bedaki na cesti

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
Tu se mu z veseljem upognem. Saj si za izvedbo tega gentlemanskega manevra vzamem čas. Če pa ga on nima ...

Če sem edini na prehitevalnem, se mu umaknem.
Če sem v koloni (nas je več) na prehitevalnem, nadaljujem z vožnjo.
Če je trmast z svetlobnimi znaki, opazim, da imam umazano vetrobransko stekel in ga očistim. Zaradi varnosti zmanjšam hitrost in povečam varnostno razdaljo do vozila, ki vozi pred mano.

p.s. trgovina. tistemu zadaj se umaknem, da se razkomoti na traku. ko pride na vrsto, vskočim nazaj in dokončam moj nakup!

Kam se umakneš, če ti bolj specifiziram primer, da je na tvoji desni (torej ob tebi) avto ali dva (logično, saj prehitevaš in ne voziš), pred tabo pa tudi in vsi počnemo isto (prehitevamo) - torej situacija je precej jasna in če bi bil tisti zadaj aixam, alfa romeo, bugatti, citroen,.... (vstavi poljubno znamko brez audi-bmw-mercedes) se pravzaprav ne bi zgodilo nič (ko bi sam prehitel prvega, bi šel na vozni pas), ker pa je tisti zadaj pač. budala v audiju, bmwju ali mercedesu, v takšni situaciji (blendanje v tri pizde materne brez utemeljenega razloga) narediš kaj?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

krko

Guru
5. sep 2010
2.757
1.444
113
Prehitim v tempu kakršnega sem imel pred ritolimačem in se, ko ocenim da je varno, vrnem na desni vozni pas.
Je pa neprijetno, ko vem da ta zadaj nima primerne VR in če bom moral naglo zavirati bo počilo.
Zato sem velik zagovornik čim večjega nadzora in čim višje globe za neprimerno varnostno razdaljo.
Pogrešam več znakov, ki določajo VR v metrih in s tem povezano globo kjer so tudi kazenske točke (6. odstavek 44. člena ZPrCP), saj so le-te "pain in the ass" vsakega voznika.

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.287
3.910
113
Kam se umakneš, če ti bolj specifiziram primer, da je na tvoji desni (torej ob tebi) avto ali dva (logično, saj prehitevaš in ne voziš), pred tabo pa tudi in vsi počnemo isto (prehitevamo) - torej situacija je precej jasna in če bi bil tisti zadaj aixam, alfa romeo, bugatti, citroen,.... (vstavi poljubno znamko brez audi-bmw-mercedes) se pravzaprav ne bi zgodilo nič (ko bi sam prehitel prvega, bi šel na vozni pas), ker pa je tisti zadaj pač. budala v audiju, bmwju ali mercedesu, v takšni situaciji (blendanje v tri pizde materne brez utemeljenega razloga) narediš kaj?
Neham prehitevati in se lotim povratka na desni pas takoj, ko je to možno.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.528
1.714
113
Žal, še vedno...

Le kdaj bo odločevalce spametovali in bodo to uvrstili med nujne posodobitve prometne zakonodaje.

Kako bi pa to zgledalo v praksi? Za enega je nujna vožnja, če nekdo umira, za drugega bo bila, če zamuja v službo. Vozniki so že tako večinoma nesposobni, ne predstavljam si, da bi še to vsak zase arbitrarno odločal. Da ne govorimo o namernih izkoriščevalcih sistema.

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.809
113
Dejva rečt da je to nekje isto, kot da v blagajni čakaš v vrsti pa te od zadi en z vozičkem nabija. Zdej če se tudi v tem primeru upogneš, pol srečni tvoji nadrejeni (doma in sicer).
Niti ne. Ker posledice so rahlo drugačne.
V prvem primeru boš pač imel malo modrico, v drugem pa če imaš srečo, končaš 2m pod zemljo.

Pa še ena zadeva: obstajajo nujne (res v zelo malo primerih, večinoma so to bedaki) vožnje, ko se civilistu življensko mudi. In če nekdo žge proti meni z vsemi štirimi smerniki, hupo in blendanjem, se mu bom takoj, ko bo varno, umaknil. Navadnemu ritopiku se pa tudi umaknem, ampak lepo bolj počasi.

blazek33

Fizikalc
3. nov 2012
132
57
28
Če mi kdo blenda za ritjo,prvo rahlo premzo zahodim,ravno toliko da se stop luči prižgejo,
dalje pa odvisno od situacije.

• Všeč mi je
Reactions: kajpace

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Pol poti do bolnice sem se peljal z osebnim avtom, drugo polovico pa "uradnimi lučkami".
Pa se polovično zaporo gradbisca sva cakala, z mujotom z liziko.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
844
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Meni so zmagovalci kamikaze, ki na AC na prehitevalnem pasu s 160 km/h priletijo v kolono, ki se pelje 100 KM/h (pač gužva na obeh pasovih) in potem blendajo do nezavesti. Ok, se mu recimo umaknem na vozni pas, ampak ne vem kaj je profitiral..še vedno jih ima 20-30 pred seboj, ki se mu morajo umaknit, da bo srečen..To morajo bit kar frustracije si mislim :cool:

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.776
2.597
113
Odgovor enak prejšnemu :)

p.s. se bo kak blendač javu da potrdi ali zanika ali ga je sram?

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.992
9.533
113
Na tole sem naletu.... jao, ženska totalno nesigurna na kolesu, gor pa ne enga, dva froca, da ne govorim o tem, da gre pol še avto izsiljevat, ker ona je na kolesu in ma otroke zadi. Pol bi se pa še dec kregal z voznikom, ki jim je očitno potrobil.

Aeon_Pax

Pripravnik
19. okt 2012
35
19
8
Ljubljana
Na tole sem naletu.... jao, ženska totalno nesigurna na kolesu, gor pa ne enga, dva froca, da ne govorim o tem, da gre pol še avto izsiljevat, ker ona je na kolesu in ma otroke zadi. Pol bi se pa še dec kregal z voznikom, ki jim je očitno potrobil.
Ženska na električnem biciklu in misli da je carica. Tule je kar konkreten klanec in noben voznik ne pričakuje da mu nek norec/norica z biciklom po levi (prekršek) takole mimo vseka.

Sem se tudi sam že velikokrat z boljš polovico skregal, ko sva na biciklu in misli da je ona kot kolesar vladar. Upoštevaj "fuc***ing" predpise, ki veljajo za vse ...

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.901
113
Tale bicikel ima z babo in dvema frocema vsaj 120 kg, od tega 50 kg (vreča cementa) opleta zadaj vsaj 1 meter za babo. Zdaj pa zavijaj desno, poglej nazaj in spusti balanco z eno roko, da boš nakazal smer. Japajade. Zato tudi ni ustavila, ker je vse našteto cel projekt, brez da se uležejo vsi štirje (bicikel, baba in 2 potnika) na sredino ceste.

• Všeč mi je
Reactions: bertoncl in Hondi