Baterijska udarna vrtalka

bula

Fizikalc
3. sep 2007
453
26
28
Dolmarce so spadale med zelo zanesljive motorke, ne samo v Evropi, tudi preko luže. Je pa Sachs-Dolmar precej stara firma, so bili kar blizu pri začetku izdelave motork. Spadale so praktično v isti rang kot Stihl in Husqarna.

jello

Guru
22. sep 2008
10.271
3.906
113
Pogrevam staro temo. A je kdo kupoval na nemškem screwfixu? So od tam tudi angleški polnilci ali eu?

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.528
2.280
113
Citat:
Uporabnik theMario pravi:
Nekako tako ja...
Čeprav zadnje čase na terenu poslušam, da folk ni več tako zadovoljen z makito kot je bil.
Top naj bi bila dewalt in milwakie (oz. kakorkoli se napiše).

Je pa seveda to stvar vsakega posamezanika. Eni ja, drugi ne....

Makita je zakon. Gonimo vsak dan in dela. Odkar so se poboljšale baterije je vse bulletproof

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
Milwakee je itak vesoljsko orodje, mi ga uporabljamo na terenu pa ga prav nič ne šparamo in zdrži neverjetno. Enako lahko rečem za dewalt vsaj za baterijske vrtalnike za ostalo ne vem. Makite še nisem uporabljal ampak kar od drugih slišim so samo pohvale

I

Izbrisan uporabnik #9334

V Trzinu tam okoli Irskega pub-a nekje je ena firma, ki ti akumulatorje obnovijo. Bom pogledal dopoldne če bom našel naslov (če ti je zanimivo).

I

Izbrisan uporabnik #9334

Sicer pa potrjujem one trditve za Makito. Zadnja leta jim je kvaliteta totalno padla in je ne kupujem več. Ni vredna počenega dinarja!
frown-1.gif

Zanič je vse, od mehanike do baterije. Kronično crkujejo reduktorji v glavi, pa motorji, celo stikalo (
shocked-1.gif
. In to od nekje letnika 2015 dalje.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.916
659
113
Moje izkušnje s Hofer/Lidl.

Lidl vse ok, zdrži tudi bolj pogosto uporabo...

Hofer, vse crknilo....
Baterijska 20V, skurilo motorček že drugi dan. (noter je bil 12V motorček
uf-1.gif
)
Ročna kožna žaga je kmalu začela opletati, ker je ležaj šel v maloro
Namizna krožna žaga; vse vegasto, vodila niso vzporedna z listom...

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
ksz

Milwaukee je klasa zase, samo je pa res kar precej denarja.
Če pa je govora o vijačenju, je mogoče bolj smotrno pogledat za udarni vijačnik, ne vrtalnik.
To so take oblike

I

Izbrisan uporabnik #9334

Milwoki je prav tako postal en klinc, že res da pokrivajo ogromno specialnih mašinc, toda tiste najbolj klasične so ravno tako zadnja tri leta zanič - tako kot je tudi pri drugih (tistih uveljavljenih) firmah.
Navadna kotna brusilka fi 115 ima kao garancijo 3 leta, zdrži pa ravno 2 - 3 mesece normalnega delavniškega dela. Še samo par let nazaj so bile pa res skorajda neuničljive ... je prej kabel se precviknil kot pa da bi šli ležaji ali pa kolektor.

Vsi šparajo, to bo!

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Za kabel ne vem, če je kdaj bil Milwaukee dober. Baterijske še vedno delajo kot morajo.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Baterijskih od Milwaukee-ja ne uporabljam, ker so mi ergonomsko ... hmm, torej že celo življenje sem na Makiti, v zadnjih par letih sem pa začel iskati kaj drugega, ker Makita je postala zanič.

Od Milwaukee-ja imam še nekaj kotnih brusilk in nekaj specialnih mašin - toda odhajajo ven iz delavnice. Ravno zaradi poslabšanja kvalitete. Žal
rolleyes-1.gif
.

Glede ergonomičnosti je pri kotnih brusilkah na prvem mestu Bosch (modri GWS itak , pa še ta z rahlo predelavo), pri akumulatorskih vijačnikih je bil včasih, že precej dolgo nazaj AEG, sedaj Makita, pri montažnih strojčkih itak Hilti, (tudi tam se pozna šparanje v zadnjih časih
rolleyes-1.gif

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Vsaka firma je dobra v določenem segmentu, ne pa v vseh. Jaz recimo pri bruilkah prisegam na Metabo. Baterijske so ponavadi vse od ene firme zaradi prilagajanja baterijam pri meni modri Bosch. Krožne žage ima recimo najboljše Mafell.

PS: ni pormašina po zelenjavi, ampak bormašina (bohrmaschinen)

I

Izbrisan uporabnik #9334

Seveda.

Pormašina naj pa kar ostane pormašina, smo bolj kmetje tule naokol.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Meni pa Makite zaenkrat odlično služijo. ;ilwakie pa je daleč od tistega kar eni opevate.
Seveda ima vsak v določenih segmentih odlične stroje.

Sonny_Chiba

Majstr
3. dec 2011
1.753
-838
83
Glede Makite. Pri nas v firmi imamo kar nekaj Makit, problem je bil predvsem z vrtalniki- vijačniki, ki so bili sicer vsi bol nizke serije. Medtem ko pa z udarnimi vijačniki- vrtalniki pa ni problemov, res pa da so precej višje serije.

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
Predlagam makitarjem ker sem sam tudi privržen bil 20 let staro se vedno imam menjal baterije in gas da sprobajo Stanleya fatmaxa tega sem pred kratkim kupil je dva razdreda nad makito kare se moci in navora tice edino baterijo bi imel kako mocnejso dokler so dve not nove se se ne sekiram vrtal z njim v armiranbeton zelezo kam ces resno priporocam pozotivno presenecen.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
dej ne nakladaj.
Vsak proizvajalec ima več različnih vijačnikov (navadnih, kot udarnih) različnih specifikacij. Prilepi link svojega.
pa ti primerljivega vsakega proizvajalca prilimam.