Arbitražni sporazum za "kmečko" logiko

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Citat:
Uporabnik softi pravi:
jaz bi jim predal zasedeno

To jim bomo itak, arbitražni sporazum gor ali pa dol, ker nismo sposobni se jim upret.

Primerjat vojne zločince in haag z SLO in HR mejnim vprašanjem je pa milo rečeno fouri rota..

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
dej preskoč te tujke, ker nimam slovarja tujk pri rokah.

a možemo i ovako. ratni zločinci i slovenija i hrvatska su ista priča. dok je slobo oružjem krao zemlju muslimanima, hrvati diplomacijo kradu slovencima. rezultat je isti. ne bap sasvim. slobo je izgubio zemlju, a hrvatima ostaje.

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Tujke.. heh, a ko ostali pišete raznorazne srbohrvaške, nemške, latinske izraze je pa OK?

fuori rota pomeni ven iz poti, izgubljena rdeča nit.. Boš lahko zdaj mami povedal, da si se naučil italjansko.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
sedaj se pa odloči ali fouri rota ali fuori rota.
razlika je minimalna...pomen čist drug
bonk.gif

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Citat:
Uporabnik dijo_porko pravi:
Tukaj si lahko prebereš arbitražni sporazum:

http://www.vlada.si/fileadmin/...ORAZUM_slo_.pdf

Da ne bo pomote, jaz sem za arbitražo, ampak v tem dokumentu me moti to:

Citat:
(1) Arbitražno sodišče določi:
(a) potek meje med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško na kopnem in morju;
(b) stik Slovenije z odprtim morjem;
(c) režim za uporabo ustreznih morskih območij.

Torej stik lahko bo, lahko pa tudi ne, če ne bi bilo točke c) bi še nekako verjel, da stik bo, tako pa bomo lahko imeli samo nek koridor, ki bo pod kontrolo hrvaške in jasno bodo oni lahko s tem počeli, kar se jim bo zljubilo. Isto kot bi dal jz sosedu služnostno pot, potem bi pa na njej postavljal korita, sadil rožice in tako ali drugače ovira pot sosedu preko te služnostne poti, pa mu nobeno sodišče ne bi moglo pomagati. Jasno da na morju ne more bit korit in rožic, so pa lahko druge ovire.

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
sedaj se pa odloči ali fouri rota ali fuori rota.
razlika je minimalna...pomen čist drug
bonk.gif

Se ni treba delat pametnega :D Jasno da gre za fuori! Fouri niti ne obstaja kot ITA beseda.

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
To je sicer res, ampak. .do takrat bo še kar precej soče preteklo in bo luka koper lahko še kaj € ustvarila

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.680
3.948
113
Ljubljana
hmpg.net
Za vse tiste, ki trdijo, da bi v primeru arbitražnega sporazuma Slovenija izgubila stik z mednarodnimi vodami, imam eno vprašanje.

Ali bi mi lahko kdo od vas razložil kje naj se peljem, ali bi me celo popeljal, po slovenskih teritorijalnih vodah v mednarodne vode in potem do Budve z ladjo, brez da bomo vstopili v Hrvaške ali Italijanske teritorijalne vode. Ker če mi sedaj imamo direktni stik, potem je to možno narediti. Da se vsedeš na ladjico, daš gor slovensko in črnogorsko zastavo in piči. Čez dan, lepo počasi, brez da bi morali bežati pred kakimi uradnimi čolni.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
bo pa hudič, če se slučajno v nekem doglednem roku reši problematika mejnaga vprašanja
politiki ne bodo imeli neke hude teme za odvračanja pozornosti od svoje nesposobnosti
brez te težave spljoh ne bomo mogli živeti normalno
kaj bo z malim podobnikom ? kaj bo z jorasom ipd tiči ?
saj verjetno bodo potem hrvati ( slovenci ) krivi še za marsikaj , ampak tako vroče teme pa spet ne bo

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Zakaj bi to spraševal, samo tiste, ki trdijo, da bomo izgubili teritorialni dostop? To naj ti obrazložijo vsi, tudi tisti, ki trdijo da dostop bomo imeli in naj ti obrazložijo kako bo potekala taka pot. Še posebej naj ti obrazložijo, kako boš po taki poti šel, ko bomo imeli samo služnostno pot.

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Mislim enako ko ti.. pač ljudstvu je treba glavo prat. Kar ne moreš trditi da ni res niti za to, kar počne BP, kaj ljudstvu govori, kako bomo imeli po tem sporazumu vse in to definitivno. Mene motijo pri vsem tem samo dve stvari, eno je točka c) 1. člena, drugo je BP in jegovo prepričanje. Do sedaj mu je bore malo uspevalo, nimam zagotovil, da bi mu pa sedaj uspel veliki met. Z izjemo teh dveh stvari, sem za arbitražo in ne proti.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.173
1.159
113
Še moj predlog:
* združit železnice in luko Koper v eno podjetje (mogoče še Intereuropo zraven), tako kot je to Melhorn predlagal
* vse skupaj dat v upravljanje/prodat Nemcem
* potem bodo pa že Nemci pri arbitrih poskrbeli, da bomo/bodo imeli nemoten dostop do pristanišča.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Še moj predlog:
* združit železnice in luko Koper v eno podjetje (mogoče še Intereuropo zraven), tako kot je to Melhorn predlagal
* vse skupaj dat v upravljanje/prodat Nemcem
* potem bodo pa že Nemci pri arbitrih poskrbeli, da bomo/bodo imeli nemoten dostop do pristanišča.

če bi se pred šavbom to spomnil, bi lahko potegnil hud honorar.

a slovenci res ne zmorete sami anrest posla, rabte nemce in druge lastnike? od kje pol delovnost tega anroda? je sam pregovorna? al je to delovnost brez znanja?

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.173
1.159
113
Saj to ni niti moja, niti Melhornova ideja.
So tudi naši že imeli ideje za združitev, ampak ni bilo podpore v politiki, ker ni bilo podmazano na pravih mestih.