Baterijska udarna vrtalka

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.916
659
113
Citat:
Uporabnik Slycer pravi:
Kar dobiš iz anglije je tudi angleški vtikač za polnilec. Kar pomeni da vselej potrebuješ še nek pretvrotnik.
No ja, to ni ravno problem... http://goo.gl/Y3FAJt
smirk-1.gif

Jaz imam večino aparatov iz UK, ker mi ni problem ob prvem priklpu aparata natakniti gor še tisti adapterček.
Če bi bil pa tako škrt, da bi imel samo 1 adapter bi pa znalo biti sitno ja.
grin1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Joj se znate matrat, kupi se na firmo od kakega kolega, z 22% popusta je kar ugodno tudi pri nas. :D

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.916
659
113
Citat:
Uporabnik brunobruno pravi:
Te pol ceneje pride če vtikač kupiš v Merkurju.
Torej če je en konverter 1$ potem je vtikač 50 centov? Ni ravno tak prihranek, da bi se mi dalo s tem ukvarjati.
Pa kot je že nekdo omenil, v primeru uveljavljanja garancije stroja bi znal imeti težave, če bi odščipnil UK vtikač.

(Pa če se boš zdaj vtaknil v to da je bila cena 10$; tista ponudba je za 10 kom, ker mi je logično, da jih kupiš več, da jih imaš na zalogi.
Če bi škrtaril bi vzel tega: http://goo.gl/XRr64C )

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Sem gledal tam ko je bil 10 €. Nisem niti gledal koliko jih je.
Boš pa en mesec čakal.
Nobenih problemov ne boš imel, saj ne boš nosil polnilca, ampak mašino na servis. Pa crknla ti itak pred iztekom garancije ne bo.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.629
722
113
Pri garanciji je dobro vedet.

Osnovna garancija je eno leto.
Za podaljšanje na 3 leta je potrebno:
* opraviti online registracijo v ustrezno kratkem roku po nakupu
* ujemati se mora država prodajalca in kupca
* prodajalec mora biti "uraden"

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.022
11.147
113
Razni monterji za PRO delo uporabljajo Robyi(nekaj takega) baterijske mašine in so zadovoljni zelo.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.680
1.312
113
Ryobi, Bauhas katalog september 2015, stran 40
grin1.gif

Konkretna stvar je trenutno 139€ vrtalno kladivo in pa baterija s polnilcem 89€, torej 228€. Sam jih sicer nisem držal veliko v rokah, ampak daleč najboljše so mi pa bile Makite razne.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Jaz uporabljam Milwaukee. Sem imel prej makito in mi ni sedla.

Zdaj če boš vrtal v opeko boš s to mašino že delal, če pa imaš beton, bo zadeva prepočasna... Potem rabiš dejansko pnevmatsko vibriranje...

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Brushless. Močna k svinja. Utrgaš M8 vijak brez da sploh trzne.

Imam nekaj takšnega milwaukee

Sem imel (sedaj bi moral preveriti kakšne so cene) kar solidno linijo za nabavo v slo in se mi ni izplačalo kupiti zunaj.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Nekateri modeli (ista voltaža in model samo da je en z in en brez) brez ščetk so švohnejše kot tiste z ščetkami. Tako je pri Boschu 10,8 V udarnimi vrtalnikih.

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Spodnja makita je bolj za omare skupaj sestavljat pa kakšno luknjico v les zvrtat, maktech je pa že konketna makina ki lahko nadomesti klasičen udarni vrtalnik. Torej odvisno kaj rabiš, če misliš vrtat luknje v beton pa vijačit kakšno večjo površino potem raje vzemi drugega.

Sicer pa iz tujine dobiš za malce nižjo ceno Hitačija ki je po specih boljši od maktecha pa tudi na splošno velja ta (oz. predhodne/bratske serije) za dober nakup kar se tiče price performance.

Je pa jasno vse zgoraj omenjeno overkill za omare sestavljat, za tisto priporočam nakup v hoferju/lidlu za 30% cene!
tongue-1.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Navaden baterijski vijačnik imam od Parkside. Zadovoljuje potrebam.
zmaga.gif

Star vrtalni stroj se počasi poslavlja in iščem nadomestilo.

Pri Makiti vidim, da je vrtanje v beton 8cm, Maktec pa gre do 13cm...

Bom preveril še Hitačija. Makita mi je padla v uč zaradi svedrov in ostale krame, ki je poleg v kufru...
redface-1.gif

Nazadnje urejeno: