Astra classic

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ti si pa nepismen? Napisal sem točno določene malčke. Men njimi sem omenil clio 3. Clio storia celo v primerjavi z astro nima kaj delat v primerjavi.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
OK... vsi ki tolk kritizirate...

1. Kaj konkretno je tako slabega na astri, razen da je pač 5 let star model?

2. Tole z megani in ceno, ki velja samo za kredit oz. lizing mi tud ni jasno. A zdej mi bojo pa še turili puf, čeprav ga ne rabim?

3. Kia ceed se mi zdi spodobna varianta, grem dons preverit kako je dejansko s cenami.

4. Dejansko po vsem brskanju po netu o cenah vem manj kot prej. Cene take, cene drugačne, akcija ena, akcija druga...
confused-1.gif

5. Prva izbira bi mi bila itak Mazda 3, ampak se mi zdi, da osnovi model za 15 jurjev tud klime nima. Al se motim?

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
pred časom smo tudi pri nas nabavljali nov avto za nekje 10k €.
drugega kot ceed skoraj nepride v poštev.oziroma pride vendar je potem cena nekje 12-13k€
mislim da se ceeda in astre klasik ne da primerjat.kot so povedali je avto že 10let na cesti ceed pa je le dokaj nov model z 5 letno splošno in 7 letno garancijo na motor in menjalnik.tudi 1.4 motor v ceeduje veliko bolj poskočen kot pri astri

Master_of_Disaster

Pripravnik
20. okt 2008
321
22
18
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
OK... vsi ki tolk kritizirate...

1. Kaj konkretno je tako slabega na astri, razen da je pač 5 let star model?

A se sploh razumemo o kakšni Astri classic je govora ?? Ne gre se za zdajšnji model Astre, temveč še tista stara, ki je ugledala luč sveta daljnega leta 1999.
confused-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
Pol mate ceeda?

Kako ste zadovoljni?

zmaga.gif

pro ceed je 3 vratni.bele barve z 1.4 motorjem.
v nizkih obratih je motor zadovoljivo prožen vednar se mu pozna da je 1.4
ko ga zavrtiš je spodobno hiter nekih čudežev pa z tem motorejm ne smeš pričakovati vendar še vedno bolje kot konkurenca z 1.4 motorjem.poraba je cca 7.5 litra.opreme ima za 10k € dovolj.sedi se dobro tudi po daljši turi nisi kaj preveč zmahan.3 vratna različica je dokaj nepregledna za rikverc vendar ko dobiš filing gre BP.podvozje je nekje sredno naravnano.ni tako kot pri fordih in ni tako kot recimo pri renojih.zaenkrat zelo zadovoljni

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Bogi. Normalni ljudje pa pri renoju s financiranjem nimamo takih problemov. Najbrž gre pa tudi pri oplu čisto gladko. Saj verjetno tudi pri astri velja cena samo, če jo vzameš na lizing/kredit.

Vseeno na kaj vzames Astro, keš, leasing, delnice, zlato...stvar dogovora
grin1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Tako je, oziroma če smo še bolj točni, leta 98!
http://en.wikipedia.org/wiki/Opel_Astra

Dat za avto, ki je star več kot 10 let, 10 k€ in za današnje razmere brez opreme je neumnost.
http://www.euroncap.com/tests/opel_vauxhall_astra_1999/44.aspx
Je reklativno varna, vendar me na tej sliki nekaj moti....:

Astra ni stara 10 let,ampak je NOVA, torej je stara par mesecev.

To je tako kot ce bi nekdo kupil BMWja ki je prišel vn pred 3 leti , in bi mu rekel "kaj si pa kupil ta 3 leta stara jajca"
bonk.gif

Razmišljanje na višku.

Reč kar hočes,ampak Classic je definitivno mnogo bolj primeren avto za druzino kot pa Corse,Clioti,Poloti,etc..

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
ksz

za moje pojme bi bila ta cena zanimiva, če bi bila za Astro karavan, 1.6 motor in omenjena oprema.

lp

Fiat007

Fizikalc
1. apr 2009
1.065
0
36
43
Gorenjska in okolica (Bled)
ksz

Joj
bonk.gif

Mislim, keri butasti komentarji (skoraj vsi).

Astra Classic oz. Astra - G je za to ceno popolnoma konkreten avtomobil. Začetek tega modela je bil v leto 1998 in se je vzporedno prodajal še s prejšno Astro F.
Vozilo je super za to ceno in opremo. Tisti, ki iščete preizkušen in praktičen avto s preizkušenimi motorji in solidno opremo je to super ponudba.
Ostali preseratorji, ki iščete čimveč elektronike, 37 zvezdic na Crash testih (aja btw. pri 100km/h si lahko vseh 37 zvezdic nabijete v rit), čim bolj udoben avto, čim novejši avto, čim večji avto, čim bolj všečen avto,... pa dajte raje roke stran in se posvetite svojemu zasanjanemu svetu.
Slovenska policija je odlična referenca za te avte. Mislim, da ga skoraj ni policaja, ki bi te avte kritiziral in velikim se toži po časih, ko so imeli službene z 1.8 motorjem.
In primerjati udobnost s Cliotom
bonk.gif

Res, ne morem verjet, kakšna ne konstruktivna mnenja.
Strinjam se, da je model star, da ni vrhunsko opremljen, ampak za to ceno je super avto
roza.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Po večini imaš prav, ampak za take denarčke dobiš tudi nov, konstrukcijsko mlajši avtomobil (ki je seveda varnejši, pa če je tebi to všeč ali ne) v enakem razredu. So pa predhodni modeli cenovno zelo ugodni, saj so svoje že oddelali in povrnili stroške razvoja. Prav tako so zapakirani v en ali 2 opremska paketa, ki sta bolj kot ne boga v primerjavi z aktualnimi pogoji, vendar imata vsaj osnovo (ABS, AC, 2 ali 4X AB...)
Da pa to ne počne samo Opel; tudi Renault bo obdržal proizvodnjo zdajšnjega Megana grandtour in Classic (v Španiji), namenjen bo revnejšim trgom (Slovenija ni vključena). Očitno nas ima Opel za zabačene vzhodnjake in južnjake
evil.gif

Fiat007

Fizikalc
1. apr 2009
1.065
0
36
43
Gorenjska in okolica (Bled)
Se strinjam s teboj. Vsaj večinoma
evil.gif

Tukaj pa igra potem vlogo mišljenost kupca. En star dedek bo verjetno veliko bolj zaupal nemški kvaliteti kot pa novejši Kii.
Iskreno - tudi jaz bi imel raje Astro Classic kot pa novo Kio ProCeed. Ne vem zakaj. Mene osebno korejci ne prepričajo
bonk.gif

Zaradi tega je pa na sveto toliko proizvajelcev in toliko modelov. Sto ljudi, sto čudi
tongue-1.gif

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
ksz

No tkole.
Astra je astra classic II in je ven prišla 2004.
Najbrž facelift ali ipak...

Se pa najtopleje zahvaljujem tistemu, ki je omenil Kio.
Sem šel gledat, naredil testni krog in ni da ni.

Cena je 11500 + kovinska barva, častijo parkirne senzorje in v račun vzamejo mojo 13 let staro mazdo.

Govorim o 5 vratnem ceedu 1.4 LX FRESH.
Po vsej verjetnosti ga bom jutri naročil.

Kar se ostalih variant tiče - tud jest mam svoje favorite, to so japonci z mazdo na čelu, ampak se mi zdi da s ceno niso več konkurenčni. Z avtom se pa nekako mislim vozit, ne pa bahat. Za podaljševanje kakšnih organov, bi pa moral iskat avto v kakšnem drugem razredu...
smile-1.gif