avtomatiki

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.327
3.001
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
pa kaj sem jaz napisal v svojem naslednjem postu?...ti kr skrbi za svoje stvari, prej pa priporocam se en tecaj opismenjevanja
Zakaj s pripombo o tečaju spreminjaš temo?

Videl sem tvoj naslednji post, torej kaj zdaj! Ti gladko dol visi za menjalnik ali skrbiš za svoj avto in ga pravilno vzdržuješ? Ali samo pišeš trapaste poste v katerih negiraš samega sebe?

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
pa kaj sem jaz napisal v svojem naslednjem postu?...ti kr skrbi za svoje stvari, prej pa priporocam se en tecaj opismenjevanja
Zakaj s pripombo o tečaju spreminjaš temo?

Videl sem tvoj naslednji post, torej kaj zdaj! Ti gladko dol visi za menjalnik ali skrbiš za svoj avto in ga pravilno vzdržuješ? Ali samo pišeš trapaste poste v katerih negiraš samega sebe?

nic ne spreminjam teme...napisal sem tocno to kar si mi ti napisal in sicer da rihtam avto za sebe...in nikjer ne negiram samega sebe...še vedno pa mi dol visi za tistega ki kupi avto...

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Menjal ga je na Renault Espace. Se pa na Aisinih (brez menjave olja) največkrat obrabijo solenoidi v krmilni plošči. Lahko se jih zamenja, včasih pa je potrebno zamenjati celotno krmilno ploščo. To pa stane skupaj z zamenjavo celotnega olja (flush) okrog 1200 €. Malce je odvisno od krmilne plošče, ker je bilo na voljo nekih 8 različnih modelov (ja za isti menjalnik).

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
En del na teh zadevah stane 500, drugi 800. Dodaj delo in olje. Lahko pa je se kaj drugega narobe in to dvoje ne resi tezav.

Sam nisem imel te sorte tezav a mi je zanimiv pristop proizvajalca

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Lani ali predlani je bil v času dopusta v enem nemškem časniku (AutoBild ali nekaj podobnega) članek o popravilu avtomatskega menjalnika v mercedesu A. V spominu mi je ostalo, da so bili deli kakih 100€, vse skupaj z delom 1500€, menjava menjalnika v celoti pa bi bila 7000€. V te zneske sem kar prepričan, v razlog okvare pa ne. Zdi se mi, da tam poči nek obroč pri lamelah (?).