zato ker ni vedel da ne sme, pa bi mu v avtošoli to povedali.

Ampak zanimivo, za neko ogrožanje, izgubiš izpit, pa ni še nobena škoda nastala, ker "lahko bi" .....če pa povzročiš nesrečo, povzročiš škodo, in ni "lahko bi" ampak "je že" ti pa izpit ostane.

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
ni večjih debilov od špeckahel, pol k vas polcija kliče da bote uradno pričal se pa pokakate. goni se nekam, špeckahla
grims-1.gif

luciano

Guru
3. okt 2011
1.857
879
113
MB
Citat:
Uporabnik Nenasiten pravi:
ni večjih debilov od špeckahel, pol k vas polcija kliče da bote uradno pričal se pa pokakate. goni se nekam, špeckahla
grims-1.gif

Določene paciente bi bilo potrebno odstranit iz prometa, z tvojim razmišljanjem in z tvojim prispevkom pa si zelo blizu....

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.585
339
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
grims-1.gif
Zanimivo. Jaz sem pa mislil, da so največji debili tisti, ki po nepotrebnem ogrožajo druge udeležence v prometu
rolleyes-1.gif
.
Za njih me niti ne zanima, če se ubijejo, bolj je problem, da običajno poberejo zraven nedolžne.
frown-1.gif

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
Citat:
Uporabnik luciano pravi:
Citat:
grims-1.gif

Določene paciente bi bilo potrebno odstranit iz prometa, z tvojim razmišljanjem in z tvojim prispevkom pa si zelo blizu....

S svojim jokanjem ne boste nič dosegli, obstajajo drugi načini, kako povečati splošno varnost v prometu...ne pa da se ljudje obračajo drug proti drugem...hebite se špeckahle!

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.585
339
83
Kras
www.mtl.si
Jaz recimo ne vidim popolnoma nobenega obračanja drug proti drugemu pri normalnih udeležencih v prometu. Problem so osebki, ki ne razumejo, da niso na dirkališču ali pa, da v neki normalni državi veljajo določena pravila. Ki skrbijo za višjo varnost vseh udeležencev. Zaradi mene jih lahko kdorkoli krši (vključno z mano seveda, da ne bo pomote), vendar mora biti pripravljen sprejeti posledice.
Recimo, če mi bo nekdo priletel po AC mimo z 200+ km/h po prazni AC se ne bom s tem popolnoma nič obremenjeval, ker menim, da to ni nevarno. Če pa mi bo kdo v gužvi na omejitvi 80 km/h pri moji vožnji 85km/h se zabijal v rit bom pač poklical policijo, pa naj ga oni opomnijo, da je to izjemno nevarno.

Lahko napišeš te druge ukrepe za izboljšanje varnosti?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Kaj je nevarno in kaj ni, je hudo subjektivna ocena. In ti si podal lep primer, da je to res. Pri mali razliki v hitrosti, tudi majhna varnostna razdalja ne bo povzročila katastrofalnih posledic pri nesreči, saj se noben ne more ustaviti v 0 metrih. Seveda pa nam gre na živce. Pri razliki več kot 70+ km/h bo razlika smrt nekoga. Avtocesta pa tudi ne bo prazna, saj si sam napisal, da se bo peljal mimo tebe. In lahko ga ti spregledaš in te bo nabil z veliko razliko v hitrosti.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.585
339
83
Kras
www.mtl.si
S tisto omejitvijo 80km/h sem mislil na AC, delo na cesti, zoženje, kolona. Se opravičujem, da nisem tega bolj natančno opisal.
Se strinjam glede razlike v hitrosti, ampak meni osebno prvi primer ni nevaren. Se ne cijazim po prehitevalnem po nepotrebnem, prazna AC naredi svoje, hkrati pa so ''živci'' obeh voznikov sproščeni. V drugem primeru je pa zadeva zelo godna za nesrečo po mojem mišljenju. In v takšnem primeru običajno spredaj vozeče vozilo prične obračati okoli osi (če le trk ni bil 100% naravnost prekrit), kar pa vemo kam vodi...

nacek

Guru
13. okt 2012
2.939
576
113
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Ksz...

Načeloma ne jočem glede vožnje ostalih, ker pri mojih kilometrih sem na cesti navajen vsega hudega, ampak tale jutranja πzda je pa vredna omembe. Relacija CE - LJ, prvič ga opazim takoj za uvozom Trojane, kjer z blendanjem terorizira dve vzporedno in normalno vozeči koloni. Takrat je bil nekje 200 m za menoj. For the record - tisti na prehitevalnem pasu so bili tam "legalno", realne hitrosti so bile preko 100 km/h. OK, koloni na prehitevalnem pasu se uspe dematerializirati in brutalnih 130 konjev v Mondeotu zapoje na ves glas. Jaz sem že bil v tunelu Trojane, hitrost po števcu cca. 120 km/h (10 laže števec, nekaj je tolerance...torej ravno še znotraj sprejemljivega) in odločim se prehitevat kombi. Zaradi mojega prehoda na prehitevalni pas se mu ni bilo potrebno niti dotakniti zavore. Ampak ne, tip z razdalje cca 50 m na polno blenda in očitno tišči po gasu ter se nalepi na zadnji odbijač. OK, pač še eden tistih, ki jih spustiš pred sebe in pozabiš na njih. Prehitim kombi, se umaknem na vozni pas, tip pospeši dokler ni vzporedno z mano, izusti nekaj sočnih in se odpelje naprej. Približujem se novemu kombiju, zapeljem na prehitevalni pas, ampak nekaj mi ni dalo mira...prijatelja v Mondiæu sem moral še malce pozdraviti z dolgimi lučmi...vem, primitivno i skrajnega obsojanja vredno. Namreč, glede na to, kako se mu je pred najinim srečanjem mudilo, je njegova vožnja od trenutka, ko me je prehitel bila nekoliko počasna. V bistvu je vozil moj tempo. Takrat pa tipu spipa in preveri, ali je moč njegovih zavor še zadovoljiva za to, da opravi tehnični pregled. Hvala bogu je moj reakcijski čas še dokaj dober in tudi Mazdine zavore bi z malo sreče morale prestati tehničnega. Na žalost reakcijski čas za mano vozečega ni bil tako bliskovit in na srečo kombija na voznem pasu še nismo dohiteli ali pa prehiteli, tako da je lahko odvil v desno. Midva z možakarjem pa sva se ustavila... Nato pa se je prijatelj odločil, da ima dovolj igric ter je v oblaku dima izginil iz vidnega polja...vse do kolone pri Šentjakobu, kjer sem ga dohitel. Do pogovora o nedavnih dogodkih mu kljub moji očitni pobudi mu ni bilo, sem ga pa vseeno škljocnil za spomin...

IMG_20161201_074258.jpg

potem se ti pa zgodi tole
evil.gif

So se našle kure in so šle v svet. Seveda po avtocesti

http://www.24ur.com/novice/slo...ostajo-log.html

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:Se strinjam glede razlike v hitrosti, ampak meni osebno prvi primer ni nevaren.
Meni tudi ne.
Vendar, če pomislim, prvi primer odpušča manj napak kot drugi. Denimo, da meni raznese gumo, 30 metrov za mano na prazni cesti pa nekdo z 200+ km/h "pada" mimo. Ali da s kamiona pred mano nenadoma pade tovor. Teoretik seveda ve, da bo zmeraj ostal na svojem pasu, v praksi pa mogoče trzneš in si na levem pasu. In tudi na onem svetu. Če pa nekdo vozi preveč za ritjo, pa malo verjetno, da boš na onem svetu, ker se je nenadoma zaviralo. Drži pa, da bo pleh šel po gobe.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.455
1.915
113
Naj me koklja brcne, če ne bosta ta dva, ki sta se zaletela vanjo fasala kazni za neprilagojeno hitrost.