bedaki na cesti

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.010
11.131
113
jaz sem tudi zato, da se sprve 50% znakov skine. Ker jih večina tako ali tako ne opravlja več funkcije.

Sem te dni spet v neki vukojebini v AT po regionalkah vozil, na dolžini 80 km ne vem če ni bilo 2x 50 drugače pa skoz 80 in 100 tu pa tam 70. Brez ene luknje. Noro (če pomisliš kje mi živimo in naše razmere).

• Všeč mi je
Reactions: krko in Pepe

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Dokler ni bilo vinjet, sem se dnevno vozil po regionalki in sem v decembru vsako leto naredil "obračun", koliko dodatnih omejitev je nastalo na standardni poti. Vsako leto se je kaj dodalo ob cesto. Na samo cesto pa bolj redko.
Zgodila pa se je tudi ena izjemna situacija. Na odprtem delu ceste je neko noč en zabluzil in z veliko hitrostjo, ki ni bila samo 90 km / h, priletel v hišo nekaj 10 m od ceste. Potem so dali na blagem ovinku omejitev 50. Čez kako leto omejitev 70, ki je veljala kar nekaj let. Zadnjič sem presenečen ugotovil, da omejitve NI VEČ. Trajalo je sicer več kot 10 let, ampak se je zgodilo.

krko

Guru
5. sep 2010
2.757
1.444
113
Na dobrih dveh km refionalke dobrih 70 znakov (v obe smeri)
Evo lokacija, če so komu da prešteti vse znake :D

Pozitivna stvar je, da gre za glavno cesto izven naselja (ni table za naselje) in zato redarji nimajo pristojnosti za nadzor. Drugače bi bil radar na 3-nožcu vsak dan postavljen, na 50km/h. Policistov pa itak ni. Pa tudi, če bi slučajno nekoč bil nadzor je vse skupaj izven naselja in je kazen minimalna 70 na 50 omejitve (prekoračitev od 10-20 km/h na cesti zunaj naselja, polovička 30 eur ;) )

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Sem mislil da stacionarni radarji po lj merijo samo v smer ko prihajas proti radarju.
Pa kot kaze, tudi v nasprotno smer. Torej meri cez vse stiri pasove na smartinki pri BTC.
Kako natancen je, ce je na sliki vec avtomobilov?

krko

Guru
5. sep 2010
2.757
1.444
113
Vsak pas meri posebej tako, da neki izgovori v smislu "dve vozili vzporedno, ne ve se kdo je bil izmerjen" odpadejo. Merijo pa tako kot jih nastavijo - lahko v obe smeri, lahko samo prihajajoča ali pa odhajajoča vozila.

Enako deluje tudi tisti pred predorom Golovec...skenira 3 pasove.

• Všeč mi je
Reactions: bertoncl

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Agresiven psiho v tovornjaku, ki ne pozna pravila zadrge.

Priponke

• 20231219_125007_resized.jpg
    20231219_125007_resized.jpg
    638,5 KB · Ogledi: 231

zakon

Guru
16. maj 2008
8.806
829
113
toti Maribor
Zakaj imam občutek, da se bo zopet pritoževalo na veliko. Niti enega razpisa ne moremo narediti brez, da se nekdo zopet masti.

• Objave ne odobravam
Reactions: Borg

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Na hitro se bere, da bomo odkrivali in plačevali toplo vodo. Zakaj za merilno napravo ni dovolj, da ima reference v drugi državi EU? Zakaj je potreben naš Urad za meroslovje? Ne rečem za novo napravo.
Malo merilnih mest, malo naprav, kot da policija trdi, da previsoka hitrost ni problem. Druga varianta je, da se boji, da ne bi bilo več potrebno, da zgledamo kot policijska država, ko tujec prečka Slovenijo po avtocesti. Meni se zdi, da v tujini vidiš precej manj policije, nadzor pa je ponekod očitno precej bolj učinkovit, ker se predpisov precej bolj držijo.

• Všeč mi je
Reactions: Corvette

Corvette

Majstr
6. nov 2008
434
306
63
Meni se zdi, da v tujini vidiš precej manj policije, nadzor pa je ponekod očitno precej bolj učinkovit, ker se predpisov precej bolj držijo.
Nekaj pripomore tudi to, da so ponekod po tujini omejitve in prepovedi nasploh (ne samo v prometu) recimo temu smiselne ali "življenjske". In če je omejitev smiselna, jo je lažje sprejeti oz. se jo držati.

So pa tudi pregovorno balkanski vozniki v tujini lepše disciplinirani. Ker marsikje ni vprašanje, če boš dobil kazen, ampak kdaj jo boš :) Švica je en tak krasen primer, kjer so šli z reglci v skrajnost in (pre)vzgojili tudi avtohtone prebivalce Kranja.

• Všeč mi je
Reactions: sad, krko in Pepe

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.901
113
"krasen" lahko izpustiš, ne rabijo znakov, tam te zatoži najbližji sosed, če se mu samo zazdi, da se za njegov občutek prehitro pripelješ po ulici.

• Objave ne odobravam
Reactions: koliko

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Če je policija sposobna preveriti trditev soseda, da drži, zakaj ne?
V zadnjih letih sem dvakrat po teden vozil po Švici in nisem videl policijskega avta. Izogibal pa sem se večjih mest.

• Všeč mi je
Reactions: koliko