Astra classic

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
V vsem te podpiram. Razen v tem, da je astra classic II prišla ven leta 2004. Že možno, da se je takrat začela imenovat "classic", po tistem, ko je svojih 6 let življenske dobe že oddelala. To je model iz leta 1998 in pika. Zgrožen sem, da sploh kdorkoli razmišlja o nakupu take beštije za takšen denar. Kia je neskončno boljši izbor.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Pazi - classic II.
Prej je bla najbrž samo classic.

Kakšen upgrade je bil pa takrat pa ne bi vedel. Ople sem ponavadi čist spregledal.

Zgleda pa ceed vsaj tkole na hitro res orng. Za tak denar pa sploh.

scott

Pripravnik
1. sep 2007
405
1
18
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
Pazi - classic II.
Prej je bla najbrž samo classic.

Nope. Prej je bila classic še predprejšnji model. Classic II je postala ko je prišla zdajšnja Astra (2004), da se je ločila od prejšnje Classic I..

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Tud lahko.

Nekje na netu sem prebral, da jo bojo začel sestavljat v Kragujevcu.
Pol bo najbrž classic III.
cool-1.gif

To je bil tud eden od razlogov da sem letel gledat Kio, ker ne vem od kdaj je bil tist članek...
frown-1.gif

Ker z nepremičninami iz Kragujevca mam pa tolk bogate izkušnje, da jih nikomur ne privoščim.
No ja razen mogoče tistim, ki jodlajo kako je blo včasih fajn...

I

Izbrisan uporabnik #488

Po moji oceni je nakup tele Astre classic pameten nakup za povprečnega in nezahtevnega uporabnika.
Solidna firma, dovolj opreme, zelo ugodna cena.
Kia pa je Kia, o tem raje ne bi izgubljal besed, bi raje vzel "starega" Opla in se mirno vozil še na mnoga leta.

Res pa je, da so razlike med razredi avtomobilov majhne. Pogledaš npr. Polota in Golfa, postaviš skupaj in vidiš da gre za kakih 25cm razlike, kar je dolžina malo večjega tiča.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.281
4.106
113
Ni tale Opel narejen nekje v Belorusiji????

No jaz te GM ove Lade ne bi kupil.

Tudi FIAT Bravo se da za dober denar kupit

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Tele so mi pa zmer dobre:

Za povprečnega in nezahtevnega uporabnika...
O čem govorimo? O računalniku? mountain bajku? Brzostrelki?

Vse tole so povprečni avtomobili namenjeni temu da se par ljudi pelje s točke a do b. Od astre classic katerakol cifra že pa do ne vem česa... A3, bemfl 1... je še kaj dražjega v tem razredu? Jest ne vem, me pa lahko kdo dopolni. Meca kolkr vem v tem razredu nima nič.

Kaj naj bi potem zahteven in nadpovprečen uporabnik kupil?

Gre samo zato kolk se moreš, znaš in hočeš preseravat. Neko količino udobja in pa predvsem kolk se misliš zajebavat po servisih.
Konjenica? Čemu že? Da bom čim hitrej pospešil od 60 do 110 na prehitevalnem pasu? Več itak ne gre. Pa tud če je slučajno kdaj frej, je itak za vsakim vogalom radar.

Kvaliteta?
Včasih je bla recimo tule mazda 323 prva, pa že dolg ni več. Audi pa recimo nikol ni bil pa tud ne bo.

Kaj bo zdej po tvojem kupil nadpovprečen in zahteven uporabnik?

Golfa? lol

Al pa civica za 20 jurjev?

Ajd da te čujem? Me prav zanima. Cena ni ovira.

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
joj, samo tega starjet motorja ne
če je le možnost do t-jeta
poraba ista, vožnja bol tekoča in manj tiščanja pedalke za plin

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.057
5.657
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Po moji oceni je nakup tele Astre classic pameten nakup za povprečnega in nezahtevnega uporabnika.
Kia pa je Kia, o tem raje ne bi izgubljal besed, bi raje vzel "starega" Opla in se mirno vozil še na mnoga leta.

Res pa je, da so razlike med razredi avtomobilov majhne. Pogledaš npr. Polota in Golfa, postaviš skupaj in vidiš da gre za kakih 25cm razlike, kar je dolžina malo večjega tiča.

Hehe spominjaš me na kolega......švaba je švaba....kupu octavijo se nasamariu....kupu superb se še bl nasamariu
smile-1.gif
Ampak še zmer je zanga švaba švaba!

Mi pa že 4ti hyundai pr hiši pa se že 10let vozmo normalno
wink-1.gif

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Nekje sem prebral, da tele astre delajo na madžarskem, pa neke napovedi da jih bodo v srbiji.

Kie delajo na slovaškem.

Honde, mazde v angliji. Nissan se je nekaj spajdašil s renaultom.

itd itd itd...

To ti je globalizacija, počasi bo vse isti krš. Memgrede, če nekaj delajo recimo v Muenchnu to ne pomeni, da šraufajo švabi.
Sem že pred ene 15 leti, če ne več bil slučajno priča, ko je blo v eni "bavarski motorni fabriki" konc šihta in so se cele horde arbajterjev ven usule. Če misliš, da so bli vsi blond si se fajn zmotil. Ker ni bil noben. Oziroma, če še mal preciziram - če bi tam na štantu pršut prodajal, tud enga ne bi prodal.
evil.gif

Lahko pa še kakšno o twingotih rečemo.
cool-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:

wink-1.gif

Včasih se je bolje kdaj pa kdaj kvalitetno zapeljati tudi na servis, kot pa se non-stop voziti za v [censored]. Kvaliteta ne pomeni vedno čim manj okvar in tega lastniki korejskih rikš nikoli ne bote razumeli. Seveda da vam nič ne crkuje, če pa je tehnika in oprema na nivoju 20 let starega nemca.

So pa z ceedom pri kii naredili velik korak, to pa moram priznati!!!
zmaga.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.057
5.657
113
@cizy se strinjam da je ceed al pa i30 velik napredek proti prejšnim modelom!

Če je tehnika in oprema od 20 let starega nemca......avto žre isto kt vsi ostali "sodobni"...gre isto kt vsi ostali "sodobni"....nevem kje maš pol ti problem
sprasujem se.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Glede na zastarelost bi Astro Classic II dal ob bok kakšni Dacii Logan, tako oblikovno kot tehnološko.

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:Cena je 11500 + kovinska barva, častijo parkirne senzorje in v račun vzamejo mojo 13 let staro mazdo.
Preden naročiš avto se dogovori z njimi, da ti POBARVAJO parkirne senzorje v barvo avta. Namreč tiste črne park senzorje je prav nagnusno videt. Pa srečno vožnjo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Hehe spominjaš me na kolega......švaba je švaba....kupu octavijo se nasamariu....kupu superb se še bl nasamariu
smile-1.gif
Ampak še zmer je zanga švaba švaba!

wink-1.gif

Glede Škode imam svoje mnenje
smile-1.gif
Sploh ni v mojem izboru. Škoda je "Čeh", je niti ne povoham, stane pa skoraj isto kot švaba, vizualno pa je še vedno škoda. Raje francoza.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
Tele so mi pa zmer dobre:

Za povprečnega in nezahtevnega uporabnika...
O čem govorimo? O računalniku? mountain bajku? Brzostrelki?

Vse tole so povprečni avtomobili namenjeni temu da se par ljudi pelje s točke a do b. Od astre classic katerakol cifra že pa do ne vem česa... A3, bemfl 1... je še kaj dražjega v tem razredu? Jest ne vem, me pa lahko kdo dopolni. Meca kolkr vem v tem razredu nima nič.

Kaj naj bi potem zahteven in nadpovprečen uporabnik kupil?

Gre samo zato kolk se moreš, znaš in hočeš preseravat. Neko količino udobja in pa predvsem kolk se misliš zajebavat po servisih.
Konjenica? Čemu že? Da bom čim hitrej pospešil od 60 do 110 na prehitevalnem pasu? Več itak ne gre. Pa tud če je slučajno kdaj frej, je itak za vsakim vogalom radar.

Kvaliteta?
Včasih je bla recimo tule mazda 323 prva, pa že dolg ni več. Audi pa recimo nikol ni bil pa tud ne bo.

Kaj bo zdej po tvojem kupil nadpovprečen in zahteven uporabnik?

Golfa? lol

Al pa civica za 20 jurjev?

Ajd da te čujem? Me prav zanima. Cena ni ovira.

Ne bi vedel točno kaj bo kupil napovprečen uporabnik, ker to sam nisem.
Verjetno pa mu bo življenjsko potrebno, da bo avto imel ESP in lite felgne, senzor parkiranja, gretje ogledal in mogoče še kaj, start and stop sistem, glavno da bo zanj spekel 20jurjev+ in bo nekaj časa glavni v ulici, na slovenski avtocesti pa stal za stoenko v zastoju
smile-1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Super izbira
zmaga.gif
mislm da boste zadovoljni. Astra za ta denar se mi res ne zdi konkurenčna, raj mal več pa nov model, če smo pr Oplu... Oz eno leto staro z 15.000km ki je itak še v garanciji.

Kaj bo vzel nadpovprečni uporabnik?? Kar kol od konkurencem ker Kia na žalost v tej klasi ni sposobna narest avto da vsaj nekam gre, žal
tongue-1.gif
Avto je pretežak in kljub recimo 140 konjem je vse skupaj bogo.
Mankajo turbači pr bencinarjih.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Kaj če bi najprej dorekla, kaj je sploh to za ena žival - nadpovprečen uporabnik?
Ker tole iz tvojega opisa men ne potegne... Oziroma nekak ne gre skup.

Lite feltne če so al pa niso. Gretje zunanjih špeglov pa recimo zelo pogrešam če ga ni. In se mi ne zdi nič nadpovprečnega.