u bistvu je to že ex direktor predlagu pa ga niso poslušal zdej je pa švaba to izjvu je pa zakon... pa najbvrz še kakšn euro je kakemu u žepek padu...
Citat:
Uporabnik airj pravi:
Citat:
Uporabnik dijo_porko pravi:
Tukaj si lahko prebereš arbitražni sporazum:
http://www.vlada.si/fileadmin/...ORAZUM_slo_.pdf
Da ne bo pomote, jaz sem za arbitražo, ampak v tem dokumentu me moti to:
Citat:
(1) Arbitražno sodišče določi:
(a) potek meje med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško na kopnem in morju;
(b) stik Slovenije z odprtim morjem;
(c) režim za uporabo ustreznih morskih območij.
Torej stik lahko bo, lahko pa tudi ne
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Citat:
Uporabnik poldo pravi:
Ce bi Slovenija imela cisto vest in racune potem se arbitraze ne bi bala ampak se ideje o arbitrazi otresa ze od prve omembe....nekaj smrdi-mocno smrdi.
Citat:
Uporabnik airj pravi:
. Zato je najboljše udariti nekam na sredino in tako oba nekaj dobit, oba nekaj izgubita.
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Edino rešitev je zaenkrat podal KameleON. On bi jih izsiljeval oz. vojaško zavzel. Kaj pa ostali???
Citat:
Uporabnik airj pravi:
, drugo je BP in jegovo prepričanje. Do sedaj mu je bore malo uspevalo, nimam zagotovil, da bi mu pa sedaj uspel veliki met. Z izjemo teh dveh stvari, sem za arbitražo in ne proti.
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik airj pravi:
. Zato je najboljše udariti nekam na sredino in tako oba nekaj dobit, oba nekaj izgubita.
Citat:
No povej mi ali pokaži mi na Google Maps lokacijo kakšne Švicarske luke, torej takšna, ki je njihova, kamor lahko pridejo zasidrat in raztovorit tovor ladje drugih držav.
Citat:
Arbitraža že, ampak.. od kdaj lahko hrvatom zaupamo sploh? Sem verjetno prespal ta del zgodovine, kjer bi se oni spremenili v 100% zaupanje vreden narod.
Citat:
Uporabnik airj pravi:
Da ne bo pomote, jaz sem za arbitražo, ampak v tem dokumentu me moti to:
Citat:
(1) Arbitražno sodišče določi:
(a) potek meje med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško na kopnem in morju;
(b) stik Slovenije z odprtim morjem;
(c) režim za uporabo ustreznih morskih območij.
Torej stik lahko bo, lahko pa tudi ne, če ne bi bilo točke c) bi še nekako verjel, da stik bo, tako pa bomo lahko imeli samo nek koridor, ki bo pod kontrolo hrvaške in jasno bodo oni lahko s tem počeli, kar se jim bo zljubilo. Isto kot bi dal jz sosedu služnostno pot, potem bi pa na njej postavljal korita, sadil rožice in tako ali drugače ovira pot sosedu preko te služnostne poti, pa mu nobeno sodišče ne bi moglo pomagati. Jasno da na morju ne more bit korit in rožic, so pa lahko druge ovire.
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
Za vse tiste, ki trdijo, da bi v primeru arbitražnega sporazuma Slovenija izgubila stik z mednarodnimi vodami, imam eno vprašanje.
Ali bi mi lahko kdo od vas razložil kje naj se peljem, ali bi me celo popeljal, po slovenskih teritorijalnih vodah v mednarodne vode in potem do Budve z ladjo, brez da bomo vstopili v Hrvaške ali Italijanske teritorijalne vode. Ker če mi sedaj imamo direktni stik, potem je to možno narediti. Da se vsedeš na ladjico, daš gor slovensko in črnogorsko zastavo in piči. Čez dan, lepo počasi, brez da bi morali bežati pred kakimi uradnimi čolni.
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Znam same lepe zapet.
Vela luka, Da te mogu pismom zvati, Ribari...
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Ti bo jaz ogovoril, čeprav sem ZA.
Alternativa arbitraži je status quo, bolje rečeno status de facto, ko bo postal status de jure. Na ta način se bomo Slovenci lepo poslovili od stika slovenskih teritorialnih vod z mednarodnimi, zaselkov ob Dragonji, ozemlja ob Hotizi,...