Baterijska udarna vrtalka

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
S to ta malo lahko tudi kako luknjo zavrtaš v beton. Jaz s tako malo od Boscha vse do fi 6 zavrtam s ta malo. Ostalo na kabel z sds svedrom, ker je lažje in hitrejše.
Fajn je ker je lahka in zelo priročna. Ker nisem profi bi dobre 18v ne rabil. Slabe parkside hobi,obi, Bauhaus variante 18v, pa po navadi moja s 30Nm poje.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Navaden baterijski vijačnik imam od Parkside. Zadovoljuje potrebam.
zmaga.gif

Star vrtalni stroj se počasi poslavlja in iščem nadomestilo.

Pri Makiti vidim, da je vrtanje v beton 8cm, Maktec pa gre do 13cm...

Bom preveril še Hitačija. Makita mi je padla v uč zaradi svedrov in ostale krame, ki je poleg v kufru...
redface-1.gif

Vrtanje v X stvar je ponavadi podano z debelino/premerom svedra, torej vrtanje v beton je najbrž 8mm vs. 13mm!
grin1.gif

Tisto makito sem zadnjič slučajno dobil v roke in je luštna stvarca, je pa to mala zadeva zato pravim da ne pričakuj preveč. Tudi od baterije ni veliko soka. Odlična stvar pomojem za kakšne monterje ipd. kjer moraš stvari vijačit pa vmes še kakšno malo luknjo zvrtat.

Če se ti gre da dobiš neko lahko univerzalno stvar skupaj z opremo je pomojem solidna izbira oz. ne moreš zgrešit, ampak kot sem napisal na začetku ne pričakuj da tole lahko zamenja klasični vrtalnik (recimo prej omenjeni večji vrtalniki so za hišno rabo povsem ustrezni tudi kot zamenjava klasičnega vrtalnika).

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Ja in kaj je s tem narobe? Bolje hilti na kabel, kot pa neka igrača na baterijo.

Kot da je tak problem kabel potegniti, če nekje vrtaš v beton.

pazok

Pripravnik
10. apr 2008
580
10
18
Takšno imam jaz.Vrtam,štemam,mešam lepilo ni da ni.
Super zadeva.Lahka,močna in trpežna.Priporočam za profesionalno uporabo.
LINK

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Veš... V naslovu teme je BATERIJSKA UDARNA VRTALKA.

Prosim, da se držiš naslova teme. Hvala...

Prosiš, naj se držim iluzije, da boste vrtali v beton z lidl in baubabu igračkami.

Prav želite biti nategnjeni ali kako?

Saj ima hilti tudi baterijske zadeve za ta namen, samo ne bo 100€.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Veš... V naslovu teme je BATERIJSKA UDARNA VRTALKA.

Prosim, da se držiš naslova teme. Hvala...

Jst imam v spominu, da se je takšnim "igračkam" včasih reklo vibracijski vrtalnik. Onim, ki imajo pa pnevmatsko kladivo not pa udarni vrtalnik. Ampak vidim sedaj, da je to malce drugače. Pravi stroji so vsi sedaj "udarna kladiva". Lahko pa da se, jst že malce pozabil...

V glavnem... Imam na ta sistem, kot si ga pokazal na sliki. Milwaukee najvišji model (vibracijski). Zadeva je res vrhunska za vrtanje v kovino, les, vijačenje... Lahko občasno tudi kakšno luknjo v opeko, beton zvrtaš, ampak! 6mm sveder v omet in opeko gre zelo lepo. V beton ali kamen za 3cm globine porabiš 1 minuto in tiščati moraš ko budala. Da daš not 16mm in greš beton vrtati je tako kot da bi šel 6 kubikov peska z žlico premetavati
smile-1.gif

Za vrtanje v beton je pnevmatsko kladivo. Dobiš tudi baterijska. Ni poceni, deluje pa odlično. In s tistimi lahko brez večjih težav vrtaš v beton. Čeprav 16mm v orenk trdo zadevo tudi ni "ko v puter".

Če te zanima še kaj ti lahko povem iz prve roke...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Pomojem je tako:
- udarni/vibracijski vrtalnik -> klasičen vrtalni stroj ki ima opcijsko "udarno" funkcijo za vrtanje, skratka vibrira med vrtanjem kar je namenjeno vrtanju v beton in podobne snovi, klasični na žico so najbolj pogosti, dobi se pa sedaj tudi akumulatorske. Uporablja se klasične svedre in vpetja.
- vrtalno kladivo -> to so težji vrtalniki ki imajo dodatno (pnevmatsko) udarno funkcijo, ponavadi so možne vse kombinacije torej samo vrtanje, udarno vrtanje in udarjanje (uporaba dlet in špic). Ti uporabljajo SDS (+, max, ...) sistem vpetja in take svedre in dleta. Moči udarcev so tam do 10J. odvisno od velikosti. Tudi te se dobi v accu izvedbi.
- udarno/rušilno kladivo -> klasična težka štemarca, moči udarcev 10J+

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Je možno, da tale vrtalnik vrta v beton do 16mm?!

https://www.hofer.si/sl/posebn...ni-vrtalnik-20/

Zakaj mi tale hofer vrtalnik diši na gene od milwaukee?
da kopiram igijev link iz prejšnje strani
igi imaš kak komentar?
koliko taka stvar stane pri milwauke?
<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/UxXTckijwcs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

imam točno tega... moraš biti kar previden z njim. Če imaš gor kakšno kronsko žago in slučajno nimaš dodatne ročke vpete, ti ga zbije iz rok v trenutku. Ga ne zadržiš. Tudi pri vijačenju M8 vijak utrgaš ko za hec.

Cena? Hja, jst sem prvega kupil "zunaj", ker je bil dosti ceneje. Sedaj pa mi je sosed uvoznik in dobim bolj prijazne cene kot pri primerljivi Makiti. Je pa to še vedno predrag šport za hoby uporabo. Za 400 z davkom bi ga že moral kje stakniti...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.114
6.942
113
pri taščici
Mater da bom klical v hofer ce 5 letna garancija velja tudi v primeru nakupa na firmo.
Igi: ce bos hodil kaj okoli hoferjev drug teden, vrzi oko na njo in jo primerjaj s svojo (vizualno) . Ali je samo poceni vizualni ponaredek (zatič baterije.....) ali je vse "isto" samo napis drug (kot trafic/vivato v avto sceni)

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Mater da bom klical v hofer ce 5 letna garancija velja tudi v primeru nakupa na firmo.
Igi: ce bos hodil kaj okoli hoferjev drug teden, vrzi oko na njo in jo primerjaj s svojo (vizualno) . Ali je samo poceni vizualni ponaredek (zatič baterije.....) ali je vse "isto" samo napis drug (kot trafic/vivato v avto sceni)

Po specih je hoferjev top, če prav razumem ima brezkrtačni motor in 4Ah baterijo. To pri brandname stane pol jurija EUR.

Sicer bistvena stvar pri robustnosti je da ima noter all-metal zobnike, kar pa mislim da skoraj mora imet pri takem navoru saj plastike ki bi to zdržala ni. Če pa je slučajno noter plastika potem bo pa verjetno hitro zmlelo vse skupaj in je zato garancija!
grin1.gif

Skratka po specih dober nakup če kdo rabi močno accu vrtalko.

luciano

Guru
3. okt 2011
1.858
886
113
MB
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Namenjen je profesionalni uporabi, zatorej bi morala garancija 5let veljat tudi za firmo, če že tako reklamirajo.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Hofer je očitno poslovalnica za penzijoniste in brezposelne kateri lahko stojijo v vrsti pred 8 uro zjutraj...
bonk.gif

Ob 10:00 ni bilo v treh najbližjih poslovalnicah več na zalogi baterijske pormašine...
jezen.gif

Na zalogi pa so imeli komad ali dva...
rolleyes-1.gif

[Sarkazem ON]

Le zakaj sem zaposlen in imam redno službo...
frown-1.gif

[Sarkazem OFF]