Astra classic

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
Hm... zakaj bi ga čez pol leta prodajal?
Katerkol avto mislim, ne samo Kio.

In tud če bi kupoval rabljen avto (spet katerikoli) bi pričakoval konkretno nižjo ceno od novega.
Ker če ne smo spet tam - daš dva jurja zraven pa maš...
smile-1.gif

Ne vem, treba vprašati osebe ki jih prodajajo po tem času.
Jaz osebno menjam avto na 1,5 leta do 2 let, seveda pa ne kupim novega ker se mi ne zdi racionalno za moje želje in pa casovno obdobje koliko casa imam avto predenj se ga naveličam.

North_face

Fizikalc
31. mar 2008
1.500
0
36
www.alter.si
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
Morš brat tisto kar sem napisal, ne tisto kar se tebi zdi, da sem morda mislil.

No, sej zato sem ti pa previdno odgovoril, da "če tko misliš" ... če pa ne, sem te pa itak vprašal, kaj točno si mislil s tem ...

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
Zdej to si tko napisal, kot da majo ostali avtomobili zastonj servis?

Če je recimo 30% manj tut ni zanemarljivo..

Nazadnje urejeno:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Govorim ti izpred izkušenj in odkupa izprede par meseci.

Odkupna cena pri trgovcu nekako nima veze z realno ceno, tako da lahko nehamo kar se tega tiče.

Koliko pa je realna cena?
Realna cena za ODKUP je kar realna, namreč če trgovec avtomobila ne proda hitro, naredi lahko kar lep minus.

Nobenega se pa ne sili ce starega avta ne pusti v AH, za kakšne se še raje vidi da jih sami prodajo...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Realna cena je takšna za kakršno se avto lahko proda. Torej odkupna cena + trgovčev zaslužek. Meni so še za vsak avto pri avtohiši ponudili konkretno manj, kot je bila potem prodajna cena. Da ne omenjam goljufvih avtohiš, ki so našle napake, ki jih na avtu sicer ni bilo, samo da bi nižali ceno. Verjamem, pa da se avtohiše otepajo netržnih modelov in verjamem, da so bile kie včasih jako netržni avtomobili. Ampak razlagat, da dober in uspešen model kot je ceed ne bo držal cene je brezveze. Imate pa seveda od tega korist, ne dvomim.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.001
10.753
113
kod Džej-Zija
Sori, ampak cena, ki jo AH ponudi kupcu novega vozila za ODKUP starega, je daleč od realne cene avtomobila. Realna cena je tista, za katero AH potem dotični rabljeni avto proda naprej. Seveda ti dve ceni nikoli nista enaki, ker je AH le profitna organizacija in poleg želje po zaslužku pri prodaji novega želi zaslužiti tudi pri prodaji starega avtomobila. Tej razliki bi lahko rekli transakcijski stroški. Ker se kupcu ne da zafrkavati s prodajo starega avta, to breme prevali na AH, pri tem pa za to plača transakcijske stroške.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Samo to kar sem napisal.
Da A3 nikol ni bil vrhunec kvalitete in da to tud ne bo.
V smislu potrebe po obiskovanju servisov izven rednega intervala.

Kar pa ne pomen, da mislim da je crap.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
No, men je prodajalc reku, da pride servis okol 130€.
wink-1.gif

Na Kia forumu pa govorijo o cenah od 90 do 200... Na različnih servisih.

Ne vem za kater avto boš servis znatno manj plačal.
Jest še za nobenga nisem.

ksz:

Jaz sem pri svojem iztisnil še đabe park senzorje, gumi-tepihe, prvi servis + obvezno in kasko je za cel čas leasinga 50% off (imel sem 0 bonitete
redface-1.gif
delil kupončke kot bombončke)

Ko sem vse skupaj seštel se mi je izplačalo. Kolikor se pač izplača nov avto. Menjal ga ne bom, ker mi avto pomeni zadnjo stvar v življenju, delam pa po 10k km/leto...to imam jaz za 10 let vsaj. Takrat pa itak ne dobim več kot par k€ ali pa še to ne. Sicer je pa avto itak metanje denarja stran - luksuz. Če nebi bil Legacy tako zlajnan, bi ga imel še danes - to je bil pravi avto.

Sem najprej gledal Swifta (enak denar = 12,5k€) ampak sem ugotovil, da ne grejo golf palce v prtljažnik. Še obvezna oprema je šla komaj
grin1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
wink-1.gif

Pač govorim iz prve roke: kolega je dal za 2.0 dizla 200€ +drobiž, res je pa da gre dost olja notr. Zdele pršu 2.0TFSI z servisa, uradnega seveda (verovškova): z oljem vred 130€
smirk-1.gif
. Oboje redni servis na prvih 15.000km.

Pa nima veze, osebno tut stojim, če že more bit nov, pol raj Kio. Še vedno pa vidm večji smisl nabavt mal rabljen avto ki je še v garanciji
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.057
5.657
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Brat je imel Kio (spectra al kako) čisto novo. Lep, velik in prostoren avto ter poceni, a posesal bencina, da je glava pekla. Vidna je bila tudi "korejska" izdelava in materiali.
Pa vendar, avto je služil svojemu namenu.

sj isto je če se jst usedem v svojo lantro let 98 al pa u fotrovga i30........ista firma......ampak med njima svetlobno leto razlike v materjalih....NEhrupu v kabini......motorju......primerjaš srednji vek z danes (spectra VS ceed)

Kamele0N

23. jul 2008
42.057
5.657
113
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
wink-1.gif

Pač govorim iz prve roke: kolega je dal za 2.0 dizla 200€ +drobiž, res je pa da gre dost olja notr. Zdele pršu 2.0TFSI z servisa, uradnega seveda (verovškova): z oljem vred 130€
smirk-1.gif
. Oboje redni servis na prvih 15.000km.

Pa nima veze, osebno tut stojim, če že more bit nov, pol raj Kio. Še vedno pa vidm večji smisl nabavt mal rabljen avto ki je še v garanciji
smirk-1.gif

I30 dizel....prvi servis 180eur......olje (5l)....pregled komplet avta in podvozja.....nevem sicer zakaj ampak ok.....dobil smo prov kompletn listek z kN na bremzah...pa pregled delovanja amortizerjev....

130eurov na verovškovi......pa kaj da te sanjam
sprasujem se.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Meni je pa recimo zanimivo, da se v 10 let starem A3 pelješ boljše kot v novi Opel Astri.
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Evo opla, ko so to bili še vrhunski avti v špici.
smile-1.gif

Ko je en rekel, da je to crap...

Kamele0N

23. jul 2008
42.057
5.657
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Evo opla, ko so to bili še vrhunski avti v špici.
smile-1.gif

Ko je en rekel, da je to crap...

Mislm da je blo govora o crap audijih.....k so takrt res bli.....za 100model vem da so šli kolegu ležaji na glavni gredi....kletka se je rada odpirala in si meu pouhn karter iglic
wink-1.gif
Pa baje je blo to kr pogosto pr audijih 100....mehankar omenu to

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Joj, od kje ste pa sedaj privlekli Audi 100?

Drugače pa ja, EU proizvajalci vedno dodatno nižajo ceno rabljenih azijskih znamk. Meni so recimo nudili 2500 EUR manj. In popušili prodajo novega, he, he.