Astra classic

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.672
6.709
113
pri taščici
Astre clasic se mi zdijo konkurenčne ob prihodu (ko je model star recimo 7 let) ob odhodu jih je pa res že malo čas povozil.
Čez kako leto ali dve bo najbrž na trgu clasicIII in če boš tisto dobil za 10-11 jurjev bo kar dober nakup (nova astra pa bo recimo obdržala sedanjo ceno).
Imaš pa to prednost, da je poceni kasko, oziroma je za razmislit če se ga sploh splača vzeti, ker je rabljenih delov na trgu ko solate.
Pri Kia in podobnih zadevah se mi zdi kasko kar potreben.

I

Izbrisan uporabnik #488

Recimo, da je en od kriterijev tudi debata o moči motorja.
Zadnjič sem se z enim menil o nekem avtu, pa je rekel: "ta pa ima "prešvoh" mašino". Pa sem rekel kaj to pomeni, ali morda ne gre 130 in še več. (avto je mel preko 100PS).
Nekaj podobnega je napisal gornji uporabnik, ki pravi, da je vozilo s 140PS bolj bogo
smile-1.gif

Nadpovprečen uporabnik bo prvo pogledal po ulici kaj vozijo sosedje, nato pa si bo omislil kakšen dražji švabski model, ki bo imel vgrajene vse možne igračke.

Na koncu bo pa itak imel avto, ki ga ne potrebuje, ali pa ga ne bo izkoristil, glavno je da ga bo imel in da bo imel stalen strošek
smile-1.gif

Da se vrnemo k temi. Če imaš 10 jurjev (in niti EUR več) se mi zdi nakup tudi takšne astre dober, če pa je možno še kje kaki EUR izbezati pa vzameš kaj novejšega.

p.s. še nisem imel na vozilu gretja zunanjih ogledal, niti nikoli ni bilo težav s tem do sedaj.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
sem pristaš švabskih kola in ne maram korejskij jeter, ampak v tem primeru pa res nebi nikoli vzel tega opla in rajši kijo. To je 10 let star model in ne moreš ga kasirat po 10 jurjev, pa švaba gor al pa dol
rolleyes-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ma nakup te astre ni dober, pa tudi če nimaš feninga več kot 10 jurjev. Marsikaj boljšega in manj zastarelega je za tak denar. Od samo par cm manjših in mnogo bolj opremljenih in modernih "malčkov" naprej. Pa ajde, recimo, da je tistih 8 ali 10 cm pomembnih in "malčki" ne pridejo v poštev imaš pa potem za enak denar na voljo recimo megana II sedan, ki je 40cm večji, bolje opremljen, mnogo varnejši in generacijo novejši avto. Tvoje subjektivno mnenje o renaultu in oplu pa me nikakor ne zanima, ker neke posebne superiornosti v ugledu med tema dvema znamkama ni.

I

Izbrisan uporabnik #488

Renault je ok
smile-1.gif
Smo meli pri hiši.
Saj pravim, na tvju je reklama za novega megana za dobrih 12 jurjev, vendar nekateri tudi teh dveh jurjev ne zmorejo.

Podal sem samo mnenje, da se mi nakup "starega" ne zdi slaba odločitev, nekih utemeljenih razlogov ne vidim.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Hm... če jest prov razumem, so pol "nadpovprečni" uporabniki tisti, ki delajo sranje po cestah...
cool-1.gif

Kolk ti pa ogrevana zunanja ogledala pridejo prav, je pa predvsem odvisno od tega, kdaj vstajaš in po kakšnih cestah se voziš v službo.
wink-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Res je, hodim peš na job.

brgo: ja pol pa za isto ceno raje Megana, če imam izbiro.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Problem v praksi zgleda tkole:

avto a stane 10.000
daš dva zraven dobiš avto b
avto c stane še dva več
avto d spet dva

in tako dalje do ne vem kje

sej ne gre za to kolk denarja maš (no ja lahko tudi), ampak moj point je bil predvsem kaj se men splača
od kje logika, da je treba sprašit čisto ves keš ki ga imaš pa še tistega ki ga nimaš v avto?

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, eni imajo tako logiko in presežejo svoje potrebe in zmožnosti.
Poznam enega takega, ki smo ga vsi opozarjali, da naj premisli, da takega avta ne potrebuje, zdaj pa dejansko dela samo za njega, pa še njegov ni (leasing 7 let).

Hotel sem to omeniti, da bi se tale enako dobro in zaprecej manja denarja peljal v avstri classic
smile-1.gif

Noben lopof je ne bi pogledal in ne bi bilo strahu je nikjer puščat.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Ponudba vsekakor ni ugodna. V primerjavi s Ceedom gre za zastarelo zadevo, na komplekse o korejskih jajcih pa lahko pri Ceedu kar pozabite. Roko dam v ogenj, da gre za bolj zanesljivo, udobno in varno vozilo kot je Astra Classic, po približno enaki ceni. Da lenob od motorjev v teh Astrah niti ne omenjam ...

I

Izbrisan uporabnik #488

Brat je imel Kio (spectra al kako) čisto novo. Lep, velik in prostoren avto ter poceni, a posesal bencina, da je glava pekla. Vidna je bila tudi "korejska" izdelava in materiali.
Pa vendar, avto je služil svojemu namenu.

Kaj pa je narobe npr. z motorjem 1.4 pr Astri (saj ma toliko a ne).
Manjši strošek registracije, verjetno preverjena (stara) in sigurna tehnologija, zmerna poraba in minimalni stroški vzdrževanja.
Iz tega vidika ekonomičnosti je nakup ok oziroma je to res Lada kot je nekdo omenil
smile-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.559
1.085
113
Titograd
Spectra je kolk star avto...... iz začetka desetletja, oz. še kako leto prej. Ceed je za korejske zvarke izpred 10 let space shuttle.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Beri natančno, nikjer nisem omenjal nič drugega kot Ceeda (oz. dvovratno varianto ProCeed). O motorjih pa sem tudi že povedal nekaj, enostavno gre za ene izmed najbolj lenih motorjev tistih časov. Tudi olje kar radi vidijo s kilometri ...

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Tako je, oziroma če smo še bolj točni, leta 98!
http://en.wikipedia.org/wiki/Opel_Astra

Dat za avto, ki je star več kot 10 let, 10 k€ in za današnje razmere brez opreme je neumnost.
http://www.euroncap.com/tests/opel_vauxhall_astra_1999/44.aspx
Je reklativno varna, vendar me na tej sliki nekaj moti....:

Astra ni stara 10 let,ampak je NOVA, torej je stara par mesecev.

To je tako kot ce bi nekdo kupil BMWja ki je prišel vn pred 3 leti , in bi mu rekel "kaj si pa kupil ta 3 leta stara jajca"
bonk.gif

Razmišljanje na višku.

Reč kar hočes,ampak Classic je definitivno mnogo bolj primeren avto za druzino kot pa Corse,Clioti,Poloti,etc..

Se ne strinjam. In očitno nisem edini.

scott

Pripravnik
1. sep 2007
405
1
18
Tud po moje je ta astra slab nakup. Če si zdaj že blizu ceeda, kaj pa
TOLE
Po ceni je tam približno kot Ceed, izgleda pa kar solidno. Jajček pa tudi ni.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Po moji oceni je nakup tele Astre classic pameten nakup za povprečnega in nezahtevnega uporabnika.
Solidna firma, dovolj opreme, zelo ugodna cena.
Kia pa je Kia, o tem raje ne bi izgubljal besed, bi raje vzel "starega" Opla in se mirno vozil še na mnoga leta.

V Kii si nemiren v oplu pa miren?
hysterical-1.gif
smeh

V Kii sem bil nemiren, ker na sopotnikovi strani ni bilo mogoče zapreti lopute za zrak (je vedeno odprta).