Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

krava

Majstr
5. sep 2007
3.672
342
83
www.kacnje.eu
Res je. Meni se zdi to povsem dovolj za večino voženj, ki jih imam. Sem prav pogledal zdele v aplikacijo. V zadnjih 20 kkm imam povprečno hitrost točno 40 km/h. Na avtocesti pač vozim svoj tempo in tam res deluje praktično samo motor. In ker uporablja atkinsonov cikel je bolj varčen, daje pa manj moči iz sebe. In je ravno prav za zmerno vožnjo. Pri nižjih hitrostih - kjer imam res veliko večino voženj - pa je zadeve presenetljivo poskočna. Sploh na ostrih serpentinah na vzponih, startih iz mesta, mestni vožnji ... meni je zadeve celo preveč. Niti ne potrebujem toliko.

• Všeč mi je
Reactions: zakon

Steve

Guru
13. avg 2007
10.016
1.927
113
Dnevno naredim s karjolo ca 130km po ac in jaz res ne vem kje vi, ki je nimate, vidite problem? Vozi se kot vsak drugi avto v tem razredu na tempomatu 130kmh. Torej v čem točno bi naj bil problem, ki ga jaz ne vidim? Za svojih 140km skoči po pričakovanjih, na koncu je poraba 5.2l. Kaj sem spregledal?

jezek

Guru
24. jul 2008
3.764
1.591
113
Imajo Toyota hibridi kar dobre pospške. Tam do max 60 km/h. Nad tem pa je bolj ubogo, ker mu preostane samo še moč iz pretvornika bencina v dim.
O-60 ni pospesevanje ampak speljevanje. Nevem, po vasem ima kaj, 3sec do 60, potem pa dodatnih 7 do 100? Stevilke povedo vse. V realnem svetu seveda. Vse ostalo je debata na nivoju kako 1.9 tdi brutalno buta...., dejansko pa ga je nascal kak stojadin s pol manj konji

• Všeč mi je
Reactions: sad

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.142
319
83
Prešaltal iz mondea dizel na corollo hibrid in sem več kot zadovoljen. Mnogo tišja, brez tresljajev lahkotna in poskočna. Le oblika mi ni všeč.
Včeraj sem šel čez Ljubelj v AT, se je pa res matrala oz. ves čast tisti višji vrtljaji, ampak če razumeš kako motor dela ti je sprejemljivo. V povprečju je pa več tišine kot prej z dizlom.

• Všeč mi je
Reactions: sad, krava in tony

tony

Guru
23. jul 2007
9.780
1.556
113
Ja, to glede tišine v primerjavi z dizlom se pa strinjam. To lahko vsak preizkusi tako, da se odpelje eno taksi vožnjo s corollo (vsi so 1.8, ker šparajo) po mestu. Razlika je zelo občutna.

sad

Guru
24. avg 2007
21.245
9.874
113
Sploh ni debate, da je Corolla čisto ok avto za normalno vožnjo in če razumeš, kako deluje. Ampak ko se začnejo bedarije v smislu sem se držal M3ke, se pa človek vpraša ali se oseba zaj… ali je dejansko butelj. Ali pa le “hondaš”.

• Všeč mi je
Reactions: Marxon

jezek

Guru
24. jul 2008
3.764
1.591
113
Kot zakleto....ravno danes en debil v neki koroli hibrid karavan na glavni IZpadnici iz Lj ob 15h....s semaforja pospesuje laganini do 37kmh...ne jebe zive sile. Omejitev 60. I tako 3 puta. Ker sta oba pasova zabita se ga seveda ne da prehitet. Kot da bi bral alter in mene jebal v glavo. Dobro da se mi je mudilo po vnukinjo, sicer bi ga PREvozil.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.560
5.876
113
Dnevno naredim s karjolo ca 130km po ac in jaz res ne vem kje vi, ki je nimate, vidite problem? Vozi se kot vsak drugi avto v tem razredu na tempomatu 130kmh. Torej v čem točno bi naj bil problem, ki ga jaz ne vidim? Za svojih 140km skoči po pričakovanjih, na koncu je poraba 5.2l. Kaj sem spregledal?
To, da ne moreš eno uro skupaj pelat 250kmh, to da se avto dere na 6000 obratih v vsak najmanjši klanec, da moreš vsake pol ure na pumpo, ker ma tak mali kesl. Pa še kaj bi se našlo.