bedaki na cesti

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Reaper85 pravi:
Mama je povsem upravičeno zavirala, ker če bi ti hotela uiti bi morala pospešit na večjo hitrost kot jo je imela preden te je videla, če pa bi držala enako hitrost, bi ji bil ti takoj za ritjo.

To sicer niti približno ne drži, je pa jasno, da ljudje pač niso vajeni, da kdo pelje proti kožnemu tako hitro in se zato ustrašijo, kar povzroči nenadne, tudi presenetljive ali nelogične reakcije. Na to je treba računat in peljat tako, da se drugih ne straši.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.703
6.720
113
pri taščici
Citat:
Ti bi moral dat pri znaku 50 v 3., pred krožnim pa v 2. Lahko pustiš tudi v 3. če pač raje uporabljaš zavore, ampak kar sam opažam se večini pred malimi krožnimi ne prižigajo zavorne luči, se pravi dajejo v 2. Ler pa sploh ni mišljeno uporabljat med vožnjo, to je samo za stanje na mestu.
Mama je povsem upravičeno zavirala, ker če bi ti hotela uiti bi morala pospešit na večjo hitrost kot jo je imela preden te je videla, če pa bi držala enako hitrost, bi ji bil ti takoj za ritjo.
Pri takem izstrelku bi tudi sam ali zaviral (sam bi se ustavil že pred uvozom, ne vem zakaj je šla ta Astra tako daleč) ali pospešil, z enako hitrostjo ti tukaj noben pri zdravi pameti ne bi nadaljeval, ker se dobro vidi da se prehitro približuješ.
Kaer imam samo pol alter konjev, se ne spomnim da bi kdaj te rondoje prevozil v drugi. Vsaj če grem naravnost. če ga prevozim 270 stopinj potem se mogoče. Več kot z 20 kmh se jih pa res da zvoziti. Sploh ker asfalt začuda se ni čisto gladek (kot v kakem btc)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.703
6.720
113
pri taščici
Za alter voznike še prepočasi, pa se pol premalo konjev sem imel pa s temi jadral). Sicer pa do 50 znaka je omejitev 90
In rondo se lepo zvozi (naravnost) 40kmh z enoprostorcem s 300kkm na števcu v 4 prestavi. Za 270 stopinj pa 10 dol in eno prestavo.

Nazadnje urejeno:

luciano

Guru
3. okt 2011
1.857
879
113
MB
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:

To sicer niti približno ne drži, je pa jasno, da ljudje pač niso vajeni, da kdo pelje proti kožnemu tako hitro in se zato ustrašijo, kar povzroči nenadne, tudi presenetljive ali nelogične reakcije. Na to je treba računat in peljat tako, da se drugih ne straši.

Hanzi pripeljal si prehitro, normalno da se te je voznik ustrašil. Počasi, nisi na dirkah.

krko

Guru
5. sep 2010
2.697
1.397
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Za alter voznike še prepočasi, pa se pol premalo konjev sem imel pa s temi jadral). Sicer pa do 50 znaka je omejitev 90
Pred avtobusno postajo ni več 70km/h?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.703
6.720
113
pri taščici
Upss, najbrž je še vedno, razen če so imel kakšnega 70 letnika v okolici.
Kakorkoli mama se ustrašila, jaz pa bremzal (se ta prav cajt
wink-1.gif
)

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
6084 voznikom so vzeli vozniška oz. preneha, jaz sem napisal, da premalo in da bi jim morali vsaj 10k.
ne 10k kot vsoto.....

in do članka ne dostopam, ker nisem naročnik. si ti? daš account?

Ste gledali včeraj 24 ur zvečer? Kako je Slak napadal Velova
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

sass

Guru
1. sep 2007
5.214
852
113
komentar iz članka:
Citat:
Do tovrstne prakse so skeptični tudi v največji nevladni organizaciji na področju prometa AMZS: »Če številni vozniki ne upoštevajo prometnih predpisov in za to niso sankcionirani, se toleranca do storilcev prometnih prekrškov povečuje...
Če se ne motim, itak vsak kršitelj poleg odvzema vozniškega dovoljenja faše še denarno kazen, torej so sankcionirani?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.576
2.627
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
6084 voznikom so vzeli vozniška oz. preneha, jaz sem napisal, da premalo in da bi jim morali vsaj 10k.
ne 10k kot vsoto.....

in do članka ne dostopam, ker nisem naročnik. si ti? daš account?

Ste gledali včeraj 24 ur zvečer? Kako je Slak napadal Velova
smile-1.gif

Članek je prosto dostopen.
rolleyes-1.gif

Bistvo članka je, da večino odvzetih itak "pogojno" vrnejo in se s tem izgubi "vzgojni efekt" - tak, da tvojih 10k nima nobenega smisla.
To je sicer druga skrajnost. Prva je da ko koga dobijo tega oglobijo tako, da si zapomni za vse večne čase - samo kaj, ko je verjetnost, da te dobijo minimalna. No tu so pa nonsens prignali tako daleč, da ko že koga dobijo - mu kazen toliko omilijo, da je vseeno tudi če ga ne bi kaznovali z odvzemom.

In ne - nisem gledal - nisem v SLO.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
ne 10k kot vsoto.....
Če bi prebral bi vedel point članka:
6084-im so vozniška dovoljenje advzeli, 4780-im izmed teh pa so vozniška dovoljenja vrnili le s pogojnim opominom in obvezno delavnico.
Torej tudi če bi jih odvzeli 10k, bi jih pa 8k vrnili z opominom.
Bedarija in potuha. Zbereš 18 pik zaradi rednih prekrškov, pa se lahko še naprej normalno voziš z vozniškim dovoljenjem... V tem primeru so kazenske pike popolnoma nepotrebna birokratska stvar...
rolleyes-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Če bi bila le denarna kazen zadostna sankcija, zakaj potem sploh imet sankcijo odvzema.
Sam sem proti pogojni izvršljivosti prenehanja veljavnost kar nasploh - zamenjal bi jo s pogojno sankcijo, kjer smeš v času preizkusne dobe vozit le na točno določenih relacijah ob točno določeni uri (dom-služba, na primer).
In seveda: če te dobijo vozit brez (torej izven določene relacije oziroma pri tisteh, ki niso na pogojni, kjerkoli), bo moral ostanek časa, za katero ti je bila izrečena sankcija, odsedet v zaporu. Brezpogojno, brez obzira na posledice. DOkazal si, da se nisi pripravljen podredit kazni in ne vozit, zato ti je treba fizično preprečit vožnjo.

TGV

Fizikalc
2. okt 2007
726
106
43
SJVT, v sakem predlogu je slabost ..
"Sam sem proti pogojni izvršljivosti prenehanja veljavnost kar nasploh - zamenjal bi jo s pogojno sankcijo, kjer smeš v času preizkusne dobe vozit le na točno določenih relacijah ob točno določeni uri (dom-služba, na primer)."

Jeseničan , ki se vozi v center Ljubljane bi imel še vedno četrt Slovenije na razpolago za delat piz***je.
Če si imel pa v mislih krajše relacije pomeni pa tvoj predlog, da lahko tak voznik ogroža samo sokrajane - ker jih je manj škoda od ostalih ?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.576
2.627
113
še v SLO - ampak komaj
SJTV1 ideja (no - in čist njegova, ker imaš države, ki poznajo takšno ureditev) ni napak.

Point je, da "prekrškarju" ne uničiš eksistence (prevoz na delo). Pri povratnikih pa seveda ni patrona - čeprav dvomim, da bi bil zapor realna možnost.

sass

Guru
1. sep 2007
5.214
852
113
Citat:
Uporabnik TGV pravi:
SJVT, v sakem predlogu je slabost ..
"Sam sem proti pogojni izvršljivosti prenehanja veljavnost kar nasploh - zamenjal bi jo s pogojno sankcijo, kjer smeš v času preizkusne dobe vozit le na točno določenih relacijah ob točno določeni uri (dom-služba, na primer)."

Jeseničan , ki se vozi v center Ljubljane bi imel še vedno četrt Slovenije na razpolago za delat piz***je.
Če si imel pa v mislih krajše relacije pomeni pa tvoj predlog, da lahko tak voznik ogroža samo sokrajane - ker jih je manj škoda od ostalih ?
ta jeseničan bi imel omejitev vožnje na jesenice - AC - ljubljana, kar je daleč od "četrt slovenije"
skratka, dober predlog, sigurno boljši od trenutnega izvajanja