avtomatiki

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
In če je ta recimo 200 000 km potem verjetno sealed for life ni nič napačnega?

Ni nič napačnega, čeimaš namen po toliko kilometrih avto zapeljati na odpad. Jaz pri tej kilometraži šele kupim avto
wink-1.gif

Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:

Tko da, če imaš namen avto dolgo vozit in ga ne menjaš na dve leti, bi jaz našel mehanika, ki bi mi olje v menjalniku ZAMENJAL, če pa avte menjaš hitreje, naj se s tem ubada naslednji lastnik.

Prav zaradi takih debilov so aut.menjalniki na slabem glasu! Pri tem jim pa pomagajo sami proizvajalci, ki ne predvidevajo menjave olja, ti pa z veseljem prodajo nov menjalnik
bonk.gif

Zakaj bi pa bil jaz [cenzura], ce nisem menjal olja v avtomatiku? meni lepo gladko dol visi kaj bo z menjalnikom ko bom avto prodal tebi...zato pa kupujes rabljenega, pac s tem pride tudi riziko...nismo vsi na avto tako navezani kot ti...jaz se z njim vozim, naredim to kar morem da mi sluzi in konec...

po tvoje bi pa mogo avto rihtat za onega ko ga bo kasneje kupo...LOL o je sele debilno...kupi novega pa rihtaj kak ves in znas

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.426
5.661
113
Citat:
Uporabnik sniper007 pravi:
Kako pa je z ročnimi menjalniki ? Je smiselno menjat, klub "sealed for life" oznaki ?

Olje se stara tud če ga gledaš v kantici na polici.......kaj šele med uporabo......mamo 2 taka avta doma......in me "lifefil" ne gane
wink-1.gif

Če nočjo na servisu menjak ker so pametni...pa neseš popoldancu al pa pod avto splezaš!

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Rent a car? Veliko jih je zamenjanih že pri 30000.
No, tega nisem razmišljal, ampak pri njih je to dejansko core biznis, tako da to je drugo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik sniper007 pravi:
Kako pa je z ročnimi menjalniki ? Je smiselno menjat, klub "sealed for life" oznaki ?

Na koliko časa ? Kje lahko vidim kdo je proizvajalec ročnega menjalnika?
Sam menjujem na nekje 120.000 km.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Zakaj bi pa bil jaz [cenzura], ce nisem menjal olja v avtomatiku? meni lepo gladko dol visi kaj bo z menjalnikom ko bom avto prodal tebi...zato pa kupujes rabljenega, pac s tem pride tudi riziko...nismo vsi na avto tako navezani kot ti...jaz se z njim vozim, naredim to kar morem da mi sluzi in konec...

po tvoje bi pa mogo avto rihtat za onega ko ga bo kasneje kupo...LOL o je sele debilno...kupi novega pa rihtaj kak ves in znas
A pa avto vzdržuješ glede na predpisane intervale in opravila?
Če ne, ali to poveš kupcu ko prodajaš? Ja, dober dan, lejte avto ful kul, vse super, edino zadnjih 5 servisom nisem naredil, zato vam pa stisnem jurja dol pri ceni.
Ali si tiho kot čefurčič in nategneš kupca?

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:

A pa avto vzdržuješ glede na predpisane intervale in opravila?
Če ne, ali to poveš kupcu ko prodajaš? Ja, dober dan, lejte avto ful kul, vse super, edino zadnjih 5 servisom nisem naredil, zato vam pa stisnem jurja dol pri ceni.
Ali si tiho kot čefurčič in nategneš kupca?

pa kaj sem ti napisal...delam to kar moram...v to spadajo tudi servisi po navodilih...

sicer pa ko jaz avte prodajam so cisto istroseni (po letih in kilometrih) in stanejo 2 jurja...in ja nazadnje ko sem ga prodajal sem povedal CISTO vse, tudi to da ni bil vec kot eno leto na servisu , pa da bo zadnja prema sla pocasi pa da so amortizerji fuc, pa da tu pa tam kaka lucka ne dela...povedal pa sem tudi da zaradi tega ne mislim znizevat cene..

in kot sem reko dol mi visi ce grem na servis grem zaradi sebe ne zaradi tega da bom prodal super avto dalje...dol mi visi za tistega ki ga bo kupo, povem pa vse po resnici, ker prodajam avto da se ga resim ne pa, da na njem sluzim...

kupca ne mores nategnit...kupi to kar vidi in preveri ima vse moznosti se prepricat kako in kaj....

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
No, potem se ne sekiraj, če vse poveš in če servisiraš po navodilih... Piiisss broooo...
grin1.gif

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
601
12
18
Včeraj so mi menjali olje v menjalniku in diferencialu. Rekli da je to priporočljivo pri 120.000km.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Lejga, še eno tako pa ti eno zvezdico pribijem...
evil.gif

Pa 3x kliknem na gumb opozori moderatorja.
grin1.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
cccc...cce bos kupoval avto od mene se ti bom vse zlagal :D

zvezdice pa meni ne morejo vec skodit :D

corsol

Guru
11. mar 2010
3.087
1.039
113
sem govoril z enim strokovnjakom , odgovornim za teh.stvari , ki dela pri enem od principalov oz. uvozniku
Zanimale so me prav zadeve glede avtomatikov, vzdržljivot, vzdrževanje,.....

Rekel je. da če se vozi avto "normalno" se ni za bati kakšnih okvar, seveda pa je potrebno poskrbeti tudi za ustrezno vzdrževanje ,- menjavo olja,..... ne glede na to kar pravi proizvajalec uradno(URADNO = brez vzdrževanja).

Glavni razlog zakaj ni predpisana menjava olja naj bi bil ,da te stvari izpustijo zato, da so predvideni stroški rednega vzdržervanja nižji( za recimo 100 000km).

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.060
11.163
113
ja, pravilna menjava olja s čiščenjem na nekem servisu gre v par sto evrov... jamramo pa že vsi za tistih par jermenov itd.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
ja, pravilna menjava olja s čiščenjem na nekem servisu gre v par sto evrov... jamramo pa že vsi za tistih par jermenov itd.
Sej ni blema: ne menjaš, ko rikne greš v menjavo avtomata za par tisoč EUR.
grims-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
uradno je bil menjalnik uradno vzdrževan, a je crknil.

neuradno bi menjal uradno olje, pa bi delal.

nemenjavo je predpisal proizvajalec vozila. proizvajalec menjalnika ne pove nič.

če je avtofabrka v napsrotju s menjalnik maherjem, potem naj plača.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.651
4.380
113
He he še vedno je ceneje tu pa tam priznat kakšno kulanco kot pa izgubiti kupce zaradi prevelike vzdrževanja

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.651
4.380
113
Saj obnovljen je takorekoč nov.

Si že videl kak obnovljen del od blizu.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kaj pomeni

takorekoč

bom direkten, rkc jevsko usmerjen
far ti zlorabi malega, malo.
samo enkrat
mah..mali, mala je takorekoč k nova..nezlorabljen

mal manj kruto
partnerko ti napič en. enkrat.
kaj se sekiraš. je tkaorekoč neobrabljena

vedno, ko si tako pameten se spomni na naslednje
če bi tvoj ata, tvojo mami prtisnu en dan pozneje kot jo je, bi to iz vidika danes bilo takorekoč isti trenutek. sam tebe ne bi bilo.

slovenščina ima lep besedni izbor, tudi slikovit, sam se vse preveč zlorablja za neke nebuloze.

Nazadnje urejeno: