Baterijska udarna vrtalka

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik baldrick pravi:
Predlagam makitarjem ker sem sam tudi privržen bil 20 let staro se vedno imam menjal baterije in gas da sprobajo Stanleya fatmaxa tega sem pred kratkim kupil je dva razdreda nad makito kare se moci in navora tice edino baterijo bi imel kako mocnejso dokler so dve not nove se se ne sekiram vrtal z njim v armiranbeton zelezo kam ces resno priporocam pozotivno presenecen.
največji navor: 22 / 42 Nm
Kaj je tukaj dvakrat močnejše od Makite?

Evo 14V:
http://www.bosch-professional.com/si/sl/cordless-combi-gsb-14-4-ve-ec-131417-06019f1200.html
https://www.hilti.si/baterijski-sistemi/baterijski-vrtalniki/r4906
https://www.makita.si/tool/21000/DDF448RFJ.html

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
tole makito sem imel v primerjavi s fatmaxom prav zato sem se odlocil za fatmaxa meni osebno ni bilo primerjave to je moje osebno mnenje ne jemlji tega drugače. Vsak naj sproba in vamzamento kaj mu ustreza meni je pac fatmax trenutno vrh cez 5 let bo pa kaj drugega kdo ve.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Sej ne jemljem osebno. Jaz nimam nobenega produkta Makite če te že zanima. Nakladal si o moči in navoru (dvakrat močnejša), kar sem ti dokazal da ni res.
Pa Stanley je verjetno samo rebrandan Dewalt, glede na to da je firma Stanley-Black&Decker (v lasti imajo Dewalt).

Nič ne rečem, verjetno super mašinca.

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
saj kot pravim nisem profič kaj je je mogoče bi morla napisat po filingu sodeč namesto da sem se izrazil tako kot sem se nevem kaj je stankey in od kod sem ga pa opazil tudi pogosto pri amerih in njihovih delavcih.

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
Citat:
Uporabnik baldrick pravi:
tole makito sem imel v primerjavi s fatmaxom prav zato sem se odlocil za fatmaxa meni osebno ni bilo primerjave to je moje osebno mnenje ne jemlji tega drugače. Vsak naj sproba in vamzamento kaj mu ustreza meni je pac fatmax trenutno vrh cez 5 let bo pa kaj drugega kdo ve.

Najbolj jasen odgovor je verjetno - v tem cenovnem razredu si raje izbral fatmaxa pred makito, kar je logicno.
Kvaliteta makite in ostalih pride pac kasneje do izraza, pri profesionalnem delu. Pri hobi uporabnikih verjetno nikoli

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Jaz imam za doma iz LIDLa 20v dela dobro za kaj privijačiti ali zvrtati kakšno luknjo v les. Ostalo nisem probaval. Sem pa delal z makito in dewaltom nadstrešek in je dewalt za 1/3 cenejši ampak boljši. Baterija dalj zdrži in nasploh dolge vijake lažje vijači v les. Ostalega nisem probaval s temi dvemi.

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Jaz imam za doma iz LIDLa 20v dela dobro za kaj privijačiti ali zvrtati kakšno luknjo v les. Ostalo nisem probaval. Sem pa delal z makito in dewaltom nadstrešek in je dewalt za 1/3 cenejši ampak boljši. Baterija dalj zdrži in nasploh dolge vijake lažje vijači v les. Ostalega nisem probaval s temi dvemi.

Dajmo locit nekatere zadeve. Ne primerjajo se znamke ampak modeli s podobnimi karakteristikami. Ce bos vzel top model makite ti bo zapestje zvilo od navora ce ne bos dobro drzal. Zato je nesmiselno govorit o eni in drugi znamki in moci ce ni podatkov o modelu zraven.

In kvaliteta se ne preverja ce mas pol ure dela ampak ce delas z njo 8 ur dnevno vsak dan in serijsko menjavas baterije - ce se napolni preden izpraznis itn... Tu se pokaze kvaliteta - po 10.000 ali 20.000 vijakih

Nazadnje urejeno:

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Pa baterijo imajo tudi različno kapaciteto! 6.0AH pač bo trikrat dlje držala kot 2.0AH pri isti voltaži. Torej imaš na enem modelu obe možnosti baterije. Tako, da govorite kar nekaj v tri prazne.

In kot je bilo povedano se more modeli med modeli primerjati. To je tako če primerjam 10,8V vijačnik z udarnim 36V vijačnikom. In 10,8 ima montirano 1.3AH, 36V pa 7.0AH baterijo.
Če bi vaše trditve držale bi profiji drugo kupovali.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Tega Stanlya mam že ene 2 leti pomojem....nimam kej pritoževat se, nora zadeva kupljena za res dobro ceno ( takrat je bila na alterju debata ko je imela neka spletna trgovina znižano ceno in je bila 50% nižja od drugih trgovin).