Toyota Auris se poslavlja prihaja Corolla

matjazy

Fizikalc
3. jan 2008
233
140
43
Še ena zadeva, ki zagotavlja dobro porabo teh hibridov je ta, da motorni sklop spodbuja počasno vožnjo. Sploh, če se kak hrib naredi, se začne bencinar tako visoko vrtet, da praktično ne moreš hitro vozit, brez da bi te bolelo srce.
Žena ima sedaj 2 meseca drug avto. Sedaj vidim, da se po AC pelje bistveno hitreje, sploh v klanec.

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: tony in Utisevalec

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.675
230
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Lahko se pelješ po AC z marsičim. Govori se, da se ti avtomobili precej bolje znajdejo v mestu, kot na avtocesti. Kar je po mojem mnenju res.
Če bi se s teboj peljal en golf TDI takšnega letnika, bi bila poraba cca 1.5l manjša. Pri višjih hitrosih je razlika večja, pri nižjih manjša. Golf je samo primer - ker sem tudi sam primerjal s toyoto hibrid - sicer auris.
golfa nisem nikoli imel in ga tudi ne bi imel, sem pa pred tem imel Ford Focusa z 2.0 tdci motorjem, s katerim sem bil precej zadovoljen, pa je bil s porabo ob hitrejši vožnji malce bolj ugoden, na vožnjah po omejitvah pa je imel porabo tam tam ali celo kak deci višjo ...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.675
230
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Še ena zadeva, ki zagotavlja dobro porabo teh hibridov je ta, da motorni sklop spodbuja počasno vožnjo. Sploh, če se kak hrib naredi, se začne bencinar tako visoko vrtet, da praktično ne moreš hitro vozit, brez da bi te bolelo srce.
Žena ima sedaj 2 meseca drug avto. Sedaj vidim, da se po AC pelje bistveno hitreje, sploh v klanec.
ja in ne ... glede na to, kako fino potegne z nule, je včasih težko ne zahodit. po drugi strani pa ja, v Rebrnice gor se zavrti, ne bi pa rekel, da popije precej več ... je pa dol grede fajn, ker Focus in Civic sta mi vedno bežala na tempomatu, ker je pač bil klanec, Corolla (in Prius) pa lepo držita hitrost.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.675
230
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Samo medklic....a ta avto, ki lepo potegne iz nule....je korola hibrid? Do kam pa? Do 30kmh?
no, glede na to, da večkrat čez razne ovinke, pa tudi po AC, preklinjam jajcarje pred mano v raznih dieselsko gnanih vozilih, lahko ugotovimo ali, da sem jaz Schumacher ali pa da se pač Corolla, kljub vsem predsodkom, zelo zgledno pelje.

btw - če znaš brati, v kar sicer po tvojem komentarju dvomim, lahko prebereš, večkrat, da se Corolla zna zelo dobro premakniti z nule. pač, "štrom". kolikor doda na začetku, ga zmanjka kasneje, ampak kolikor sem se vozil z zadnjimi inkarnacijami hibridnih Toyot, so tudi to uspeli dodelati.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.675
230
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
no, glede na to, da večkrat čez razne ovinke, pa tudi po AC, preklinjam jajcarje pred mano v raznih dieselsko gnanih vozilih, lahko ugotovimo ali, da sem jaz Schumacher ali pa da se pač Corolla, kljub vsem predsodkom, zelo zgledno pelje.

btw - če znaš brati, v kar sicer po tvojem komentarju dvomim, lahko prebereš, večkrat, da se Corolla zna zelo dobro premakniti z nule. pač, "štrom". kolikor doda na začetku, ga zmanjka kasneje, ampak kolikor sem se vozil z zadnjimi inkarnacijami hibridnih Toyot, so tudi to uspeli dodelati.
p.s.: ena neverjetna anekdota, ki se je zgodila v prvih dneh lastništva Priusa.

pozne večerne ure, prazna Zaloška cesta. stojim na semaforju, zraven pride M3. pa mi majstra nekaj žugata iz avta, data šipe dol - "a se ta jajca sploh kej premaknejo?" in sem rekel - "se se". ko se je prižgala zelena, smo hkrati pohodili, in do cca. 50/60 na uro smo bili popolnoma vštric. in ja, M3 je šel na obrate, ker sem ga lahko slišal čez dretje mojih obratov ... :valjamse:;) sem bil takrat tudi sam sicer precej presenečen, ampak ja ... hibridni avti so v tem polju daleč najbolj učinkoviti in se tudi zelo zgledno premaknejo.

• Ljubezen
  • Všeč mi je
Reactions: NekdoK in tony

krava

Majstr
5. sep 2007
3.671
341
83
www.kacnje.eu
Samo medklic....a ta avto, ki lepo potegne iz nule....je korola hibrid? Do kam pa? Do 30kmh?
Nekateri imajo zaradi drugačne zvočne podlage dvome o hitrosti Toyotinih hibridov. Za Corollo nimam podatka v glavi, za svojega hibridnega RAV4 pa vem, da ima podatek 8,1 sekunde do 100 km/h. Kar se meni zdi popolnoma dovolj. Ob tem, da je zaradi električnega motorja v kakšnih ostrih gorskih ovinkih lahko presenetljivo hiter.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.675
230
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Nekateri imajo zaradi drugačne zvočne podlage dvome o hitrosti Toyotinih hibridov. Za Corollo nimam podatka v glavi, za svojega hibridnega RAV4 pa vem, da ima podatek 8,1 sekunde do 100 km/h. Kar se meni zdi popolnoma dovolj. Ob tem, da je zaradi električnega motorja v kakšnih ostrih gorskih ovinkih lahko presenetljivo hiter.
za Priusa vem, da me je takrat presenetilo, ko sem bral, da so spravili 0-100 pod 10 sekund (letnik 2011). in ja, Sport mode je bil ekstremno poskočen, ampak je tudi baterija potem zelo hitro šla in si imel praktično za eno močno pospeševanje ...

v Corolli Sport način dela popolnoma drugače kot v Priusu ...

jezek

Guru
24. jul 2008
3.746
1.577
113
p.s.: ena neverjetna anekdota, ki se je zgodila v prvih dneh lastništva Priusa.

pozne večerne ure, prazna Zaloška cesta. stojim na semaforju, zraven pride M3. pa mi majstra nekaj žugata iz avta, data šipe dol - "a se ta jajca sploh kej premaknejo?" in sem rekel - "se se". ko se je prižgala zelena, smo hkrati pohodili, in do cca. 50/60 na uro smo bili popolnoma vštric. in ja, M3 je šel na obrate, ker sem ga lahko slišal čez dretje mojih obratov ... :valjamse:;) sem bil takrat tudi sam sicer precej presenečen, ampak ja ... hibridni avti so v tem polju daleč najbolj učinkoviti in se tudi zelo zgledno premaknejo.
Vse je mozno, tudi to, da avto ki ima 10s do 100, do 60 prehiti avto, ki ima ene 3s do 100. Nekako tako kot honda....

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.247
780
113
EU
Tistih nekaj sekund na začetku ti zagtovo da kar nekaj prednosti, kar seveda potem ostali močnejši motorji nadoknadijo malo kasneje. Ampak jasno, upam da ne govorimo sedaj o drag racingu :p